lizu2 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam Mam pytanie.Posiadam amortyzator SR Suntour Raidon.Do tego tarcze 203mm.Prosze o porade jaki musze kupić zacisk i adapter. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Adapter taki np: http://allegro.pl/adapter-hygia-is-pm-is-203-czerwony-cnc-gratis-i1443576293.html zacisk... zamierzasz kupić mechaniczny? Polecam Avida BB5, tu komplecik: http://allegro.pl/hamulec-tarczowy-avid-bb5-klamka-pancerz-i1438454908.html a jak hydraulika to nie zacisk, a cały hamulec. Jaki? Podaj fundusze i zastosowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lizu2 Napisano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 czyli jakie oznaczenia musi miec adapter żebym wiedział.Zasik szukam do 80zł jakoś.mechaniczny.sam zacisk i okładziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Lizu a w Raidon-e dopuszczalne jest zastosowanie tarczy 203mm - miałem Epicona i tam można wsadzić max 185mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lizu2 Napisano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 nie bardzo sie na tym znam.Czemu ma byc nie dopuszczalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Oznaczenia: adapter IS/PM 203mm front. Jaki masz rocznik Raidona? Bo te najnowsze mają mocowanie PM. No i jak OKO pisze dla Raidona max. to 180. Nie znaczy to że nie zamontujesz większej, ale tak zaleca producent i z tarczą 203 najprawdopodobniej amortyzator bardzo szybko złapie luzy. Co do zacisku, doskładaj na Avida albo szukaj używki, BB5 to jeden z najlepszych zacisków mechanicznych, większość konkurencji jest raczej kiepska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 ...właśnie. A jest ci niezbędna tarcza 203mm? 203mm to dla jeżdżących bardzo ostro, DH, ewentualnie dla osób bardzo ciężkich, a sądząc po posiadanym amortyzatorze nic z tych rzeczy, chyba że warzysz dużo. Może wymagana 185mm styknie, a amor odetchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lizu2 Napisano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 poprostu miałem taką tarcze.Teraz mam propozycje.Wymiana tarczy 203 na 180 i zacisk magura louise za 70 zl hydraulika z linka i klamką.okladziny 80%.oplaca sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Zależy w jakim stanie ta Magura... Dziwnie niska cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lizu2 Napisano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 zaraz sie dowiem.Jaki powinien byc tam adapter na tarcze 180mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Taki: http://allegro.pl/adapter-hygia-is-pm-is-180-czerwony-cnc-gratis-i1443576111.html o ile masz mocowanie IS w amorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lizu2 Napisano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 a ile powinien taki kosztować.chodzi mi o zacisk.Bo cena "dziwnie niska" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Używane hamulce starszego typu (np. Deore 535, Heyes Nine,) w dobrym stanie chodzą na Allegro za min. 100pln dlatego napisałem że dziwnie niska cena. Choć wcale nie musi tak być i może akurat masz dobrą okazję? Najlepiej gdybyś je mógł wypróbować przed zakupem, bo z drugiej strony może się okazać że cieknie gdzieś, zapowietrzony itp. i serwis wyniesie Cię więcej niż hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.