hipek01 Napisano 14 Lutego 2011 Napisano 14 Lutego 2011 Chciałem dopisać się do innego wątku, ale już został zamknięty. Szukam zestawu na codzienne dojazdy do pracy, dla ludzi sztuk dwie. Plecak mam - 40L, plecy się nie męczą, ale się pocą pod nim - stąd pomysł na sakwy. Ma się do nich zmieścić: laptop, komplet ubrania do pracy (spodnie, koszula, bluza, buty) i jakieś inne pierdoły - osprzęt do laptopa, jedzenie, dokumenty i inne bzdurki. Obecny plecak 40L starcza na pomieszczenie wszystkiego. Ma to również wytrzymać zmiany pogody (jeżdżę przez cały rok), nie przetrzeć się i nie urwać za szybko. Wyszperałem: Taki bagażnik i takie sakwy. Czy Waszym zdaniem ten zestaw (docelowo na potrzeby dojazdów do pracy bagażnik+sakwa na osobę) spełni moje oczekiwania? Widziałem, że sakwy CROSSO są tu polecane, zastanawiam się nad tym bagażnikiem. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Gery24 Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 @hipek01 ja dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerem ale również ostatnio jestem na etapie zakupu bagażników, sakw, rękawiczek, kasku itp. Jeśli chodzi o o bagażnik to ja wybrałem ten http://www.sportattack.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=358 również jest z wykonany z aluminiowych rurek, ma zintegrowane zaczepy do gumy bagażnika. No i wytrzymuje obciążenie do 25 kg - a dla mnie to ważne, bo na rowerze zamierzam jeździć do pracy ale i nie tylko. Marzy mi się wycieczka w Beskidach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.