Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] Długość rury sterowej

gbk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Napisano

tak się składa , że akurat mam na sprzedaż ramę Krossa SIGN DS 2 - może nie jest to idealny sprzęt do grawitacji, ale na początki powinien starczyć. Zresztą sam obejrzyj : KLIK! - zachęcam, jeśli potrzebujesz czegoś za małe pieniądze :)

Napisano

na razie tak zbytnio nie szukam, może coś na wiosnę, ale chciałbym się zorientować;>. Więc powiedzmy, że 350zł . Nowka albo używana w dobrym stanie. Mam 186wzrostu i 75 kg wagi;>

Napisano

A coś takiego klik ? A i jeszcze mam pytanie, na niektórych rowerach typu dual dotykam kolanami kierownicy.. Moja ma 17.5' , na jakie mam patrzeć 16' , 14' ?

Napisano

Mam ten sam problem, więc rozglądam się za 16 ". Co prawda na mniejszych ramach pewnie łatwiej wykonywać wszelakie ewolucje, ale liczy się komfort. Jeżeli jesteś wysoki i masz dość "długie" nogi, to bierz rozmiary L / 16 "

• Mod Team
Napisano

O ile pamiętam to szukasz ramy do której będzie pasował Twój przycięty już amortyzator. Mówiłem Ci zmierz długość główki ramy a dopiero szukaj ramy. Można bawić się w przedłużanie sterówki ale to na dzień dobry około 500 gram więcej.

• Mod Team
Napisano

Na zdjęciu wydaje mi się, że widzę dwie lub trzy ( mam bardzo kiepski monitor tymczasowo) podkładki pod mostkiem. To daje Ci pewien zapas w długości główki ramy. Trzeba będzie wykonać pewne poprawki na sterówce(w sensie odrobinę przyciąć), albo dobrać odpowiedniej szerokości podkładki.

• Mod Team
Napisano

Ta rama co podałeś to jakiś bliżej nieokreślony produkt, bałbym się na tym jeździć... Kup sprawdzonego Dragstara, np:

http://allegro.pl/leader-fox-dragstar-dirt-parade-i1474059036.html

i będzie dobrze. Co do rozmiaru; jak mają być tylko zjazdy to 14ka, jak jeszcze jeżdżenie/dojeżdżanie bierz 16kę.

Nowa `16ka, 250pln:

http://allegro.pl/dirt-parade-dragstar-leader-fox-nowy-model-nowa-i1462698192.html

Napisano

Wszystko ok , ale długość mufy (domyślam się że to jest ten element co u mnie ma 122mm) to 135mm ..

Napisano

Myślę jeszcze o BOP Stonebrakeer. Ale dobra, pomóżcie przy dobraniu rozmiaru ramy i dam wam już spokój;D 185cm i 75kg.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...