malone32 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam, mam problem z wyjęciem tłoczków z zacisku, nawet po wyjęciu klocków i naciśnięciu parokrotnie klamki tłoczki nie wyskoczyły, po próbie wyciągnięcia kleszczami zero rezultatu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Po co chcesz je wyjmować? Najprościej będzie rozkręcić zacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Najprościej będzie dolać płynu na max przed próbą wypompowania tłoczków. Jeżeli rozkręcisz zacisk, to już na pewno nie wyjmiesz tłoczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malone32 Napisano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Wyjąć po to żeby je przeczyścić,zacisk już jest rozkręcony w dwie połowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Przy okazji i ja o coś zapytam. Rozebrałem hamulec na części pierwsze. Niedługo będę musiał go poskładać i tu pytanie-uszczelki tłoczków czymś się smaruje?? Pewnie tak. W takim wypadku czym? Hamulec pracuje na DOT 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malone32 Napisano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Marsman napisał: Rozebrałem hamulec na części pierwsze... więc podpowiedz jak wyjąc tłoczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 na razie wyjąłem jeden Przez przewód wpompowałem troche powietrza-ciśnienie go wypchło. Tej samej metody użyję do wyjęcia drugiego tylko muszę znaleźć sposób na uszczelnienie całości. z jedną połówką zacisku nie było kłopotu ale druga jest troche inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malone32 Napisano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Więc również spróbuje kompresorem ale dopiero w poniedziałek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 troche mnie zmotywowałeś i zrobiłem na szybko zestaw do wystrzeliwywania tłoczków... http://img707.imageshack.us/img707/1162/dsc00147id.jpg teraz już oba są wolne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.