Skocz do zawartości

[adapter] Adapter Centerlock do czego służy?

damian1310

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak masz piaste na 6 srób a masz tarcze po CL to, ten adapter pozwoli ci zamontować tarcze pod CL na zwykłej piaście na 6 sróbek! :icon_mrgreen:

• Mod Team
Napisano

Mati123 ma rację z tym,że jest zupełnie na odwrót. Na piastę pod CL możesz zamontować tarcze pod 6 śrub. Nie jest to adapter pozwalający zamontować tarczę na zwykłej ( czyli nie przystosowanej do montażu tarczy ) piaście .

• Mod Team
Napisano

To jest raczej niemożliwe nawet ze względu na zupełnie inne obciążenia piast podczas hamowania przy różnych rodzajach hamulców

Chociaż gówno się znam, więc może się jakoś da :x

• Mod Team
Napisano

Chyba że jest posiadaczem kultowych piast SRAM 9.0 ,które za pośrednictwem specjalnego adapteru mogły być przerobione na piasty z mocowaniem pod 6 śrub.

Napisano

Swoją drogą czy tylko mi się wydaje, że ten adapter jest debilnie zaprojektowany? Mam na myśli dociskanie wielowpustu po obwodzie za pomocą nacięcia i śrubki :whistling:

Napisano

Chyba że jest posiadaczem kultowych piast SRAM 9.0 ,które za pośrednictwem specjalnego adapteru mogły być przerobione na piasty z mocowaniem pod 6 śrub.

Albo masz takie piasty i wtedy nie masz problemu z wyborem mocowania tarczy.

Napisano

Swoją drogą czy tylko mi się wydaje, że ten adapter jest debilnie zaprojektowany? Mam na myśli dociskanie wielowpustu po obwodzie za pomocą nacięcia i śrubki :whistling:

A no dziwne troche... tu obejma, a dodatkowo jeszcze nakrętka. Czyżby spasowanie było tak słabe że trzeba stosować taki dodatkowy docisk?

Albo masz takie piasty i wtedy nie masz problemu z wyborem mocowania tarczy.

W piastach CL też nie ma problemu z wyborem :icon_wink: Za to jest problem z wyborem piast na CL :icon_confused:

Napisano

NIestety nie jestem posiadaczem "kultowych piast" ;)

Mam zwykłe Joy Industrial (jakas lipa pewnie). Byłem tylko ciekaw i dzięki wielkie za odpowiedz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...