don Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Jak w temacie jestem dość wybredny i trudno mi dogodzić. Uwielbiam jeździć rowerami. Wsiadam na co popadnie i jeżdżę ile się da. Mój aktualny sprzęt jest w stanie agonii. Poszukuję więc czegoś nowego, co będzie mi służyło. Potrzebuję rower wytrzymały głównie do jazdy po nierównych drogach leśnych / polnych. Czas na przejażdżkę na pewno się też znajdzie. Interesuje mnie jakiś MTB. W okresie wakacyjnym rower będzie bardzo dużo eksploatowany, ok. 60 km. dziennie (teren i szosa). Mierzę ok. 1.77 m, a moja masa to ok. 65 kg. Cena - maksymalnie 1500 PLN. Sam nie wiem, co wybrać. Nie za bardzo siedzę w tym całym osprzęcie. Znajomy ma Scotta Aspect 70 i sobie chwali. Czekam na propozycje / porady. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Takich tematów jest od groma. Klasycznie Kross Level A4, lub starsze A6, Unibike Evolution. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Nie sztuka wystukać w google bo to potrafię. Widziałem jakie rowery są polecane. Szukam roweru odpowiadającego moim wymaganiom. Każdy ma inne dlatego stworzyłem własny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Kryteria przecież są proste. Szukasz typowego roweru XC do 1500zł, wszystkie podane przeze mnie spełniają te wymagania, ponadto wystarczy przejrzeć dwie-trzy strony tego podforum i masz wszystko na tacy. Odrobina wkładu własnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Nie masz żadnych specyficznych wymagań, wszyscy chcą roweru wytrzymałego, zdecydowana większość chce MTB, więc odpowiedzi jest pełno, wystarczy poszukać na Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Odpowiedzi jest pełno. Rowerów jest pełno. Jestem niezdecydowany. Oczekuję konkretnych modeli ich wady, zalety a nie 5 na tacy i "wybierz sobie". Trudne do zrozumienia, co ? Pewnie, lepiej napisać "jest tego full, poszukaj sobie" i odejść zamiast pomóc laikowi, trochę się do tego przyłożyć. Od tego jest forum. Gdybym miał przeszukiwać inne tematy to by mi zajęło z rok czytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Wybierz sobie kilka i rzuć kostką, nikt za Ciebie wybierał nie będzie, a to Ci się kolor nie spodoba albo coś innego A może jesteś człowiekiem bez własnej woli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Dobra, nie będę wdawał się z wami w zbędną polemikę. To do niczego nie prowadzi. Poczekam na kogoś, kto potrafi czytać ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Czekam na propozycje / porady. Z góry dziękuję. Gościu, chciałeś propozycje i dostałeś je. Za 1500 raczej nie znajdziesz nic lepszego niż podał Ci Fenthin. Sam piszesz, że "nie siedzisz w tym całym osprzęcie" więc tylko przedstawiono Ci propozycje dopasowane do wymagań jakie opisałeś. Są to rowery optymalnie skonfigurowane pod kątem jakości osprzętu. Oceń sobie tylko ich wygląd, bo podobno jesteś bardzo wybredny, a wybredny możesz być tylko co do wyglądu (bo "w osprzęcie nie siedzisz"). Nikt Ci tutaj więcej ciekawego nie napisze. Nie ma sensu w kółko powtarzać tylko dlatego, że Tobie nie chce się poczytać starszych postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati21 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Odpowiedzi jest pełno. Rowerów jest pełno. Jestem niezdecydowany. Oczekuję konkretnych modeli ich wady, zalety a nie 5 na tacy i "wybierz sobie". Trudne do zrozumienia, co ? Pewnie, lepiej napisać "jest tego full, poszukaj sobie" i odejść zamiast pomóc laikowi, trochę się do tego przyłożyć. Od tego jest forum. Gdybym miał przeszukiwać inne tematy to by mi zajęło z rok czytania. Po pierwsze nie rok a max 2 tygodnie, może tydzień. wystarczy tylko trochę poszukać a nawet nie szukać tylko znaleźć odrobinę czasu i poczytać parę postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HkwadratC Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Odpowiedzi jest pełno. Rowerów jest pełno. Jestem niezdecydowany. Oczekuję konkretnych modeli ich wady, zalety a nie 5 na tacy i "wybierz sobie". Trudne do zrozumienia, co ? Pewnie, lepiej napisać "jest tego full, poszukaj sobie" i odejść zamiast pomóc laikowi, trochę się do tego przyłożyć. Od tego jest forum. Gdybym miał przeszukiwać inne tematy to by mi zajęło z rok czytania. Koledzy pisali ale wyklaruję Ci to, korss, unibike dają najlepszy osprzęt w tym przedziale cenowym jaki podałeś, a potentaty jak trek,giant,scott dają o klasę niższy/gorszy osprzęt bazując na własnej marce. Firmy mniej popularne starają się przyciągnąć klienta właśnie tym że dają więcej niż konkurencja za mniej bo przykładowo nikt nie kupi spodni marki "Full jeans" której nie zna gdy za tą samą cenę ma markowe levisy itd. chcąc walczyć o klienta polskie firmy muszą się starać. Ludzie kupują krosy i jeżdżą Ty zdecyduj czy wolisz np polskiego krossa czy np tajwański giant czy czeskiego kellysa czy może jakieś amerykański krążownik. Pogadaj z kumplem od tego scotta niech da Ci kajta, potem pójdź do sklepu zagadaj może dadzą się na czymś też przejechać. Chcesz poczytaj poszukaj w strefie testów np. masz tu levela a4 http://www.forumrowerowe.org/topic/28278-rower-kross-level-a4-2007/ a2 http://www.forumrowerowe.org/topic/60795-rower-kross-level-a2/ tutaj ogólnie http://www.forumrowerowe.org/forum/35-rowery-i-ramy-rowerowe/ Może znajdziesz coś ciekawego,co Cię zainteresuje, pomoże w wyborze, utwierdzi w przekonaniu szukaj/czytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Używany Author Solution (rama może być za duża) lub Level A4 z 2010, lepszych rowerów za tę cenę raczej nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 HkwadratC dzięki za pomoc. Zastanowię się nad tym Krossem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.