Skocz do zawartości

[bagażnik] problem z montażem?

inieto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

ponieważ podobne tematy są już pozamykane (a nie znalazłem w nich odpowiedzi) tworze nowy temat.

mój rower to: Kross hexagon v4 (rocznik 2009 czyli rama z modelu Level A2).

Moje pytanie:

czy ktoś montował bagaznik firmy Crosso do tego modelu Krossa?

...podobno sa jakies problemy z hexagonami w tej kwestii...ale w necie info jest nie pełne na ten temat.

Zamierzam zopatrzyć się w sakwy Crosso i doczytałem, że najlepiej montowac je na bagaznik produkowany równiez przez nich. Z tym, że obawiam sie czy rama hexagona ma odpowiednie elemnty do zamontowania ich bagażnika.

Będe wdzięczny za opinie właścicieli Krossa hexagon v4 którzy równiez staneli przed tym problem

(opinie tych co słyszeli coś na ten temat równiez mile widziane :-)

pozdrawiam!

• Mod Team

Nie da rady zamontować tego bagażnika na tej ramie, ponieważ nie masz miejsca na wkręcenie śrub mocujących. Możesz kupić przelotki do tego lub sam sobie zrobić, dzięki nim spokojnie dasz sobie radę montując go.

@ Pixon , dziękuję za przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce...i za odp.

Szukam co to są te "przelotki" ale w między czasie nadmienię tylko że w tylnej części są dziurki do zamontowania bagażnika problem jest z usztywnieniem górnej części bagażnika...bo tam rzeczywiście brakuje otworów w ramie. Ale w tej kwestii pomocne jak wyczytałem powinny być "obejmy" do montażu tylnego bagażnika,

teraz pytanie.

Czy skoro i tak muszę dosztukowywać obejmy i inne przelotki to czy to jaki bagażnik kupie ma znaczenie?

Chodzi mi o to czy te wszystkie obejmy i przelotki są uniwersalne wobec bagażników różnych marek?

Witaj Inieto

Pozwolisz że nie zgodzę się z Twoja tezą że skoro i tak musisz coś dokombinowywać żeby założyć bagażnik to wybór innego niż marki Crosso nie ma znczenia tzn. może i nie ma pod warunkiem że zostanie zachowany warunek producenta sakw Crosso o odległości pomiędzy górnymi rurkami bagażnika , a dolnym punktem montażowym ( konkretnie chodzi tu o jakieś oczko o które będziesz mógł zahaczyć dolny hak ). Ja szczerze mówiąc na początku po zakupie sakw Crosso nie specjalnie zwracałem na to uwagę i była z tego kupa problemów ( opisuje je w Moim temacie - problem z doborem bagażnika do sakw Crosoo ). Jak się okazuje to naprawdę ważne dla bezpieczeństwa użytkowania .

Pozdrawiam geodan

@Pixon & Macko

dziekuje za odpowiedzi

@Geodan

Zgadzam się z Tobą , że przy zakupie sakw firmy Crosso najrozsądniejsza decyzja to zakup również ich bagażnika. Jednak niska uniwersalność bagażnika firmy Crosso (brak obejm) i sporo opinii na temat dużej przecieralnośći materiału zastosowanego w modelu Crosso DRY skłaniają mnie do wyboru raczej innego producenta sakw. Skoro decyduje się zakupić sakwy innego producenta, które pasują do dowolnego bagażnika to nie jestem tym samym "skazany" na konieczność zakupu bagażnika firmy Crosso.

Również dziękuje za odp.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...