Skocz do zawartości

[Spodnie] Długie, luźne, z wkładka, przewiewne

malcu88

Rekomendowane odpowiedzi

witam! Pomóżcie mi znalezć spodnie na rower, dlugie, wygodne, luzne, z wkładka fajnie jak by byly z odpinanymi nogawkami, ale to opcjnonalne, w miare przewiewne w sensie z dobra oddychalonoscia, dobrze odprowadzajaca wilgoc, jakis takie w miare ładne. Cena jak najnizsza :P mysle max 250zl z wysylka. Dzieki.

Co do wkładki w luźnych spodniach - mam szorty z wpinaną wkładką. O ile jeździ się w miarę normalnie, to chodząc z nią czuję się tak, jakbym kloca walną w spodnie :-). Oczywiście może być to wina kiepsko zaprojektowanego ciucha, ale zdecydowanie lepszym pomysłem pod luźne spodnie są bokserki z pampersem czy nawet typowe pampersiaste lajkry.

We wspomnianych szortach wszyta jest wewnątrz siateczka, i właśnie do niej przyczepia się wkładkę (wszyte są rzepy). Oczywiście podczas chodzenia siateczka jest luźna, a w efekcie także i przyczepiona wkładka się telepie, co obniża komfort podczas "zbutyzmu". Miałem kiedyś szorty z wpinanymi, "niezależnymi" gaciami z pampersem. Był to zdecydowanie lepszy pomysł. A jak to jest rozwiązane w tej Endurze?

Te spodnie sprzedawane są w kilku wersjach. Do szortów w komplecie dodają wewnętrzne, wpinane gacie z pampersem, np.:

http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?products=product&prod_id=3060

natomiast spodnie w wersji długiej pozbawione są owych spodenek. W związku z tym możesz je ( nie musisz) dokupić osobno.

Możesz także kupić bokserki innej firmy, np:

http://www.velo.pl/produkty/default/?m=1&pk=%&id=148

Oczywiście bokserek innego producenta nie da się przypiąć do spodni (bo nie będa miały systemu ClickFast), ale to raczej drugorzędna sprawa.

p.s. link do sklepu przypadkowy - ani nie polecam, ani nie zniechęcam :-).

A ta wkładke endury co podałes moza tez podpiac do innych spodni endury, ale krotkich do takich na lato? Te wkładki to nosi sie zamiast bielizny, czy jak? Kurde nie znam sie na odziezy rowerowej. Myslalem, że wkladka to taka gabka, czy cos pod tylek :P

Jeżeli chcesz być zadowolony z ciuchów to kupuj tylko te renomowanych firm. Tak jak Endura, Fox, Altura, Scott, Oakley, TLD, itd. Takie firmy mają moim zdaniem najlepsze wkładki (wiem, bo miałem do czynienia z ich produktami). Odpuść sobie spodnie i spodenki Accenta, Decathlona i tym podobnych marek. Wkładki tych firm to śmiech na sali, jakaś zwykła gąbka, która się raz, dwa spłaszcza.

Nie myl samej wkładki (pampersa) i spodenek (czy np. bokserek) z wkładką. Podana w linku Endura to spodenki z wkładką. Nosi się je bez bielizny. Jak zapewnia Endura, te spodenki z pampersem pasują do wszystkich ich luźnych spodni lub szortów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...