drugonov Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Kilka dni temu kupiłem koła o rozmiarze 559x17C... do tego kupiłem opony.. jest na nich napisany rozmiar 47-559. No niby się rozmiary zgadzają.. ale jak zakładam oponę na koło to się okazuje że opona jest jakby za mała.. lub koło za duże jak kto woli. Podejrzewam, że to ja coś przeoczyłem.. proszę o sugestie...
Moloch89 Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Mocno 3 łyżkami na raz naciągnij powinna wejść
djwiocha Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Ona jest idealna, trzeba tylko ja wcisnąć, teoretycznie da radę i pacami. Jest tak dlatego że opona misi się jakoś trzymać obręczy po napompowaniu, a średnica obręczy (te 559) nie jest mierzone na krawędzi obręczy tylko trochę w środku tam gdzie opiera się opona.
drugonov Napisano 12 Lutego 2011 Autor Napisano 12 Lutego 2011 Dzieki za odpowiedzi.. no właśnie stąd te wątpliwości bo zawsze bez żadnych narzędzi zakładałem opony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.