Skocz do zawartości

[rower] Przemyślenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kieruje do was pytanie czy rower z takim osprzętem i ramie można uznać za rowerek klasy średniej? Proszę o wasze opinie.

Rama: Cobra Motta*

Mostek: Cobra*

Kierownica: Cobra*

Manetki: Shimano ALIVIO*

Amortyzator: Rock Shox DART 3

Obręcze: Double MASTER

Piasty(przód/tył): Shimano DEORE XT HB-M756/Shimano DEORE XT

Hamulce oraz klamki: Tektro AURiGA COMP*

Gripy: Dartmoor RACE

Sztyca: Cobra*

Siodło: Token

Suport i korba: Shimano DEORE FC-M590

Przerzutka przód: Shimano DEORE FD-M531

Przerzutka tył: Shimano DEORE RD-510*

Kaseta: Shimano DEORE HG-61

Łańcuch: Shimano DEORE XT CN-HG93

*-zamontowane seryjnie.

Wszystkie zmiany będę wprowadzał powoli lecz sukcesywnie. Na pierwszy ogień lecą korba,łańcuch kaset, amor.

Co sądzicie o rowerku na takich częściach? Polecali byście może jakieś inne części?

Ps. Moja waga około 90 kg.

Pozdrawiam!

Zapraszam do komentowania!

czy rower z takim osprzętem i ramie można uznać za rowerek klasy średniej?

Masz jakieś kompleksy czy o co tu chodzi?:P Rower to rower, nie ma żadnego ścisłego podziału na klasy. Takie rzeczy to indywidualna sprawa. Jedni mają zimówki z amortyzatorem wartym więcej niż Twój rower - i to jest dla nich średniak a dla innych Twój rower będzie marzeniem.

"Części nie są złe jak na swoją cenę" ..... Nie ogarniam Cie gościu ... Rozumiem jakbyś użył tego z dania w kontekście, że kupiłeś rower, nowy albo używkę, i piszesz, że trafiła ci się dobra okazja .... Ale tak to to to zdanie nie ma praktycznie sensu :D W ogóle nie wiadomo na jaką cenę.. Czy kupiłeś je po 100, 50, czy 2000 zł. Poza tym sam temat jest trochę dziwny ....

Błąd Janisz jako nie Janisz pisał lecz temat siostrzeńcowi kazałem napisać ja mu tylko części wysyłałem sms bo nie miałem neta... nauczka na przyszłość przepraszam. TEMAT DO USUNIĘCIA! Przepraszam za kłopot!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...