Skocz do zawartości

[rower] Jaki dla amatora do zawodów.

michalkck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuje roweru MTB, taki żeby nadawał się do jazdy w zawodach MTB. Jestem zaawansowanym amatorem. Rower do 2000. Wiem mało. Ale więcej nie zdobędę a chciałbym zacząć trenować i sprawdzić się w tego typu zawodach. Wiem pewnie powiecie że dużo nie osiągnę, a ja odpowiem dla chcącego nic trudnego ;). Więc czekam na wasze propozycję. Firmy? Dowolne. :) Merida, Trek, itp ;)

Napisano

Jestem za krossem a6.Kupuj bo jeszcze są w cenie roczniki 2010. Z 2 dni temu pisałem u kogos o krosie a miał tam dobra sronke sklepu w ktorym mój brat krossa kupił.Poszukaj to napeno znajdziesz...jakbys mial problem ze znalezieniem to napisz gg10911389...

Nie pracuje w zadnym sklepie ani dla krossa...

Napisano

KTM ma niezły osprzęt ale gorszy amortyzator, a amor + rama to podstawa. Trek ma gorszy amor i osprzet, a mechaniczne hamulce tarczowe nie są przekonujące. Już lepsze dobre V.

Napisano

Też nie wiem czego nie masz przekonania do Krossa. Kross tylko SKŁADA rowery z części firm, które specjalizują się w produkcji danych częsci. Ramę robi również firma, która się tym specjalizuje, rama jest bardzo dobra. Poczytaj sobie na forum jest mnóstwo tematów na temat a6. Jest to najlepszy wybór za taką cenę. Samo to, że waży 12,5 kg o czymś świadczy, za taką kasę jest to świetny wynik(gdybyś kiedyś chciał odchudzać rower to na samym amorku zszedłbyś 0,5-około 1kg) lepszego roweru nie znajdziesz. Sam szukałem jak najlepszego roweru do 2000 zł i wybrałem Krossa levela a6 2009 v-brake. Naprawde polecam :)

Napisano

Dokładnie tak jak kolega powyzej napisał.Kross za taka kase ma naprawde dobry sprzet zamontowany (zobacz co ma zamontowane np.unibike).Mysle ze tu bardziej chodzi o nazwe kross a nie np.scott itp.a jezeli nie jezdziłes na nich no to jak masz byc przekonany.Twoj wybór ale opinie kilku osób są prawie takie same co do krossa.Pewnie KTM tez robi fajne rowerki ale za to samo trzeba dac z 3200zł...Pozdrowionka

Napisano

Widzę że każdy mówi kross w sumie no macie rację.. Tylko chodzi o to że kolega kupił jakiś czas temu i cały czas mu się coś z nim działo.. Coś pękało w kole i w ogóle.. Dlatego...

Napisano

Dobra.. Ale nie mam chyba tyle kasy i było by ciężko uciągnąć... co powiecie na tego A2 http://www.kross.pl/rower/134-LEVEL_A2.html ? http://www.kross.pl/rower/133-LEVEL_A2_DISC.html ?

W tym rowerze hydrauliki ci są nie potrzebne chyba że bedziesz szalał w błocie i wodzie. Zamiast tego roweru za ponad 1900 lepiej dorzucic 100 i masz A6 z 2009 na dobrych nawet bardzo dobrych vkach.

Chyba że A2 to szukaj rocznik 2009

Napisano

Jeżeli do 1900 zł to popatrz na tomagic Ogólnie magic i a6 to bardzo podobne rowery. Różnią się tym że w a6 masz darta 3 i lepsze hamulce a w magicu lepsze jest to że ma z tyłu XT i 10 rzędów(10 to dużo, nie wiem czy nie za dużo, ale 1 rząd w zapasie nie zaszkodzi mieć :P) Reszta jest porównywalna.

Edit: W magicu jest 9 rzędów. Na aukcji przy manetka jest napisane(10) ale to chyba rocznik, bo ilość biegów to 27 czyli z tyłu 9 :)

Napisano

W a6 masz darta 3, jest on dość twardy. W magicu jest xcr jest on miękki. Jeżeli będziesz jeździł w zawodach przyda Ci się manetka do blokowania amora(jest to przydatne na asfalcie). Taka manetka jest w a6(kawałek plastiku a sporo kosztuje, jest bardzo przydatne) W a6 masz Smart samy(oponki) są uniwersalne, maja małe opory toczenia i dobrze sprawują się w terenie. Pod Twoją wagę dart może być troszkę za twardy, ale jest mocniejszy od xcr, nie łapie tak szybko luzów i w ogóle. A6 jest raczej lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...