damian1310 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam. Znalazłem na aukcji pewnien gadżet do hamulców tarczowych i nie jestem pewnien czy "odgadłem" jego przeznaczenie. Bo wg. mnie jest to adapter do zamontowania przy zwykłej piaście.... Nie wiem czy mam rację więc proszę mnie osrto nie krytykować http://allegro.pl/adapter-centerlock-6-srub-wyprzedaz-i1432187782.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati123 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Jak masz piaste na 6 srób a masz tarcze po CL to, ten adapter pozwoli ci zamontować tarcze pod CL na zwykłej piaście na 6 sróbek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Mati123 ma rację z tym,że jest zupełnie na odwrót. Na piastę pod CL możesz zamontować tarcze pod 6 śrub. Nie jest to adapter pozwalający zamontować tarczę na zwykłej ( czyli nie przystosowanej do montażu tarczy ) piaście . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1310 Napisano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Aaa...dzięki już miałem nadzieję ze bd mogł sobie odpuscic wymianę piast A istnieje wogóle taki adapter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 7 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 To jest raczej niemożliwe nawet ze względu na zupełnie inne obciążenia piast podczas hamowania przy różnych rodzajach hamulców Chociaż gówno się znam, więc może się jakoś da :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 nie da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Chyba że jest posiadaczem kultowych piast SRAM 9.0 ,które za pośrednictwem specjalnego adapteru mogły być przerobione na piasty z mocowaniem pod 6 śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Swoją drogą czy tylko mi się wydaje, że ten adapter jest debilnie zaprojektowany? Mam na myśli dociskanie wielowpustu po obwodzie za pomocą nacięcia i śrubki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Chyba że jest posiadaczem kultowych piast SRAM 9.0 ,które za pośrednictwem specjalnego adapteru mogły być przerobione na piasty z mocowaniem pod 6 śrub. Albo masz takie piasty i wtedy nie masz problemu z wyborem mocowania tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Swoją drogą czy tylko mi się wydaje, że ten adapter jest debilnie zaprojektowany? Mam na myśli dociskanie wielowpustu po obwodzie za pomocą nacięcia i śrubki A no dziwne troche... tu obejma, a dodatkowo jeszcze nakrętka. Czyżby spasowanie było tak słabe że trzeba stosować taki dodatkowy docisk? Albo masz takie piasty i wtedy nie masz problemu z wyborem mocowania tarczy. W piastach CL też nie ma problemu z wyborem Za to jest problem z wyborem piast na CL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1310 Napisano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 NIestety nie jestem posiadaczem "kultowych piast" Mam zwykłe Joy Industrial (jakas lipa pewnie). Byłem tylko ciekaw i dzięki wielkie za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.