Skocz do zawartości

[Opony] solidne, do 50zł/opone

Woojt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym kupić nowe opony 26". Jeżdżę 40% asfalt/miasto, 60% szuter/las. Zależy mi na w miarę niskich oporach toczenia, a przede wszystkim na małym ścieraniu opony. Grubość opony co najmniej 2.0. Wiem, że przy tej cenie szału nie będzie, ale proszę o poradę.

Napisano

W grudniu znalazłem w tradycyjnym sklepie Conti Gravity Pro 26" x 2,3 zwijaną poniżej 50pln.

http://www.bikecenter.pl/index.php?p3109,continental-gravity-pro-26-x-2-3-zwijana

Opory toczenia są rzeczywiście niskie a przy dolnym progu ciśnienia dobrze trzyma w śniegu i błocie (podjazdy/zjazdy rewelacja) i co najważniejsze bardzo łatwo się oczyszcza. Co do trwałości to jeszcze za wczesnie abym mógł cokolwiek powiedzieć. Na razie na oponie nie widać żadnego zużycia.

• Mod Team
Napisano

Ja jeżdżę na Gravitkach, na jesień wymieniłem (na takie same :)), poprzedni komplet służył mi dwa sezony (ponad 5 tys km), asfaltu było sporo, przy wymianie łyse nie były (ok 30% bieżnika zostało).

Napisano

A ja zaproponuje swoje :

Continental Race King 2.2 Drut

Zjeździłem na nich cały poprzedni sezon (5 tys) z większą ilością asfaltu (75%). Pomimo szerokości lekko się toczą. Wada to dość cienkie ścianki boczne więc na kamieniste zjazdy bym ich nie polecał. Ale na równiny i lasy są super.

Napisano

Witam. ja najbardziej polecam IRC MYTHOS ten stary model. miałem je dwa sezony i jeździłem 60%asfalt 40%teren. podoba mi się że jest kierunkowa i na tył. świetnie radzi sobie na mokrym podłożu. szukam teraz czegoś podobnego ale nic nie znalazłem.

Pozdrawiam i liczę na jakoś pomoc.

Napisano

Bardzo fajna propozycja jako alternatywa dal IRC:)

Ja teraz sie zastanawiam nad Panaracer Mach SK/SS Compe 26x1,95 poniewaz jest atrakcyjna cena co do wagi opony a potrzebuje cos na asfalt i teren.(60%asfalt,40%teren)

czy ktoś miał do czynienia z ta oponą? Ja sie przejechałem na kumpla rowerze ale nie wiem jak sobie radzi na asfalcie. czy bardzo szumi i czy ma niskie opory toczenia.

pozdrawiam

Napisano

Polecam Continental-Race King drut mam je u siebie bardzo ładnie się spisują(przejechane ponad 8000km), małe klocki akurat na szuter piasek ubite drogi tylko zakładać i jechać. :icon_wink:

Napisano

Tak jak kilka postów już było bardzo polecam Continental Race King 2.2 - jak na szuter/las będą bardzo dobre, a na asfalcie są baardzo małe opory toczenia jak na oponkę 2.2

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...