Warthog Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 Witam serdecznie, Zaczynam szukać jakiś opon z przeznaczeniem głównie na asfalt dla mojej Meridy (26'). Pod uwagę biorę Schwalbe Marathon : Marathon Marathon Supreme 26x1.6 / 26x2.0 Marathon Dureme 26x2.0 Generalnie jestem raczej na nie jeśli chodzi o podstawową wersję, ale za nic nie mogę się zdecydować między Supreme i Dureme, z jednej strony Supreme jest szybsza (tutaj miałbym problem z doborem rozmiaru, łatwiej dostać 2.0, ale 1.6 byłaby szybsza, z drugiej strony pod sakwy mniej wytrzymała), a z drugiej Dureme jest na pewno szybsza od moich Crossmarków, przy czym jest to następca ultra-wytrzymałych XR... Czy ktoś z was ma może jakieś doświadczenia z tymi oponami ?
Moloch89 Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 Brat ma Supreme przejechał już na nich z 7tyś km z sakwami i mają się dobrze, Jak jeździsz bardzo dużo to bierz Dureme starczą ci na dłużej. A jak tylko kilka tyś w roku to Supreme 1,6 pod sakwy wystarczy, no chyba że dużo ważysz wtedy 2.0.
Warthog Napisano 16 Lutego 2011 Autor Napisano 16 Lutego 2011 A wiesz może jak sprawują się Supreme jeśli trzeba zjechać z asfaltu ? Nie mówię o kamienistych czy piaszczystych szlakach, ale o leśnych ścieżkach na przykład.
Moloch89 Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 Tak jak slicki Jak chcesz opony i na asfalt i teren to polecam Schwalbe Marathon Cross
Warthog Napisano 16 Lutego 2011 Autor Napisano 16 Lutego 2011 Teraz to już Teraz to już się w ogóle nie zdecyduję Na dodatek Dureme są chyba tylko w cykloturze i unibike'u, przy czym w cyklturze podnieśli właśnie ich cenę w stosunku do wczorajszej...
Warthog Napisano 16 Lutego 2011 Autor Napisano 16 Lutego 2011 Wziąłem Dureme. Mam nadzieję, że przez dłuższy czas nie stanę znowu przed takim wyborem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.