Sagitt77 Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Skoro chcesz kupić w sklepie to bez sensu szukać w necie. Idź i poproś sprzedawcę o radę. Szukaj tylko roweru z dobrym amorem (najlepiej powietrznym) i dobrym osprzętem (minimum Deore). Powodzenia
kkkrajek18 Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Albo A6 2009 (najlepsza opcja) lub magic z 2010 Jak wybierzesz cos innego to nie będzie to lepsze od tych dwóch wyżej ;p
michalkck Napisano 10 Lutego 2011 Autor Napisano 10 Lutego 2011 Magic z roku 2009 ktoś mi podał jest tam liknk bd dobry?
CarNeezA Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Tego magica masz na miejscu czy jak? Pochodź po sklepach zapisz sobie na kartce propozycje sprzedawców i napisz tu te rowerki, wtedy wybierze się najlepszy. Przez neta praktycznie zawsze jest taniej, chociaż teraz są przeceny, połaź po sklepach i już.
michalkck Napisano 10 Lutego 2011 Autor Napisano 10 Lutego 2011 Rowery które mi pan w sklepie rowerowym polecał to: KTM Ultra Fun, Któryś z Treków.. nie powiedział dokładnie, no i tego Kellysa mam na miejscu.. Krossa A6 nie ma A mialem chęć na niego.. Pomóżcie mi .. Dam wam stronę sklepu... ale nie wiem czy wbije.. nartyrowery.pl/index.php a jak wam wskoczy zima to u góry jest do wyboru. To chyba jeden z lepszych sklepów w cze-wie.. Ale.. najpierw odwiedzę inny sklep w celu sprawdzenia czy jest tam A6.
CarNeezA Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 dealerzy krossa Z tego sklpu to chyba tylko magic.
michalkck Napisano 10 Lutego 2011 Autor Napisano 10 Lutego 2011 Wiem wiem.. U mnie w miejscowości też jest.. Ale tam nie ma chociaż.. spróbuję jeszcze raz iść zobaczyć.
michalkck Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 A co byście poweidzieli na A4? ;> Bo A6 wykracza poza mój budżet.. Jeżeli miałbym kupywać w sklepie to 2,200
CarNeezA Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Jeżeli chodzi o ten sklep to tylko magic. A4 trochę gorszy od magica jest
senjiro Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Ogólnie jest taka zasada, że jeżeli coś nie pasuje to masz tydzień na odesłanie go z powrotem, bez podania żadnej przyczyny. Nie wiem czy we wszystkich sklepach tak jest ale w t.bike.pl raczej tak. Nawet jest tam gdzieś napisane. Tylko nie wiem jak z kosztami wysyłki. Zrób jak uważasz, ja kupowałem przez neta i wszystko jest dobrze Koszty wysyłki pokrywasz sam tak samo jak przesyłki. Cokolwiek Ci się spieprzy w takim rowerze to powodzenia w odsyłaniu takiego rowerku do gościa z allegro, który trzyma takich 20 w jakiejś szopie, z pewnością zna się naprawie. Poza tym nie muszę wspominać o tym że jak w serwisie do którego zawieziesz taki rower kupiony na necie dowiedzą się skąd go masz to dodatkowo cię skroją. Dlaczego? A dlatego że sprzedawcy nie są głupi i wiedzą że allegro jest dla nich konkurencją, dlatego to wykorzystują bo wiedzą że nie odeślesz roweru kupionego przez neta na regulacje przerzutki. A z nowym rowerem to wiadomo: ułożą się linki i trzeba doregulować napęd, potem coś dokręcić.Dzisiaj gadałem z jednym gościem z forum, który chciał kupić szosę na allegro - super okazja, rower na full campie Veloce za 1800zł, napisał do gościa o gwarancje i się okazało że owszem udzieli jej na ramę i osprzęt na 2lata pod warunkiem że dopłacisz 700zł
afly Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Koszty wysyłki pokrywasz sam tak samo jak przesyłki. Cokolwiek Ci się spieprzy w takim rowerze to powodzenia w odsyłaniu takiego rowerku do gościa z allegro, który trzyma takich 20 w jakiejś szopie, z pewnością zna się naprawie. Poza tym nie muszę wspominać o tym że jak w serwisie do którego zawieziesz taki rower kupiony na necie dowiedzą się skąd go masz to dodatkowo cię skroją. Dlaczego? A dlatego że sprzedawcy nie są głupi i wiedzą że allegro jest dla nich konkurencją, dlatego to wykorzystują bo wiedzą że nie odeślesz roweru kupionego przez neta na regulacje przerzutki. A z nowym rowerem to wiadomo: ułożą się linki i trzeba doregulować napęd, potem coś dokręcić.Dzisiaj gadałem z jednym gościem z forum, który chciał kupić szosę na allegro - super okazja, rower na full campie Veloce za 1800zł, napisał do gościa o gwarancje i się okazało że owszem udzieli jej na ramę i osprzęt na 2lata pod warunkiem że dopłacisz 700zł Jeżeli kupuje od sklepu, i ma rachunek + karte gwarancyjną, każdy serwis Kross`a ma udzielic mu gwarancji, i nie ma żadnej zabawy w odsyłanie. Jeden serwis za wymianę suportu chciał policzyc opłatę (rower przyszedł z uszkodzonym, więc udałem sie z nim do serwisu w moim mieście), jak pokazałem kartę gwarancyjną + rachunek, nie mogli nic zrobić bo warunki gwarancji są określone, jako autoryzowany serwis Kross`a wymienili mi go i nie zapłaciłem ani grosza. Więc ja osobiście nie widzę żadnych przeciwskazań aby zamówić rower przez sieć, ale tak jak pisałem musi byc karta gwarancyjna + dowód zakupu (rachunek/faktura). http://www.kross.pl/services/index
senjiro Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Jeżeli kupuje od sklepu, i ma rachunek + karte gwarancyjną, każdy serwis Kross`a ma udzielic mu gwarancji, i nie ma żadnej zabawy w odsyłanie. Pod warunkiem że sklep jest autoryzowanym dealer. A dasz sobie rękę uciąć że wszyscy sprzedający na allegro są?
afly Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Pod warunkiem że sklep jest autoryzowanym dealer. A dasz sobie rękę uciąć że wszyscy sprzedający na allegro są? Zawsze można wysłać e-mail z zapytaniem, zresztą w znaczniej większość dealerzy wystawiają rowery na allegro, można poznać czy to firma, czy osoba prywatna, zapytać też można żeby mieć pewność. Zawsze małe rozmiary zostają na koniec - tak na pocieszenie.
senjiro Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Może i racja, ale sam nie wiem. Nie mam jakoś przekonania do kupowania rowerków na allegro. Wiem jak było z moim, niby w domu mam wszystkie klucze, ale po zakupie zaliczyłem kilka wizyt w serwisie min dlatego ze hamulec był na dzień dobry zapowietrzony. Poza tym w sklepie, w którym kupisz rower zawsze Cię jakoś miło traktują
pawloscian Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Coś w tym jest co pisze senjiro. Poza tym przy zakupie na rowerze warto sie przejechać, przymierzyć ramę, czy mostek jest ok, sztyca, jak to sie regulaować... no i w sklepie po tej pierwszej jeździe pomogą ustawić co trzeba. Generalnie zakup przez neta to jest to dla doświadczonych bikerów, którzy wiedzą co szukaja i co to ma być. Całego roweru nie kupiłbym przez net. Ale poszczególne małe, nowe komponenty już tak.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.