kazikogien Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam mam problem z hamulcami tektro auriga comp. Po zimie zaczęły cieknąć mi oby dwa zaciski i chcę je wymienić na coś innego . Wypatrzyłem sobie taki zestaw na przód zacisk Slx Br-M665 , tył Deore BR-M595 . Chce wymienić same zaciski stąd moje pytanie czy te zaciski które podałem będą współgrały z przewodami i klamkami tektro ? I jeszcze mam pytanie co do mocowania tych zacisków obecnie mam zamontowane z przodu zacisk na adapterze PM/PM pod tarcze 203mm a z tyłu na adapterze PM/IS pod tarcze 160mm wiec teraz jeżeli kupie te zaciski (są tez w systemie PM) wystarczy ze przełożę stare adaptery i powinno wszystko śmigać ? A i jescze jedno czy przedni/tylni zacisk się czymś rożni jezeli jest w systemie PM ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Adaptery mogą zostać stare, oba zaciski są takie same, przód/tył zależy od klamki i długości przewodu. Co do zamiany... Tektro i Shimano pracują na oleju mineralnym, tu zgodność i o uszczelki nie ma co się martwić. Pozostaje kwestia skoku tłoczka w klamce, ale tu by się musiał ktoś wypowiedzieć kto takie eksperymenty robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 nie lepiej i łatwiej sprzedac ten syf tektro i kupic deore m595 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Najpierw trzeba sprawdzić czy przewód hamulcowy shimano podejdzie do tektro. Bez tego taka zamiana nie ma sensu moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazikogien Napisano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dzięki za rady. Zamówiłem już komplet z klamkami przód/tył Deore BR-M595 i mam nadzieje ze nie padnie to po roku tak jak te tektro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Zostaw sobie tektro na częsci moze kiedyś dobierzesz do tego zaciski i będziesz mieć dwa komplety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.