Skocz do zawartości

[koła] MTB do 1000 zł

zgredoza12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Planuję zakup kółek do mojego MTB Kellys Mystery, do udziału w maratonach. Cena jaka mnie interesuje to maks. 1000 zł, najchętniej dużo mniej. Cena dotyczy kompletu, jednak najprawdopodobniej kupię na razie tylko tył.

Co polecacie?

Składaki czy gotowce?

Zależy mi przede wszystkim na wytrzymałości, cenie i wyglądzie.

Najchętniej pod 6 śrub, w ostateczności Centerlock, wymienię tarcze.

Proszę o pomoc.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sam długo nad nimi myślałem, ale z opinii wielu osób wyszło na to, że po prostu nie opłaca się ich kupić.

Dużo taniej złożysz coś na piastach XT w tej samej wadze, a dobijając do ich ceny, z łatwością można albo pójść w kierunku lepszej wytrzymałości lub mniejszej wagi. Mówię w tym momencie oczywiście o obręczach, bo koła porównuję z piastami XT, które też wg. opinii siedzących w temacie nie mają jakoś szczególnie zbyt wielu zalet.

Hmm.. Osobiście nie pomogliście mi za bardzo, więc w rywalizacji Mavic Crossride vs. Fulcrum Red Metal 5, postawiłem na te drugie :)

Jeśli ktoś ma jakieś przeciwwskazania to macie czas, do poniedziałku, w poniedziałek je zamawiam ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Krótkie pytanie,

Biker ok. 95 kg, treningi asfaltowe i sporadycznie maraton nizinny, żadnych skoków i innych ewolucji. Które koła wybrać?

1 - obręcz Mavic 717

- piasty Novatec 711/712

- szprychy Sapim Race zaplecione na 3X

- nyple Alu

2 - obręcz DT XR400

- piasty Novatec 711/712

- szprychy Sapim Race zaplecione jw.

- nyple Alu

3 - obręcz DT XR400

- piasty DT 370

- szprychy DT Competition zaplecione jw.

- nyple Alu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...