Dolli Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam, Chciałbym trochę odchudzić korbę XT FC-M770 i jestem zainteresowany zmianą najmniejszej zębatki na jakąś lżejszą. Z 44 i 32 jestem zadowolony,nie mam zamiaru ich wymieniać, ale 22 praktycznie nie używam, więc w ramach pozbycia się zbędnych paru gramach chciałbym coś wylajtowanego włożyć....oczywiście w miarę rozsądnej cenie Tak w ogole ktoś orientuje się ile ta zębatka waży? Czekam na propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Zębatka waży równe 20g, więc znalezienie dużo lżejszego odpowiednika będzie trudne. Ogólnie dostępne są np.: Specialites TA 18g czy Aerozine 16g - wg mnie gra nie warta świeczki. Dopiero Nino ma naprawdę lekki zamiennik ważący 10g http://luckynino.blogspot.com/2009/12/superlight-chainrings.html o cenę pytaj Pomyśl nad alu kominami i śrubami, parę gram mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Dokładnie to już jest bardzo lekka zębatka (aluminiowa), że ciężko Ci znaleźć cokolwiek lżejszego w rozsądnej cenie. Ewentualnie zawsze możesz zdemontować tą tarczę, jeśli jej nie używasz Albo ponawiercać trochę itp., ale wytrzymałość już nie ta sama będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Skoro nie używasz, to nie lepiej po prostu odkręcić? Dodatkowo zyskasz na masie śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.