birdman Napisano 11 Stycznia 2006 Napisano 11 Stycznia 2006 a jak sprawuja sie te zamiennki (lhm+ czy ten elf) w niskich temperaturach? sam ma 535 i ich praca przy niskiej temperatuze to raczej nei jest to czego oczekuje...
MX Napisano 11 Stycznia 2006 Napisano 11 Stycznia 2006 na moim oleju elf dzialaja tak samo w temp 5* jak w -11*, czyli zaiscie, ale mowie o tylnym, bo przedni jeszcze nie zrobilem (wycieczki do serwisu).
epy Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 Właśnie woda się nie gotuje wtedy, tylko ma powiedzmy 300 stopni Celcjusza i nadal jest cieczą - powód podwyższone ciśnienie i coś tam jeszcze z termodynamiki :wink: Masz rację, ale nie do końca - wystarczy że w czasie zjazdu puścisz na pół sekundy klamki hamulcowe i masz w układzie parę wodną -> tracisz hamulce i zaliczasz pierwsze lepsze drzewo. Mineralny czy DOT? Jeśli hample byly zalane mineralnym to zalewać tylko mineralnym, syntetyczny (DOT) może wejść w jakąś reakcję ze starym, a na pewno zeżre o-ringi. Generalnie lepiej stosować syntetyczne płyny bo mają wyższą temperaturę wrzenia, a stosowanie płynów np. oryginalnych Shimano czy Magury to IMO pieniądze w błoto
Gavron Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 wystarczy że w czasie zjazdu puścisz na pół sekundy klamki hamulcowe i masz w układzie parę wodną Własnie m.in. po to jest zbiornik wyrównawczy żeby przy szczelnym układzie rekompensować zapowietrzenia po puszczeniu klamki ale w przypadku wody jest tak jak mówisz Epy - może nastąpić katastrofa
czaja188 Napisano 5 Lutego 2006 Autor Napisano 5 Lutego 2006 Ja hampel 535 zalałem DOT'em 3 bo w serwisie powiedziano ze DOT ma prawie takie same skladniki chemiczne co olej Shimano. uwierzyłem i zobczymy co z tego będzie bo jak mi cos zerzre o-ringi to podjade tam i zrobie im taką zadyme ze.....
skrzynia Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 Z tego co mi wiadomo uszczelki hamulców shimano, magura (na mineralny) po zalaniu olejem mineralnym minimalnie pęcznieją (jest to normalne). Za to po zalaniu ich DOTem ekstremalnie skraca się ich żywotność, tak przynajmniej donoszą serwisy np. trialowe gdzie ludzie różnymi rzeczami zalewali magury. stosowanie płynów np. oryginalnych Shimano czy Magury to IMO pieniądze w błoto Zamienniki nie są bez wad. Np. LHM (i LHM+) jest gęstszy od Blood'a - klamka odbija nieco wolniej. Niektórym to przeszkadza.
Gość Gość_MX_* Napisano 6 Lutego 2006 Napisano 6 Lutego 2006 a w porownaniu do orginalengo oleju 535? tak samo, zadnej roznicy
Gość Gość_MX_* Napisano 6 Lutego 2006 Napisano 6 Lutego 2006 Ja hampel 535 zalałem DOT'em 3 bo w serwisie powiedziano ze DOT ma prawie takie same skladniki chemiczne co olej Shimano. uwierzyłem i zobczymy co z tego będzie bo jak mi cos zerzre o-ringi to podjade tam i zrobie im taką zadyme ze..... no to teraz okaze sie ze albo lipa albo masz wiecej szczescia niz rozumu , bez urazy, ale nie wiem czy wiesz, ze zalales hample po mineralnym, syntetykiem, nastepstwa moga nie wyjsc odrazu, ale po jakims czasie, iwtedy to moga puscic uszczelki... PS: a co to za serwis, ze tak CI doradzil dziwenie jakos? Moze licza na to ze niedlugo przyjdziesz do nich z zamianrem kupna uszczelek, lub calych nowych hampli na miejsce tych przezartych... Ja bym powystrzelał...
czaja188 Napisano 6 Lutego 2006 Autor Napisano 6 Lutego 2006 O w morde! Lece kupić LHM'a i napełenie hampel. A czyms przepłukać hampel przed wlaniem LHM'a? A jak zaleje hampel to podjade do servisu i zrobie im taką zadyme że..... MASAKRA!
Gavron Napisano 6 Lutego 2006 Napisano 6 Lutego 2006 Teraz to trzeba by było spuścić cały płyn IMO... Czaja188 przecież juz w wielu postach pisaliśmy o tym czym są zalewane konkretne modele hampli i co jest sprawdzone - zaryzykowałeś po zalaniu olejem mineralnym minimalnie pęcznieją to dodatkowo je jeszcze uszczelnia.
czaja188 Napisano 10 Lutego 2006 Autor Napisano 10 Lutego 2006 Co ja zrobiłem Jak zpusciłem DOT (żułty) to na początku był czarny (podjeżewam że to uszczelki). Podjechałem do sklepu i zrobiłem im taką zadym że..... a on do mnie ze Hayesa DOTem zalal i nic sie nie stało. Ale przecież Hayes jest orgynalnie zalany DOTem, a shimano olejem mineralnym!! No ale przeprosili za wprowadzenie w błąd (no chociaż dobrze wychowany ). No ale Shimano to nawet dobre hample, myślałem że bede miał po uszczelkach, a tu dopiero zaczęło "podżerać" uszczelki.
Gavron Napisano 11 Lutego 2006 Napisano 11 Lutego 2006 Ciężko poweidzieć na ile je to osłabiło - gdybyś eksploatował w taki sposób ja w lecie (tzn jeszcze częściej jeździł) to by już dawno było po zabawie jak na mój gust facet z serwisu powinien jakoś zrekompensować to co zrobił z Twoimi hamplami.
czaja188 Napisano 11 Lutego 2006 Autor Napisano 11 Lutego 2006 Moze niech kupi mi nowe :030:? A moze ktos wie dlaczego mi tłoczki w champlach nie odbijają czasami?Dzisiaj odpowietrzyłem, a klamka jak ją nacisne to do połowy sie ugina ( na orgnginaln ym płynie uginało sie do 2/5). To normalne na LHMmie?
Gavron Napisano 11 Lutego 2006 Napisano 11 Lutego 2006 Może nie kupić nawe hample, tylko żebyś nie miał potem jaj z gwarancją jak coś się posypie. Co do klamki to spróbuj podregulować wychyleniem tłoczka (mały imbus przy klamce).
czaja188 Napisano 11 Lutego 2006 Autor Napisano 11 Lutego 2006 Jak mi sie coś posypie a serwis powie ze to wina płynu, to pójde i im żuce hample na stół, i rópcie. No bo wkońcu to przeznich mi sie to stalo.
Oczko Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 Nie kombinujcie z jakimiś drogimi olejami tylko kupcie sobie na stacji Orlen-u lub w jakimś skelpie moto. olej HIPOL ATF II D. Jest to wysokiej jakości olej mineralny przeznaczony do stosowania w automatycznych przekładniach samochodów osobowych. Zalecany jest również do stosowania w urządzeniach wspomagających ukłądy kierownicze, w sprzegłach hydraulicznych, innych układach hydraulicznych itd. Bardzo dobry, który spełnia wymagania m.inn. GM DEXRON II i ma fajny czerwony kolor. Butelka 1L na stacji kosztuje ok. 14zł więc stosunkowo tano. Naprawdę polecam. POZDRO Oczko
Gość Gość Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 PRZESTRZEGAM! Jesli macie gwarancje na hamulce jeszcze to lepiej nie kombinujcie z zaminnikami (tanimi). Fakt, shimanowski kosztuje 50zl/50ml. ale warto! Hampel kosztuje 400zł. Jesli zalejecie hampla na gwarze jakims tanim sheetem (nawet jesli bedzie lepszy od shimanowskiego) a potem wam sie cos z*ebie i oddacie na gwarancje, to badzcie pewni ze odmowia przyjecia, cytuje: "w przewodach wykryto obcy olej..". Znam to z autopsji, dlatego odrazu wam mowie, lepiej dac 50zl za plyn, niz stracic gware na warfte 400zl hamulce! Najgorsze jest to, ze Deore 535 maja jednozespolowa konstrukcje i nie da sie wymienic niektorych podzespolow. Wiec w gre wchodzi wymiana calego hamulca na nowy. I tak oto chytrosc (oszczednosc) sprawila ze zamiast stracic 50zl, stracilem 400 PS: chyba lepiesze sa mechaniki :/
Oczko Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 PRZESTRZEGAM! Jesli macie gwarancje na hamulce jeszcze to lepiej nie kombinujcie z zaminnikami (tanimi). Fakt, shimanowski kosztuje 50zl/50ml. ale warto! Hampel kosztuje 400zł. Jesli zalejecie hampla na gwarze jakims tanim sheetem (nawet jesli bedzie lepszy od shimanowskiego) a potem wam sie cos z*ebie i oddacie na gwarancje, to badzcie pewni ze odmowia przyjecia, cytuje: "w przewodach wykryto obcy olej..". Znam to z autopsji, dlatego odrazu wam mowie, lepiej dac 50zl za plyn, niz stracic gware na warfte 400zl hamulce! Najgorsze jest to, ze Deore 535 maja jednozespolowa konstrukcje i nie da sie wymienic niektorych podzespolow. Wiec w gre wchodzi wymiana calego hamulca na nowy. I tak oto chytrosc (oszczednosc) sprawila ze zamiast stracic 50zl, stracilem 400 PS: chyba lepiesze sa mechaniki :/ Niestety nie zgodzę się w całości z tym co piszesz ponieważ producent nie ma prawa nakazać stosowania tylko i wyłącznie jakiegoś produktu, może co najwyżej zalecić stosowanie produktu o wymaganych przez niego parametrach. I jezeli pisze tylko, żeby stosować olej mineralny kalsy takiej a takiej to nie ma takiego prawa żeby odrzucili gwarancję po zastosowani produktu o takich samych lub lepszych parametrach! Ale z drugiej strony zgodzę się z tym, że cwaniaki z serwisu będą bazować na niewiedzy ludzi i wymądrzając się rekalmacji nie uznają, co oczywiści można zaskarżyć. A tak z czystej ciekawości zapytam na jakiej podstawie stwierdzili, że to jest "...obcy olej"? Czy tylko na podstawie analizy organoleptycznej, czy przeprowadzili wnikliwe badania laboratoryjne w celu stwierdzenia właściwości fizykochemicznych? Acha i jeszcze jedno jeżlei pisze żeby stosować olej mineralny to nie polecam stosowania żadnych płynów hamulcowych ponieważ na 99% uczelki, przewody a nawet stop z którego hamulce są wykonane może ulec zniszczeniu a to na 100% nie będzie podlegać gwarancji. POZDRO Oczko
Alvaren Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 Lepsze mechaniki albo poprostu lepsze hydrauliki poza tym znowu shimano mi podpadło trzeba ich olej leć bo będzie po gwarancji to jakiś jeden wielki syf ..... SHIMANO SHAJZANO. Miałem hopa i mam formule i pisze żeby używać płynu DOT 4 obojetnie jakiej firmy ale oczywiście GÓWNIANO musi się wybić
Oczko Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 Lepsze mechaniki albo poprostu lepsze hydrauliki poza tym znowu shimano mi podpadło trzeba ich olej leć bo będzie po gwarancji to jakiś jeden wielki syf ..... SHIMANO SHAJZANO. Miałem hopa i mam formule i pisze żeby używać płynu DOT 4 obojetnie jakiej firmy ale oczywiście GÓWNIANO musi się wybić Nie miałem (byc może na szczęście) kontaktu z olejem shimano. I mam prośbę czy możesz napisać jaki kolor ma ten olej? A może masz też specyfikacje tech,. tego oleju? POZDRO Oczko
Alvaren Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 To pytanie powinieneś skierować to Gościa ja nie wiem jak wyglądają olejki Shajzano za to wiem jak wyglądaja inne olejki. Dot 4 widziałem w 2 kolorach przeźroczyste i jasno brązowe. Co do specyfikacji to nie znam.
skrzynia Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 Niestety nie zgodzę się w całości z tym co piszesz ponieważ producent nie ma prawa nakazać stosowania tylko i wyłącznie jakiegoś produktu, może co najwyżej zalecić stosowanie produktu o wymaganych przez niego parametrach. Na zbiorniczku wyrównawyczym Marty jest napasane "use only magura mineral oil", a w manualu serwisowym wspominają, że używanie części i olejów innych firm powoduje utratę gwarancji. Z tym, że dobrze dobrany zamiennik może uszkodzić hamulec zdecydowanie się nie zgadzam. Produktów Magury używam nie od wczoraj - pierwszego HS'a nabyłem od kumpla ponad siedem lat temu, potem były różne inne HS'ki, Julia, teraz Marta. Jeśli zmieniam olej, to zawszę leję LHM/LHM+, którego dawno temu polecił mi pewnien zawodnik jeżdżący w trialu - nigdy nie miałem problemów z wyciekami, uszczelkami itp. Nalezy jedynie przetrzegać tego, co było napisane wczesniej ~20 razy: - jeśli był DOT, lać DOT - jeśli mineralny, to mineralny żadnych kombinacji w stylu zalewania DOTem hamulca shimano i będzie OK.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.