5Zeta Napisano 13 Lutego 2011 Napisano 13 Lutego 2011 Jeśli taki temat już był to sorki. Mianowicie chodzi mi o mocowanie koszyka na bidon na rurze podsiodłowej. Mam tam akurat obejmę przedniej przerzutki między otworami. Znacie jakiś patent aby móc zamontować tam koszyczek, szukałem ostatnio koszyka z takim mocowaniem aby ominął obejmę, ale znalazłem tylko strasznie drogie.
Mod Team safian Napisano 13 Lutego 2011 Mod Team Napisano 13 Lutego 2011 Może zmiana przerzutki na top swing wyjdzie taniej? Innej opcji nie ma, albo przerzutka albo specjalny koszyczek
lyndowss Napisano 13 Lutego 2011 Napisano 13 Lutego 2011 Jakieś podkładki np. z Castoramy i dłuższe śruby imbusowe. Mógłbyś spróbować tym sposobem. Sprawy groszowe to będą. Jedyne co mnie zastanawia czy nie będzie się przechylać ten bidon wtedy na boki. Ewentualnie zawsze można usztywnić zipami. Wrzuć jakieś zdjęcie jak wygląda miejsce na bidon i jak jest zamocowana przerzutka.
border Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Jeżeli nie jesteś wagowym maniakiem to chyba najprostszym rozwiązaniem byłoby wstawić zwykłe nakrętki do śrubek na śrubach mocujących między rama a koszyczkiem. Po prostu zrobić taki dystans
rzymo Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Są tanie koszyki z takim "wygięciem" na środku Dla przykładu: http://tesign.pl/a/zefal_spring_black.jpg
szczerb Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Ja bym najpierw dokręcił ignorując problem i zobaczył czy będzie się trzymać stabilnie. Jeśli nie to podkładki. Pierwsza od strony ramy o odpowiedniej średnicy wewnętrznej a następna już większa, żeby koszyk się na niej równo oparł.
Damiano Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Parę podkładek powinno załatwić sprawę, bidon nie przechylał się na boki, przynajmniej u mnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.