premier2 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 W końcu udało się poskładać do kupy moją czarną bestię . Nie została stworzona dla bicia rekordów wagowych - priorytetem była niezawodność i sztywność, no i oczywiście zgodność z koncepcją kolorystyczną . Wszelkie sugestie mile widziane. Frame(Rama) : Cube Reaction 2010 HPA 7005 Hydroform, 18" - czarna anoda 1580g Fork(Amortyzator) : Manitou Minute MRD 2010 - 1570g Bottle Cage(koszyk): Elite Custom Race Brakes(Hamulce): Front&Rear - Formula ORO Bianco 160mm + tytanowe śruby do tarcz Drive(Napęd): Bottom Bracket(suport): Press-Fit XTR SM BB91 Crank(Korba) - SLX 22/32/44 175mm Casette(Kaseta) - SLX 11-32 Chain(Łańcuch) - LX HG73 Derlr(front)(Przerzutka przód) - XT 771 (Downswing) Derlr(rear)(Przerzutka tył) - XT 772 Shadow GS Shifters(Manetki) - XT 770 Pedals(Pedały) - Shimano PD-M540 Cables(Linki) - Jagwire Ripcord Black Carbon Wheels(Koła): Front(Przód): Tyre(Opona) - IRC Mythos XC II 2.1F Tube(Dętka) - Maxxis Ultralight AV Rim(Obręcz) - Mavic XM317 Spokes(Szprychy) - DT Competition + DT Alu Prolock Hub(Piasta) - Novatec NT-D711 Rear(Tył): Tyre(Opona) - IRC Mythos XC II 2.1R Tube(Dętka) - Maxxis Ultralight AV Rim (Obręcz)- Mavic XM317 Spokes(Szprychy) - DT Competition + DT Alu Prolock Hub(Piasta) - Novatec NT-D712 Skeewers(Zaciski) - Novatec Steering set: Handlebar(Kierownica) - Easton EA70 CNT 580mm(25.4) - 124g Stem(Mostek) - Smica Pro Lite 100mm (25.4) Grips(Chwyty) - Bontrager X-lite - 18g Bar Ends(Rogi): brak Headset(Stery) - Cane Creek VP-A45AC Seat(Siodło) - Charge Knife - 205g Seatpost(Sztyca) - Amoeba Scud 370mm (31.6) - 248g Seatpost clamp(Zacisk sztycy): MORTOP 10.5g Waga roweru: ~10,5-10,6kg w konfiguracji, jak na zdjęciach Zdjęcia są zrobione na szybko telefonem, by móc wrzucić je na forum . Później dojdą zdjęcia z terenu, po pierwszych testach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Hm, w takim razie pomyślę nad tą zębatką, mam gdzieś 2 szt od starszego XT, ale pamiętam, że w błocie lekko zaciągały łańcuch. Z hakiem jest problem, chyba tylko Airbike ma haki do Cube'a i to dość drogo, coś około 70zł. Ja nie mogłem niestety kupić z ramą, bo nie był dostępny. Sztyca jest z alu 7050 i ważona osobiście, dobre fotki są na stronie flybike, również na wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mały update o zdjęcia z terenu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Na wiosnę mały update roweru: zmiana blatu na XT 760, śruby od tarcz w korbie zmienione na aluminiowe - efekt: SLX waży teraz 780g, a urwę kilka g zmieniając małą tarczę 22z na tą z XT Śruby od koszyka bidonu zamienione na alu, tytanowe śruby w tarczach hamulcowych. Nowa, karbonowa kierownica Eastona - w związku z tym wyleciały rogi. Wymiana tarcz h. na stare i dobre XT na pająku. Czekam na nowe, tytanowe zaciski Accenta, możliwe, że zmienię sztycę na Aerozine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Super maszynka, sam trochę żałuje że nie składałem tylko kupiłem w całości swojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 To fakt, składanie daje dużo więcej frajdy i masz rower dostosowany do wymagań a nie odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Mój i tak mało co przypomina "serię" ale tutaj chodzi raczej o kwestie finansowe. Myślę że składając od zera sporo bym oszczędził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 hmmmm... różnie z tym bywa. Mój kosztował więcej niż najdroższy Reaction tamtych czasów. @Premier Maszynka całkiem fajnie poskładana w tej klasie. Gratulacje! Jedyne co mi nie pasuje wizualnie to koszyk, IMO za cholerę tam nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Najbardziej w Twoim rowerze podobają mi się hamulce Koniecznie zrób zdjęcia roweru. Aparatem, nie telefonem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Zaprawdę powiadam wam ... zacny kolor ;D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 kolor jedyny słuszny . Hamulce są świetne, idealnie pasują do tego roweru. Zdjęcia postaram się zrobić, te z telefonu są dosyć kiepskie. Kadargo, a jaki koszyk proponujesz? Mam jeszcze mocno klasyczny czarny Elite w szosie, nie znam wagi, ale nie powinien być zbyt ciężki, a może pasowałby lepiej? Nie mam na niego pomysłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Jak szukasz lekkiego to może taki jak mój? W każdym razie myślę że powinien być cały czarny. Osobiście też nie lubię tych dziwnych kształtów ale to może już starość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
premier2
W końcu udało się poskładać do kupy moją czarną bestię .
Nie została stworzona dla bicia rekordów wagowych - priorytetem była niezawodność i sztywność, no i oczywiście zgodność z koncepcją kolorystyczną .
Wszelkie sugestie mile widziane.
Frame(Rama) : Cube Reaction 2010 HPA 7005 Hydroform, 18" - czarna anoda 1580g
Fork(Amortyzator) : Manitou Minute MRD 2010 - 1570g
Bottle Cage(koszyk): Elite Custom Race
Brakes(Hamulce):
Front&Rear - Formula ORO Bianco 160mm + tytanowe śruby do tarcz
Drive(Napęd):
Bottom Bracket(suport): Press-Fit XTR SM BB91
Crank(Korba) - SLX 22/32/44 175mm
Casette(Kaseta) - SLX 11-32
Chain(Łańcuch) - LX HG73
Derlr(front)(Przerzutka przód) - XT 771 (Downswing)
Derlr(rear)(Przerzutka tył) - XT 772 Shadow GS
Shifters(Manetki) - XT 770
Pedals(Pedały) - Shimano PD-M540
Cables(Linki) - Jagwire Ripcord Black Carbon
Wheels(Koła):
Front(Przód):
Tyre(Opona) - IRC Mythos XC II 2.1F
Tube(Dętka) - Maxxis Ultralight AV
Rim(Obręcz) - Mavic XM317
Spokes(Szprychy) - DT Competition + DT Alu Prolock
Hub(Piasta) - Novatec NT-D711
Rear(Tył):
Tyre(Opona) - IRC Mythos XC II 2.1R
Tube(Dętka) - Maxxis Ultralight AV
Rim (Obręcz)- Mavic XM317
Spokes(Szprychy) - DT Competition + DT Alu Prolock
Hub(Piasta) - Novatec NT-D712
Skeewers(Zaciski) - Novatec
Steering set:
Handlebar(Kierownica) - Easton EA70 CNT 580mm(25.4) - 124g
Stem(Mostek) - Smica Pro Lite 100mm (25.4)
Grips(Chwyty) - Bontrager X-lite - 18g
Bar Ends(Rogi): brak
Headset(Stery) - Cane Creek VP-A45AC
Seat(Siodło) - Charge Knife - 205g
Seatpost(Sztyca) - Amoeba Scud 370mm (31.6) - 248g
Seatpost clamp(Zacisk sztycy): MORTOP 10.5g
Waga roweru: ~10,5-10,6kg w konfiguracji, jak na zdjęciach
Zdjęcia są zrobione na szybko telefonem, by móc wrzucić je na forum . Później dojdą zdjęcia z terenu, po pierwszych testach.
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.