Demid54 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Tak jak w temacie. Czy manetka tylna sram x-5 (9biegów) będzie pasować do przerzutki sram x-9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Z przerzutką będzie działać, natomiast nie wiem jak to będzie z "przerzytką" może nie być kompatybilna bo to nowa nanotechnologia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1310 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Działać będzie jak najbardziej tylko wiadomo "pełną precyzję" uzyskasz z oryginalną manetką. Ale myślę ,że nie powinno byc zadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ale ta manetka x-5 to jest oryginalna zapewne Koledze chodzi pewnie o wyższy model manetki, dedykowany do grupy x-9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Naprawdę jest różnica w działaniu tylnej x9 między manetkami x5 i x9? Mam u siebie triggery X4, przednia przerzutka X9, tylna X4. Do wczoraj miałem w rowerze manetki deore i przerzutki xt. Co jest odpowiednikiem tego w Sramie? Bo pierwszy dzień mam do czynienia z tą firmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 no tu historia podobna jak w shimano do slxa manetki są dobre ale XT to już co innego. podobnie w sramie. X.5 bedzie działało z X.9 spokojnie ale optimum bedziesz miał z x.9 albo X.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darecki Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 mogę spytać o to samo ale dla przerzutki SX4 i manetki SX3? Bo planowałem wymienić starą manetkę SX4 (7b) na nową (8b) SX3 żeby było taniej... Z wyglądu są b.podobne. Na czym może w ogóle polegać jakakolwiek niekompatybilność w takich przypadkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Obie bedą ze soba kompatybilne. W 8s bedziesz miał jedno puste przełożenie jeżeli masz kasetę 7 rzędową. Różnica moze sie pojawić w działaniu, precyzji, szybkości i ogolnie kultury pracy manetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.