Bamu Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Poszukuje w miarę dobrego suportu do Kross Hexagon V2. Chce rozbudować ten rower aby dało się na nim jeździć bez przeszkód w dłuższe trasy. Zacznę od zakupu suportu i korb, bo wiecznie własnie z tym sprzętem mam problemy w tym rowerze. Ale od razu mówię, że za wiele się na tym nie znam i liczę na rade. Kwota jaką chciałbym wydać jest to +- 300zł na suport i korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Sam zamierzam kupić, ale do grawitacyjnych zastosowań : wersja 170mm http://allegro.pl/korba-shimano-deore-fc-m590-170mm-czarna-xtrabike-i1450534310.html a tu 175 http://allegro.pl/korba-shimano-deore-fc-m590-44-32-22-175mm-cr-i1446094735.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bamu Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 A i tak przy okazji, jak się ma zintegrowana korba ze suportem, a sam suport i korby oddzielnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Korba ze zintegrowaną OSIĄ a nie suportem jest sztywniejsza. Bardzo jestem ciekaw, jakie będą odczucia po przesiadce z Deore na Octalink . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bamu Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A może mi ktoś pojaśnieć na czym polega System: Mega-9 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 polega na płynniejszej współpracy z łańcuchem na 9s czyli przy 18/27biegach czyli 9 z tyłu ale działa też z 8 bez problemu a co do poprzedniego pytania to w 90% są komplety korba+ suport chyba że używki wtedy może być inaczej ale generalnie zestawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bamu Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Czyli jeśli mam tył na 7 to nie będzie to działało ? Proszę o jakąś propozycje zestawu suport plus korba tak żeby wszystko ze sobą współgrało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 1- wybacz ze zapytam ale sam napisales ze sie nie znasz, a ja jedyny problem z korba jaki widze to: a - luzy na kwadracie b - mala sztywnosc c - luzy na lozyskach (ale po co wtedy wymieniac korbe?) jakis inny problem masz? watpie zebys mial ktorys z w/w wiec moze zakup tego zestawu jest zbedny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bamu Napisano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Tak jak napisałeś luzy na kwadracie i mała sztywność. Kupując ten rower 5 lat temu, ważyłem trochę więcej niż teraz, słaba korba nie wytrzymywała długo i ciągle miałem luzy. Teraz doszło do tego, że po przejechaniu 10km znowu mam luzy i tak w kółko. I to jest powód wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.