Skocz do zawartości

[rama + amortyzator] co wybrać do 500zł

marcin1212

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jako że mój stary rst zakańcza po woli swój żywot, chciałbym kupić kupić coś nowego. Problem w tym że rama( trek 3700) ma średnio ciekawą geometrie i włożenie wyższego amortyzatora spowoduje zamulenie roweru. I tu pojawia się moje pytanie, jaki zestaw polecilibyście do 500zł? Kupować coś nowego czy szukać jakiś używek? Jakies propozycje? Wiadomo że zmiana ramy to dodatkowo zakup sterów, sztycy, przerzutki.. W całości chciałbym sie zmiescić max 600-650zł.

Myślałem o czymś takim: http://allegro.pl/kross-level-a6-suntour-xcr-z-blokada-skoku-i1457813120.html warto?

Napisano

Ten zestawik warto, choc ja radzilbym Ci poszukac osobno ramki i widelca. O tyle o ile widelec to pewnie bedzie suntrour XCR albo dart bo tani i chyba najlepszy w tych pieniadzach, to ramke mozesz trafic lepsza. Smialo szukaj uzywanych wyzszych modeli :thumbsup:

Napisano

Właśnie kolego , napisz ile masz wzrostu. Bo przy szukaniu używanej ramy rozmiar jest w pewnym sensie priorytetem.

Napisano

http://allegro.pl/kellys-mobster-19-5-1459g-alu-jak-nowa-i1466771824.html

Jeśli jesteś maniakiem lekkości coś dla ciebie , stan naprawdę bardzo dobry.

Możesz zapytać czy nie opusci na przesyłke , wtedy miałbyś 500zł z wysyłką i w zestawie jest sztyca WCS , stery i zacisk.

Sztycę ewentualnie mógłbyś sprzedać za dobrą kase , a kupić coś taniego

Niedoczytałem wcześniej twojej wagi, także raczej odpada proponowana przezemnie rama.Chyba że nie jeździsz bardzo ostro

Napisano

Ramka ciekawa, jak by sie uparł to pewnie kupiłby jakiś amortyzator, ew dołożył coś, ale rzeczywiśćie ze swoją wagą bałbym się że pęknie,tym bardziej po tym co napisal sprzedawca..

Napisano

A gdzie amortyzator?

Sprzedający pisał że ma na wydanie max 600-650zł. Także zostało by na amortyzator 150zł. Ja ostatnio kupiłem skareba za 180zł,także dołożyć 30zł i jest :icon_mrgreen:

Ramka ciekawa, jak by sie uparł to pewnie kupiłby jakiś amortyzator, ew dołożył coś, ale rzeczywiśćie ze swoją wagą bałbym się że pęknie,tym bardziej po tym co napisal sprzedawca..

Nie ta to inna :icon_wink: przeglądam allegro dośc często , jak coś znajdę ciekawego podeslę jeszcze

Napisano

tak myślałem czy nie było by jakimś rozwiązaniem kupno sztywnego widelca i przeczekania kilku miesiecy, dozbieranie kasy i kupno czegoś sensowniejszego. Tyle tylko że ceny w sezonie pewnie tez beda ciut wyższe..

Napisano

na pewno będą droższe , nawet z tego wzgledu że będzie więcej kupujacych :icon_mrgreen:

Jesli kupujesz ramę , kupujesz ja na dłuzszy czas. Nieopłacalna jest częsta wymiana ramy (chyba że zgodzi ci sie rozmiar sztycy, i stery).

Także musi to być przemyślany zakup.

Co do alternatywy ze sztywnym widelcem , jest to jakies wyjście . Aleeee.... za 600zł to ty będziesz miał niezły set(amor i rama) , kwestia czasu.

Napisano

Tyle tylko że ceny w sezonie pewnie tez beda ciut wyższe..

na używane amorki na pewno nie. Moim zdaniem właśnie lepiej kupić porządną ramkę i do tego sztywny widelec. Przez najbliższe 2 miesiące i tak będzie syf w terenie, więc amorka można sobie podarować. Jak dozbierasz kasę kupisz porządnego amorka, a sztywny widelec będzie służył Ci zimą:thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...