Skocz do zawartości

[Sakwy+bagażnik] Zestaw do pracy

hipek01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałem dopisać się do innego wątku, ale już został zamknięty.

Szukam zestawu na codzienne dojazdy do pracy, dla ludzi sztuk dwie.

Plecak mam - 40L, plecy się nie męczą, ale się pocą pod nim - stąd pomysł na sakwy.

Ma się do nich zmieścić: laptop, komplet ubrania do pracy (spodnie, koszula, bluza, buty) i jakieś inne pierdoły - osprzęt do laptopa, jedzenie, dokumenty i inne bzdurki. Obecny plecak 40L starcza na pomieszczenie wszystkiego.

Ma to również wytrzymać zmiany pogody (jeżdżę przez cały rok), nie przetrzeć się i nie urwać za szybko.

Wyszperałem: Taki bagażnik i takie sakwy.

Czy Waszym zdaniem ten zestaw (docelowo na potrzeby dojazdów do pracy bagażnik+sakwa na osobę) spełni moje oczekiwania? Widziałem, że sakwy CROSSO są tu polecane, zastanawiam się nad tym bagażnikiem.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Napisano

@hipek01 ja dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerem :) ale również ostatnio jestem na etapie zakupu bagażników, sakw, rękawiczek, kasku itp. Jeśli chodzi o o bagażnik to ja wybrałem ten http://www.sportattack.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=358 również jest z wykonany z aluminiowych rurek, ma zintegrowane zaczepy do gumy bagażnika. No i wytrzymuje obciążenie do 25 kg - a dla mnie to ważne, bo na rowerze zamierzam jeździć do pracy ale i nie tylko. Marzy mi się wycieczka w Beskidach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...