alexisonfire Napisano 15 Lutego 2011 Napisano 15 Lutego 2011 Witam, poradźcie mi proszę którego crossa zakup będzie najlepszy. Cena to tak do około 1600. Podobają mi się rowery białe, o sprzęcie w nich zamontowanym nie mam pojęcia. Merida chyba najbardziej wpadła mi w oko, ale jeśli chodzi o osprzęt to nie wiem czy warto dopłacić. Który z tych podanych jest najlepszy, a może macie dla mnie jakieś inne propozycje? Oczywiście inne kolory też biorę pod uwagę Moj wzrost to 177, waga 75kg. Merida 400 V Romet RX 500 Univega Terreno 300
senjiro Napisano 15 Lutego 2011 Napisano 15 Lutego 2011 Osprzęt w tej Meridzie bardzo porównywalny do Univegi. Moim zdaniem warto dopłacić skoro rowerek tak Ci się podoba, poza tym sama rama Crossway TSF wydaje się najlepsza ze wszystkich podanych.
alexisonfire Napisano 16 Lutego 2011 Autor Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki z odp. Niestety ta merida ma nieodpowiedni rozmiar ramy, a odpowiedni nie jest już w promocji, 150zł drożej, ale jeszcze będę szukał. Możesz mi jeszcze napisać jak oceniasz Unibike Viper GTS na tle tej Meridy?
senjiro Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 Unibike to całkiem fajny rowerek jak za tą kasę. Osprzęt ma niewiele gorszy i często polecamy go tu na forum. Jeśli faktycznie szkoda Ci kasy na tą Meridę, a i ten Unibike Ci się podoba to warto go rozważyć, wierz mi że na pewno nie będziesz żałował
guutson Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Podpinając się pod temat, mam dylemat, z proponowanych rowerów na forum wybrałem Univega Terreno 300 oraz Unibike VIPER. Bardziej podchodzi mi Univega tylko czy przy moim wzroście 193 cm i wadze 90kg rozmiar ramy 55cm będzie odpowiedni? Z drugiej strony mam dostęp do roweru Unibike w rozmiarze ramy 23" więc tak jakby dla mnie i wydaje mi się, że ma on trochę masywniejsze opony do Univegi (roweru chce używać 80% asfalt no 20% jakieś utwardzone leśne ścieżki). Czy ktoś może mi doradzić?
Darek14 Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Zdziwiłbym się, gdyby -przy takim wzroście- Univega nie była za mała.
alexisonfire Napisano 25 Lutego 2011 Autor Napisano 25 Lutego 2011 Witam ponownie. Połaziłem trochę po sklepach rowerowych w moim mieście i w jednym znalazłem Rometa RX500 (2010) i Univege Terreno 300 (2010). Oba są po 1550zł i oba mi się podobają. Nie wiedziałem którego wybrać, sprzedawcę zastępowała chyba jego żona i nie bardzo mogła mi je porównać. Do poniedziałku chciałbym się zdecydować i liczę na pomoc, co będzie lepsze jeśli patrzeć na osprzęt, ramę, koła...? Z meridy z pierwszego postu zrezygnowałem, bo wolę kupić na miejscu, przymierzyć i oszczędzić te 150zł np na licznik i zapięcie. Linki do sprecyfikacji modeli z 2010: -Univega - Romet
senjiro Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Napędy w roweruch porównywalne z mały wskazaniem na Univegę. Jeśli chodzi o amortyzator i hamulce to stawiałbym na Rometa, który dodatkowo jest bardziej atrakcyjny wizualnie. Mój typ końcowy Romet
alexisonfire Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Dzięki, mi też wydaje się że Romet byłby sprzętowo lepszy mimo gorszej przedniej przerzutki, dziwi mnie tylko wyższa cena katalogowa Univegi wyższa o 250zł.
pawelfire Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 A co powiecie o Kross Crow Rubble z 2010r. - http://www.kross.pl/rower/82-Crow_Rubble.html Dokładnie takiego jak ze strony gość chce sprzedać za 1700zł 21" Czy jest to oferta warta swojej ceny?
Pitof Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Jesli Cię nie odstrasza wygląd tej ramy i waga roweru to czemu nie. Osobiście wolałbym Rometa.
senjiro Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Ja chyba też , ten Kross to tak z lekka szkaradny jest. Poza tym hydrauliczne v`ki to już lekki przeżytek, o ile się nie mylę to jeszcze w trialu ich się w miarę używa, a tak to odchodzą już do lamusa
pawelfire Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Dzięki za odpowiedzi. Na Krossa się jednak nie zdecydowałem, ale stałem się za to właścicielem crossa firmy Hercules model Jump. http://allegro.pl/hercules-jump-niemiecki-rower-bardzo-dobra-jakosc-i1470194008.html Chyba jest to najlepszy wybór cena/jakość. Ja jestem zadowolony. Thx.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.