ryba5374 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam Dzisiaj wracając z trasy nagle napęd zaczął dawać dziwne odgłosy... Zobaczyłem, że gdy jadę ( nie ważne jak szybko) i przestaje pedałować nagle łańcuch się naciąga i jakby do koła idzie. I nagle popuszcza się i strzela. Coś jakbym musiał ciągle pedałować nawet jak z górki (typu ostre koło), czyli jade i przestaje pedałować łańcuch się naciąga i nagle normalnie i tak strzela... Opisałem tak jak umiem. Myślę, że zrozumiale w miarę... Czy wie ktoś jak to naprawić i jakie są tego koszty? I czemu się tak robi? Zawsze było dobrze... a i rower ma przebiegu 17000km Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dale Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Może za mało smaru w kasecie? Miałem identyczny problem kilka dni temu w starym wraku z marketu, którym jeżdżę teraz w zimie, który ma jeszcze stary wolnobieg 6-rzędowy. Objawy identyczne. Pomogło wlanie "wazeliny w płynie" (jakkolwiek to sie nazywa ) to wnętrza wolnobiegu i jak ręką odjął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba5374 Napisano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Nasmaruje jutro i zobaczę co się bd działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Stawiam na zasyfiony wolnobieg, ewentualnie bebenek, jesli masz kasete Trzeba rozebrac i przesmarowac zapadki i powinnno smigaac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 13 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 J/w. Rozkręcić, wyczyścić, przesmarować, skręcić, sprawdzić czy działa. Jeśli nie, to będziemy szukać innego rozwiązania problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba5374 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Przeczyściłem, nasmarowałem i jest jak na razie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.