Skocz do zawartości

[zaciski] Z grupy 44g gdzie najtaniej

piotrulek84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś otarł się o fajną cenę zacisków tytanowych w Polsce z grupy 44g jak KCNC, Token i inne? Genaralnie kręcą się wokół 170pln. Aha, "no name" nie wchodzą w grę, lekkie markowe zaciski to i tak ryzyko skrzypienia

Napisano

Super. A2Z świetnie wyglądają i pasują do roweru. Już dawno bym je kupił tyle, że ważą 10g więcej. Cenowo też trochę lepiej. Czyli promocji żadnej nie widać w Polszy... Poniżej 150zl się nie kupi. Trudno, jadę do Pawlaka, ma na sklepie Corratec 44g realna waga za 179zl. Marsman dzięki wielkie za pomoc :)

Napisano

coś mi się wydaje że chyba takie Piotrulek uważa za no name :huh:

poza ksztaltem dźwigni identyczne z bardziej markowymi. postanowiłem nie przepłacać i sam teraz takie mam.

jeszcze nie testowane.

Napisano

Trochę snobistycze podejście, te "markowe" to wszystko made in taiwan i nie jak nie są lepsze/gorsze od no name, a różnica w cenie? Na ebay jest komplet ważący 30g w cenie 35$ z przesyłką, nikomu jeszcze zęby nie wyleciały przez te zaciski.

Napisano

Może ktoś z Was używa zacisków SwissComp bo są interesujące. Ktoś się wypowie??

Ostatnio pisałem do Vincere i tych zacisków Agogo tak szybko nie będzie w sprzedaży tzn niektóre są ale mi chodzi o czerwone.

Napisano

Podepnę się pod temat i zapytam czy używa ktoś tych "super lekkich" zacisków o masie łącznej nie przekraczającej 45g z super lekkimi piastami, które nie posiadają osi z przodu (np.Rotaz, a2z, ) ?

Interesuje mnie opinia użytkowników jeżdżących w różnych warunkach (las, góry), a nie tych co rower znoszą na plecach z górki ;)

Moje obawy są związane z przednim kołem bo nie wiem czy taka tytanowa szpilka wytrzyma obciążenia podczas jazdy XC

Napisano

Ukaniex nie podchodzę do sprawy w taki sposób jak myślisz. Po prostu mam nadzieję, że firmy które uważamy za bardziej doświadczone mają większe doświadczenie w pilnowaniu dostawców, którym zlecili produkcję gratów. A wszyscy wiemy, że sporo części pochodzi z Tajwanu czy Chin. Tyle, że materiał materiałowi nie równy. Może i masz rację, może i zębów sobie nikt przez agogo nie wybił... W każdym razie kupiłem zaciski Corratec. Zobaczymy jak się będą spisywać

• 4 tygodnie później...
Napisano

Tego typu zaciski czyli koło tych 50g dobrze trzymają koło, da się mocno zacisnąć? Pytam bo teraz mam zaciski Mavica i nie wiem czy jest sens zmieniania na lżejsze jeśli miały by nie trzymać koła, a na samych zaciskach zyskał bym ~50g. :)

Napisano

Właśnie Agogo chcę kupić, bo są lekkie, tanie i w dodatku tak jak piszesz Miskov trzymają mocno, tylko nadal mam pewne obawy, ale pewnie skończy się tak że je i tak kupię i nie będę pamiętał o tych obawach :D

Napisano

Dziwne bo w Twoim linku jest napisane Road, a u Formickiego MTB. Z tego co wiem to jest różnica w długości zacisku na tył. NIe wiem jak się ma jedno do drugiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...