Skocz do zawartości

[rower] Jaki dla amatora do zawodów.

michalkck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skoro chcesz kupić w sklepie to bez sensu szukać w necie. Idź i poproś sprzedawcę o radę. Szukaj tylko roweru z dobrym amorem (najlepiej powietrznym) i dobrym osprzętem (minimum Deore).

Powodzenia

Napisano

Tego magica masz na miejscu czy jak? Pochodź po sklepach zapisz sobie na kartce propozycje sprzedawców i napisz tu te rowerki, wtedy wybierze się najlepszy. Przez neta praktycznie zawsze jest taniej, chociaż teraz są przeceny, połaź po sklepach i już.

Napisano

Rowery które mi pan w sklepie rowerowym polecał to: KTM Ultra Fun, Któryś z Treków.. nie powiedział dokładnie, no i tego Kellysa mam na miejscu.. Krossa A6 nie ma :( A mialem chęć na niego.. Pomóżcie mi .. Dam wam stronę sklepu... ale nie wiem czy wbije.. nartyrowery.pl/index.php a jak wam wskoczy zima to u góry jest do wyboru. To chyba jeden z lepszych sklepów w cze-wie.. :P Ale.. najpierw odwiedzę inny sklep w celu sprawdzenia czy jest tam A6.

Napisano

Ogólnie jest taka zasada, że jeżeli coś nie pasuje to masz tydzień na odesłanie go z powrotem, bez podania żadnej przyczyny. Nie wiem czy we wszystkich sklepach tak jest ale w t.bike.pl raczej tak. Nawet jest tam gdzieś napisane. Tylko nie wiem jak z kosztami wysyłki. Zrób jak uważasz, ja kupowałem przez neta i wszystko jest dobrze :)

Koszty wysyłki pokrywasz sam tak samo jak przesyłki. Cokolwiek Ci się spieprzy w takim rowerze to powodzenia w odsyłaniu takiego rowerku do gościa z allegro, który trzyma takich 20 w jakiejś szopie, z pewnością zna się naprawie. Poza tym nie muszę wspominać o tym że jak w serwisie do którego zawieziesz taki rower kupiony na necie dowiedzą się skąd go masz to dodatkowo cię skroją. Dlaczego? A dlatego że sprzedawcy nie są głupi i wiedzą że allegro jest dla nich konkurencją, dlatego to wykorzystują bo wiedzą że nie odeślesz roweru kupionego przez neta na regulacje przerzutki. A z nowym rowerem to wiadomo: ułożą się linki i trzeba doregulować napęd, potem coś dokręcić.Dzisiaj gadałem z jednym gościem z forum, który chciał kupić szosę na allegro - super okazja, rower na full campie Veloce za 1800zł, napisał do gościa o gwarancje i się okazało że owszem udzieli jej na ramę i osprzęt na 2lata pod warunkiem że dopłacisz 700zł:icon_lol:

Napisano

Koszty wysyłki pokrywasz sam tak samo jak przesyłki. Cokolwiek Ci się spieprzy w takim rowerze to powodzenia w odsyłaniu takiego rowerku do gościa z allegro, który trzyma takich 20 w jakiejś szopie, z pewnością zna się naprawie. Poza tym nie muszę wspominać o tym że jak w serwisie do którego zawieziesz taki rower kupiony na necie dowiedzą się skąd go masz to dodatkowo cię skroją. Dlaczego? A dlatego że sprzedawcy nie są głupi i wiedzą że allegro jest dla nich konkurencją, dlatego to wykorzystują bo wiedzą że nie odeślesz roweru kupionego przez neta na regulacje przerzutki. A z nowym rowerem to wiadomo: ułożą się linki i trzeba doregulować napęd, potem coś dokręcić.Dzisiaj gadałem z jednym gościem z forum, który chciał kupić szosę na allegro - super okazja, rower na full campie Veloce za 1800zł, napisał do gościa o gwarancje i się okazało że owszem udzieli jej na ramę i osprzęt na 2lata pod warunkiem że dopłacisz 700zł:icon_lol:

Jeżeli kupuje od sklepu, i ma rachunek + karte gwarancyjną, każdy serwis Kross`a ma udzielic mu gwarancji, i nie ma żadnej zabawy w odsyłanie. Jeden serwis za wymianę suportu chciał policzyc opłatę (rower przyszedł z uszkodzonym, więc udałem sie z nim do serwisu w moim mieście), jak pokazałem kartę gwarancyjną + rachunek, nie mogli nic zrobić bo warunki gwarancji są określone, jako autoryzowany serwis Kross`a wymienili mi go i nie zapłaciłem ani grosza. Więc ja osobiście nie widzę żadnych przeciwskazań aby zamówić rower przez sieć, ale tak jak pisałem musi byc karta gwarancyjna + dowód zakupu (rachunek/faktura).

http://www.kross.pl/services/index

Napisano

Jeżeli kupuje od sklepu, i ma rachunek + karte gwarancyjną, każdy serwis Kross`a ma udzielic mu gwarancji, i nie ma żadnej zabawy w odsyłanie.

Pod warunkiem że sklep jest autoryzowanym dealer. A dasz sobie rękę uciąć że wszyscy sprzedający na allegro są?

Napisano

Pod warunkiem że sklep jest autoryzowanym dealer. A dasz sobie rękę uciąć że wszyscy sprzedający na allegro są?

Zawsze można wysłać e-mail z zapytaniem, zresztą w znaczniej większość dealerzy wystawiają rowery na allegro, można poznać czy to firma, czy osoba prywatna, zapytać też można żeby mieć pewność.

Zawsze małe rozmiary zostają na koniec :) - tak na pocieszenie.

Napisano

Może i racja, ale sam nie wiem. Nie mam jakoś przekonania do kupowania rowerków na allegro. Wiem jak było z moim, niby w domu mam wszystkie klucze, ale po zakupie zaliczyłem kilka wizyt w serwisie min dlatego ze hamulec był na dzień dobry zapowietrzony. Poza tym w sklepie, w którym kupisz rower zawsze Cię jakoś miło traktują:icon_wink:

Napisano

Coś w tym jest co pisze senjiro. Poza tym przy zakupie na rowerze warto sie przejechać, przymierzyć ramę, czy mostek jest ok, sztyca, jak to sie regulaować... no i w sklepie po tej pierwszej jeździe pomogą ustawić co trzeba. Generalnie zakup przez neta to jest to dla doświadczonych bikerów, którzy wiedzą co szukaja i co to ma być. Całego roweru nie kupiłbym przez net. Ale poszczególne małe, nowe komponenty już tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...