Skocz do zawartości
  • 0

Nowy Sign DS2 czy propozycja forumowicza.

Gość Adam

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich.

Przeglądam to forum już dłuższy czas zastanawiając się nad wyborem mojego pierwszego "poważniejszego" roweru. Na początku był Panic, później padło na Kross DS oraz na DS2, którego znalazłem w fajnej przecenie za 1500zł. Jedyne co mnie zastanawia nadal to wielkość ramy, gdyż we Wrocławiu nie mam zbytnio jak przetestować tego modelu.

Użytkownik Earl doradził w jednym ze swoich postów używany rower z aukcji :

http://allegro.pl/najtanszy-prawie-nowy-dirt-cocaine-16-i1449273429.html

Osoba wystawiająca ten przedmiot jest z Wrocławia, więc będzie możliwość obejrzenia go na miejscu. Pytanie jest czy warto kupić taką używkę czy lepiej dołożyć parę stówek i kupić nowego, na 2 letniej gwarancji Krossa Sign DS2 prosto ze sklepu internetowego i postawić na ramę 17"? Jest duża różnica w jakości sprzętu w obu modelach?

Interesuje mnie FR, bynajmniej lekka odmiana póki co, z racji tego że jestem nowicjuszem jeśli chodzi o sprawy rowerowe.

Pozdrawiam ;)

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja raczej w 17" bym się nie pchał. Co do różnicy osprzętu to przede wszystkim amortyzator i koła. Hamulce są te same. Wg mnie, jeśli znalazłeś nóweczkę z 1500 to warto ją brać, ale są inne rozmiary ram? Poza tym, w Signie jest lepszy napęd (Manetka i Przerzutka Sram X5 albo X7) .

Napisano

Chyba amortyzator w tym rowerze to tzw. "firma krzak" (krzak się wyrwie i po firmie),chodzi o tą uzywkę.

Wg. mnie jednak bardziej się opłaca DS2 albo na początek ds (tylko amor kiepski),nie wiem jak jest w ds2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...