powerrade Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Witam! W najblizszym czasie maluje ramę tzn. oddaje do lakiernika. Zastanawiam się tylko czy to bedzie aby na pewno idealnie wygladało.. Chciałbym zobaczyc jakies inne pomalowane ramy do wgladu. Mógłby ktos z osob, które malowały rame zamiesic fotke roweru? Bylbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 9 Lutego 2011 Mod Team Napisano 9 Lutego 2011 Jezeli oddasz do gościa co ma dosćwiadczenie i sie na tym odpowiednio znam nie masz sie co martwić o efekt koncowy
tomalczak Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Hej sam malowałem 2 rowery i właśnie przygotowuje 3 do lakierowania. Dokładnie tak jak napisał Puklus sukces zależy od lakiernika, jego sprzętu, materiałów lakierniczych i samej technologii (proszek, natrysk). Jeden z moich rowerów w profilu -Mesko 1967 malowałem 1,5 roku temu. Na zdjęciach nie widać dokładnie detali, kosztowało mnie to trochę pracy, jednak efekt jest więcej niż zadowalający
powerrade Napisano 9 Lutego 2011 Autor Napisano 9 Lutego 2011 ja też kiedyś malowałem sprayem, ale już sie tego nie podjemuje bo ciagle odpryski itp. Tomalczak pochwal się i wrzuc foty;p
tomalczak Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Zajrzyj do garażu szukaj pod moim nickiem lub MESKO. Technologia: piaskowanie -grunt epoxy -lakier bazowy 2 kolory (kość słoniowa, zielony butelkowy metallic) -2 warstwy lakieru bezbarwnego. Zabawa była z wyklejaniem paseczków na błotnikach i ramie, obręcze również lakierowane 2 kolorowo.
powerrade Napisano 9 Lutego 2011 Autor Napisano 9 Lutego 2011 kurdeee ale bym mamie taki rowerek ładny podarował jak ten zielolny.. tego czerwonego też malowałeś??
tomalczak Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Nie Haibike ma fabryczny lakier skądinąd ciekawy. Jest to transparentny czerwony lakier akrylowy położony na gołe szlifowane aluminium, daje to bardzo ciekawy efekt, lecz wymaga dobrej techniki i stosowania promotora przyczepności do alu, ale to już inna historia
Mr. Dry Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Panie a to białe na ramie to co to? Dawałeś naklejki czy malowane z szablonu?
tomalczak Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Jeśli mówimy o MESKO to wszystko było lakierowane, lakierowanie białą bazą -wyklejanie linii (taśma 3M blue line) -lakierowanie zielony metallic -usunięcie taśmy -lakier bezbarwny. Nie ma na tym rowerze żadnych naklejek.
emilio3 Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Powiem ci ten rowerek z błotnikami robi wrażenie pozytywne. Ja swojego czasu malowałem swoje rowerki sam, od czyszczenia i matowienia potem podkład biały no i kilka warstw lakieru właściwego i na końcu bezbarwny, wszystkie te lakiery to lakiery samochodowe ale w spraju, ostatnim razem ze względu na ograniczony czas za szybko pomalowałem lakierem bezbarwnym nim kolor wysechł i zrobiła się taka struktura ala skórka na kurtce czy portfelu w pierwszym momencie się strasznie wściekłem ale jak zobaczyłem efekt na świetle dziennym na zewnątrz to się okazało że to super wygląda i tak już zostało, rama zmieniła właściciela i tamten też był zadowolony z tego efektu. Nie wiem do końca czy to było spowodowane nie do końca wyschniętym lakierem czy to że malowałem różnymi lakierami i się "zważyło" na ramie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.