marekgda Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Witam Mam zamiar na początku czerwca lub września [w celu uniknięcia spotkań z tłumami turystów ] pojeździć po Beskidzie. Myślę o pobycie 7-12 dniowym. Rodzaj jeżdżenia [jeszcze się zastanawiam co wybrać] - stała baza, stała baza z wypadami na dwa-trzy dni po okolicznych szlakach, pobyt wędrowny [dwa -trzy dni w jednym miejscu i przejazd do innej lokalizacji]. A prośbę mam taką : poszukuję namiarów na kwatery przyjazne rowerzystom w takich miejscowościach jak Wisła, Istebna, Brenna, Szczyrk, Koniaków. Co rozumiem pod pojęciem "kwatery przyjaznej rowerzystom" ? - ano coś takiego link ze szczególnym uwzględnieniem pkt 1 i 2. Liczę na pomoc cyklistów bywających w tych okolicach lub je zamieszkujących . Pozdrawiam
ozim84 Napisano 23 Lutego 2011 Napisano 23 Lutego 2011 Witam. Wisła Nowa Osada, fajny zwykły hotel, kiedyś ośrodek byłej kopalni 1 maja w Wodzisławiu Śl. nocleg tam kosztuje ok 25,30 zł Hotelik
Mod Team Pixon Napisano 23 Lutego 2011 Mod Team Napisano 23 Lutego 2011 W centrum Szczyrku tzn. na tej głównej ulicy znajduje się informacja turystyczna lub informacja o bazie noclegowej (nie pamiętam dokładnie nazwy - ludzie tam mieszkający wiedzą i na pewno Cię pokierują). Polecam tam zajrzeć w celu znalezienia jakiegoś rozsądnego lokalu. edit. Informacja Turystyczna*** ul. Beskidzka 41
Wisla Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam! Zapraszam do mnie do Bruclika (www.bruclik.pl). Dom jest położony w pobliżu przełęczy Kubalonka na wysokości ok 770m npm. Można pojeżdzić "lekko" po asfalcie (do Kubalonki 2km po płaskim, do Szarculi troszkę więcej), "ciężej" wjazd/zjazd serpentynami do/z Wisły! czy po trasach rowerowych MTB w stronę Istebnej, czy na Kozińcach (w pobliżu domu). Ponieważ sam jestem fanem rowerów podstawowe narzędzia mam, miejsce do bezpiecznego przechowania roweru też zapraszam Tomek P>S @ i telefon na stronie
marekgda Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Napisano 4 Kwietnia 2011 Dziękuję za zaproszenie. Na razie przygotowuję się logistycznie do wyprawy - kupno map, wymyślanie tras, tropienie relacji z wypraw itp. Co do rezerwacji miejsc to będę podejmował jakieś działania pod koniec kwietnia, początek maja. Pozdrawiam
detonator Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 marekgda, jeśli chodzi o tropienie relacji z wypraw, to tu proszę link KLIK. Są tu relacje z moich wypadów m. in. Beskidzie Śląskim Co do mapy, to koniecznie musisz taką mieć, bardzo ułatwi sprawę
marekgda Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Napisano 5 Kwietnia 2011 detonator już Ciebie "wytropiłem" . Nawet wymieniliśmy parę postów na pw - ale wtedy byłeś mocno zakręcony z powodu zmian w życiu zawodowym. Jakby co będę się jeszcze podpytywał . Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.