Skocz do zawartości

[maraton] Powerade Suzuki MTB Murowana Goślina

@lek

Rekomendowane odpowiedzi

Alek - weź nie ściemniaj tylko tu naparzaj. W innym przypadku będziesz musiał szmatkę z AK oddać :icon_mrgreen:

Opony? W zeszłym roku, w lipcu była piaskownica. Mnie to nie przeszkadzało bo jestem przyzwyczajony :thumbsup:. Teraz maraton jest w kwietniu jednak to nie ma znaczenia. Wystarczy, że w marcu będzie sucho i będzie tak samo.. :icon_mrgreen:

Jak jest sucho to wystarczy nawet szybki semislick.

ja tez zagoszcze w Murowanej :D

patrze na mapei zastanawiam sie czy trasa jest zmieniona ? :D

Trasa wygląda na tą samą - choć organizator gdzieś pisał, że będą małe zmiany na wszystkich trasach.

Aha - do podanych kilometrów należy dodać extra nawet 7km :excl::woot:

Grunt to dobrze wystartowac i zalapac sie na jakis niezly pociag na tym odcinku "giga only" :). Tam jest odkryte i twardo, i tam mozna najwiecej zyskac na pociagu. Po polaczeniu z mega juz ciezko dluzej utrzymac jakis pociag, bo sa bardzo duze roznice predkosci miedzy mega i giga i sie wszystko miesza. Przynajmniej tak bylo na Murowanych z dwoch ostatnich sezonow. No 4h to juz niezle tempo, ale w zeszlym roku w poteznej piaskownicy i upale mialem 4:09, wiec jak bedzie wilgotniej i chlodniej to mysle jest to do zrobienia, np jeden przystanek na bufecie odpadnie :>. 110 w 4h to srednia 27,5, jest to w zasiegu :).

Rafał ale wiesz to nie jest taka prosta sprawa.

Giga - dobra tylko zobacz, że to giga można przejechać na 2 sposoby. Albo się scigasz albo jedziesz żeby ukończyć, przejechać te 6,5h gdy czołówka np jedzie 4h

Po drugie startowanie x razy w ciągu roku na giga obciąża organizm, "wypłukuje" wszystko z Ciebie a nie jesteśmy w stanie się tak zregenerować żeby wyjść na "0"..

I tak jak u mnie(mega) po 25 startach w 2010 miałem pod koniec roku duży problem z Fe w organizmie.

A z tego co mi wiadomo to jeździsz mega w przyszłym sezonie, takie są plany, dajemy na generalkę.

Nie przejmuj się, poczekam :icon_mrgreen:

aha i pisanie, że only giga i próba stwierdzenia, że to jest rozwój dla organizmu to ogień i woda.

Kurde tyle sie dowiedzialem na forum wiadomosci z klubu :) hehe

No wiesz puki co nie mam narzucone i moze jako jedyny z grupy elite bede giga dawac :)

wracajac do zelaza to ja cale szczescie nie mam problemu badania robione i wyniki w wyzszej strefie tych otymalnych :D

Rafał, zaczynaj już ostrzej kręcić, teren masz dobry bo mega to nie giga. Może nic odkrywczego ale od początku jest ogień i tak do końca;)

Co do mega/giga to generalkę robiąc na mega musisz na mega ;)

Od dziś koniec spokojnego trenowania ;d

Też zamierzam wystartować, jako że domowy rajd :) Swoją drogą będzie to debiut :P Martwi mnie tylko termin, bo 10.04 to niedziela bezpośrednio przed egzaminami gimnazjalnymi (zaczynają się we wtorek)...

I nie wiadomo jak to z tą pogodą w kwietniu będzie, bo po deszczu niezłe grzęzawiska się robią w Zielonce :whistling:

A, i takie pytanie techniczne do bardziej doświadczonych; czy trasy na maratonach są dobrze oznakowane, tzn. jeżeli widzę rozwidlenie to będzie jakiś znak, który powie mi gdzie jechać? :unsure:

Aleksander ściemnia - on jeszcze nigdy Giga nie jechał :whistling:

A ta czerwona naklejka na numerku ze Złotego Stoku, to niby się sama przykleiła :icon_mrgreen:

A, i takie pytanie techniczne do bardziej doświadczonych; czy trasy na maratonach są dobrze oznakowane, tzn. jeżeli widzę rozwidlenie to będzie jakiś znak, który powie mi gdzie jechać? :unsure:

Trzeba mieć oczy szeroko otwarte, bo można łatwo przegapić zjazd, szczególnie jak się jedzie w grupie.

U Grabka masz strzałki w jednym kolorze, ale u Golonki są już kolorowe zależnie od dystansu.

Rafał, zaczynaj już ostrzej kręcić, teren masz dobry bo mega to nie giga. Może nic odkrywczego ale od początku jest ogień i tak do końca;)

Co do mega/giga to generalkę robiąc na mega musisz na mega ;)

Od dziś koniec spokojnego trenowania ;d

Ja juz od listopada sie sumiennie przygotowuje :D hehe

A mam pytanko kto ty ? ;d

Wafel - jest oznakowana. Na rozjazdach ktoś tam zawsze jest i krzyczy dystans w którą stronę. Tylko, żeby nie było tak jak ostatnio policjant jeden krzyknął (notabene w Murowanej :icon_mrgreen: ) Stał przodem do uczestników - trasa biegła w prawo (z pkt. widzenia uczestnika). No to on - w lewo! Chwila zastanowienia po czym rzucił - w swoje prawo! :woot:

Alek - to będziesz czy nie? Kilkanaście kilometrów przecież to jest od twojej dziury. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...