852emil Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam, Mam taki problem ostatnio kupiłem korbę Truvativ Hussefelt wraz z suportem Howitzer, i problem w tym że chyba oś suportu jest chyba za długa gdyż kiedy dokręcam mufy suportu do końca ośka wypycha łożyska. Czy jeżeli dodam jakieś podkładki pod suport rozwiąże to problem i nie wynikną z tego kolejne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Jeżeli masz mufę 68 to normalne bo trzeba dać 3 podkładki: 2 z prawej i jedna z lewej, ja tak mam. Bo ten suport jest przystosowany do muf 68 i 73. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
852emil Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 a czy takie podkładki można kupić w sklepie czy trzeba dorobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Nie wiem, ja nie kupowałem osobno, bo miałem ze suportem, z dorobieniem nie powinno być problemu, tylko trzeba równe zrobić w miarę. Chociaż najpierw spróbował bym poszukać w rowerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
852emil Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 oczywiście zapytam w rowerowym, a jakby co to jakich wymiarów miałyby być te podkładki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 To jest zwykła blacha o grubości ok 2mm i średnicy takiej jak miska łożysk. Kiedyś miałem to dokładnie pomierzone ale nie jestem w stanie tego wygrzebać teraz. Problemem jest wycięcie takiego kształtu bo moim zdaniem to się pod laser kwalifikuje z racji dosyć cienkiej blachy. Rzeźbienie samemu będzie cholernie kłopotliwe. Swoją droga to takich rzeczy trzeba pilnować przy kupnie, podkładki powinny być w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 idziesz do sklepu rowerowego prosisz o jakas zajechana kasete... (najlepiej sram bo ma alu dystanse i jest skrecany na imbusy) idziesz do domu rozkrecasz kasete, wyjmujesz przekladki pilujesz zabki masz idealne podkladki;) jak masz w domu zajechana kasete, pomijasz 1 czesc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.