Skocz do zawartości

[Opony] Schwalbe Marathon

Warthog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Zaczynam szukać jakiś opon z przeznaczeniem głównie na asfalt dla mojej Meridy (26').

Pod uwagę biorę Schwalbe Marathon :

Marathon

Marathon Supreme 26x1.6 / 26x2.0

Marathon Dureme 26x2.0

Generalnie jestem raczej na nie jeśli chodzi o podstawową wersję, ale za nic nie mogę się zdecydować między Supreme i Dureme, z jednej strony Supreme jest szybsza (tutaj miałbym problem z doborem rozmiaru, łatwiej dostać 2.0, ale 1.6 byłaby szybsza, z drugiej strony pod sakwy mniej wytrzymała), a z drugiej Dureme jest na pewno szybsza od moich Crossmarków, przy czym jest to następca ultra-wytrzymałych XR...

Czy ktoś z was ma może jakieś doświadczenia z tymi oponami ?

Napisano

Brat ma Supreme przejechał już na nich z 7tyś km z sakwami i mają się dobrze, Jak jeździsz bardzo dużo to bierz Dureme starczą ci na dłużej. A jak tylko kilka tyś w roku to Supreme 1,6 pod sakwy wystarczy, no chyba że dużo ważysz wtedy 2.0.

Napisano

A wiesz może jak sprawują się Supreme jeśli trzeba zjechać z asfaltu ? Nie mówię o kamienistych czy piaszczystych szlakach, ale o leśnych ścieżkach na przykład.

Napisano

Teraz to już

Teraz to już się w ogóle nie zdecyduję :D

Na dodatek Dureme są chyba tylko w cykloturze i unibike'u, przy czym w cyklturze podnieśli właśnie ich cenę w stosunku do wczorajszej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...