Skocz do zawartości

[rower] Trzy rowery, który wybrać?

hazard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heh i w ten o to sposób doszliśmy do jakiegoś wniosku, czy inne osoby zgadzają się z tą opinią? - Merida jest nieco lepsza od Gianta Revel 1 i Revel 2.

Napisano

A ja jednak poszedłbym w stronę Krossa, ale trochę inaczej. Zakładając że kupujesz rower w sklepie stacjonarnym i w grę wchodzi raczej tylko rocznik 2011 - Level A2 2011.

Wygląd, kwestia gustu, ale na pewno wygląda lepiej niż modele z 2010 r. Osprzęt nie gorszy od Meridy (nawet drobne różnice na korzyść Krossa), a cena wyjściowa to 1520 zł, czyli taniej od Meridy.

Napisano

Ale nie każdemu krossy się podobają, rzecz gusty... Tesli Ci się nie podobają bierz meride( jak dla mnie to lepsza D40 ze względu na hamluce), ale zobacz jeszcze tego w/w krossa, bardzo zacnie się prezentuje :D

Napisano

Krossy mi się nie podobaja - po prostu.

Chyba wezmę Meridę 100-v ... zobaczymy co jeszcze sprzedawca powie w sklepie.

Merida D-40 też mi się podoba, no ale kolega wyżej pisze żeby jej nie brać.

Napisano

Nie wiem, w moim mneimaniu rower ma dobrze jezdzic a rzecza drugorzedna jest chyba wyglad, ale coz. Twoj rower Twoj wybor.

Napisano

Merida D-40 też mi się podoba, no ale kolega wyżej pisze żeby jej nie brać.

Nie brać, jeśli nie masz ciśnienia na hamulce tarczowe. W D-40 dostajesz tarczówki, ale w zamian za to zaoszczędzono na korbach i trochę na amortyzatorze oraz przedniej przerzutce i kasecie. Co kto woli.

Napisano

Kupiłem!!!

Oczywiście kupiłem rower którego nie brałem pod uwagę.

Zwycięzca został Giant Terago 2010 klik

Wydaje mi się, że kupiłem go w dobrej cenie bo po obniżce obniżki :)

Dokładnie mówiąc poszedł za 1400 zł.

To chyba nie tak źle? :)

Do tego rowerek Giant Sedona DX (2010) W za 1300 zł

+ 20 % rabat na akcesoria.

Napisano

Osprzętowo porównując do Revela 1 z 2011 chyba źle nie wypada i warto było brać go za tą cenę :>

Mam nadzieje, że nie nabito mnie w butelkę.

Napisano

P.S Mam jednak pytanie, czy ten rower Giant Terago dużo się różni od Giant Revel 1 z 2011 roku? Z tego co to na wstępie ma już inny widelec. Sprzedawca zapewniał mnie że oba rowerki osprzętowo są takie same.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...