Gość Napisano 8 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 wygięła mi sie tarcza xt 160 na 6 śrub, nie wiem czy się je prostuje czy nie. Prosze o porady poważne. I chętnie kupię nowa bądź w dobrym stanie do xt, grimeca 160mm bez bicia na boki i w pionie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 8 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Zobacz: http://xc-zone.jgc.pl/forum/viewtopic.php?...2032&highlight= - i tak nie masz nic do stracenia, może się uda wyprostować :-) Tarcze w dobrych cenach są na allegro, nowe widziałem juz za 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 tak wiem , ale może ktoś ma taka konkretną bo na allegro na razie nie ma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 8 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 jak chcesz to http://crazysport.home.pl super ceny mają!! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 jak chcesz to http://crazysport.home.pl super ceny mają!! Przestań robić reklamę już w kolejnym temacie który czytam. Wcale nie mają super cen, a po za tym nie mają tarcz pod standardowe mocowanie, a IMHO nie warto zmieniać piasty na centerlocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schowi Napisano 8 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Ja mam tarcze 160mm na sprzedaz. Jak by co to napisz na gg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pint Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 jak jest lekko krzywa to mozna chwile pojezdzic na zacisnietym hamulcu. wtedy tarcza sie rozgrzeje i wyprostuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Każdą tarczę da się wyprostować, sęk w tym że w Polsce jest znikoma ilość serwisów która się tym zajmuje, urzędzenie do prostowania tarcz kosztuje ok. 70zł plus przyrząd do badania jej centryczności ok. 300zł - niby jak na profesjonalny serwis nie dużo no ale dalej pokutuje u nas zjawisko "młotek dobry na wszystko" :evil: Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Rafaello, Gdzie można kupić te przyrzady?? (jak zrobilem błąd to mnie poprwcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Rafaello, Gdzie można kupić te przyrzady?? Wysłałem Ci info na priva Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 też bym sobie sprawił takie urządzenko dajcie jakis link do kupna lub jakies namiary gdzie to kupić ? thx z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Park Tool robi taka zabawke. W polsce kupic cos takiego ... ciezko - to calkiem nowa zabawka oferowana od tej zimy- sprawdz sobie strone Pt . A jak bedzie do kupienie to pewnie w cenie bedacej kilkukrotnoscia ceny amerykanskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Park Tool robi taka zabawke. W polsce kupic cos takiego ... ciezko - to calkiem nowa zabawka oferowana od tej zimy- sprawdz sobie strone Pt . A jak bedzie do kupienie to pewnie w cenie bedacej kilkukrotnoscia ceny amerykanskiej Właśnie o tym urządzonku Park Toola mówiłem w poście wyżej. Cena nie jest jednak taka zabójcza i wiem że można to dostać bez problemu u nas w kraju. W końcu jesteśmy w Uni Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 24 Grudnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 W naszych warunkach posiadanie takiego urządzonka nawet w serwisie wydaje się bezsensowne bo: - drogie to, - stosunkowo mało osób ma tarczówki, - nową tarczę na Allegro można dostać taniutko więc wyprostowanie to byłyby sprawy groszowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 W naszych warunkach posiadanie takiego urządzonka nawet w serwisie wydaje się bezsensowne bo: - drogie to, - stosunkowo mało osób ma tarczówki, - nową tarczę na Allegro można dostać taniutko więc wyprostowanie to byłyby sprawy groszowe. Myslę że handel nie kręci się wyłącznie wokół allegro, mało tego jest mnóstwo rowerzystów którzy nawet nie zaglądają do netu a sprzęt kupują w normalnych sklepach i serwisują go nie w swoich garażach tylko oddają do porządnych serwisów. I nie zmieni się to w kierunku tylko i wyłącznie sprzedaży przez allegro oraz sklepy internetowe. Więc twierdzenie że to nie jest opłacalne dla serwisu jest trochę oderwane od rzeczywistości. Poza tym nie każdy komu się wykrzywi tarcza np. z topowych Hayesów nie kupi taniego zamiennika w necie tylko raczej zdecyduje się na naprawę która wyjdzie go trzykrotnie taniej w porówaniu do nowej tarczy. Tak jak zcentrowane obręcze da się zrobić tak również tarcze (których z roku na rok ciągle przybywa) też się da naprawić takim urządzeniem. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Grudnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Rafaello masz sporo racji, ale mimo to wydaje mi się, że zakup tego urządzenia byłby nieopłacalny przynajmniej w mało znanych serwisach. Co innego jakiś duży, dobry, renomowany serwis. PS. W 100% jestem pewien, że w moim mieście żaden serwis tego nie ma bo poziom tych serwisów jest żałosny i nie mają dużo bardziej potrzebnych narzędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Rafaello masz sporo racji, ale mimo to wydaje mi się, że zakup tego urządzenia byłby nieopłacalny przynajmniej w mało znanych serwisach. Co innego jakiś duży, dobry, renomowany serwis. PS. W 100% jestem pewien, że w moim mieście żaden serwis tego nie ma bo poziom tych serwisów jest żałosny i nie mają dużo bardziej potrzebnych narzędzi. No tu się zgadza, ale poziom naszych serwisów to już temat na osobny wątek. Sam kiedyś się zraziłem do serwisu w którym pracowałem przez wakacje widząc metody "naprawy" rowerów. Największemu wrogowi bym go nie polecił - a jest (był) to jeden z większych sklepów rowerowych w Katowicach. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 ja nagrzalem tarcze wrzatkiem, przylozylem 30 kg na kwadrans i tak 5 razy. hamulec byl stary ale jary hope/giant MPH3 noi tarcza rowniusienka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.