Skocz do zawartości

[ Zębatka 22] XT FC- M770

Dolli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym trochę odchudzić korbę XT FC-M770 i jestem zainteresowany zmianą najmniejszej zębatki na jakąś lżejszą. Z 44 i 32 jestem zadowolony,nie mam zamiaru ich wymieniać, ale 22 praktycznie nie używam, więc w ramach pozbycia się zbędnych paru gramach chciałbym coś wylajtowanego włożyć....oczywiście w miarę rozsądnej cenie :) Tak w ogole ktoś orientuje się ile ta zębatka waży? Czekam na propozycje :)

Zębatka waży równe 20g, więc znalezienie dużo lżejszego odpowiednika będzie trudne. Ogólnie dostępne są np.: Specialites TA 18g czy Aerozine 16g - wg mnie gra nie warta świeczki. Dopiero Nino ma naprawdę lekki zamiennik ważący 10g http://luckynino.blogspot.com/2009/12/superlight-chainrings.html o cenę pytaj :rolleyes:

Pomyśl nad alu kominami i śrubami, parę gram mniej.

Dokładnie to już jest bardzo lekka zębatka (aluminiowa), że ciężko Ci znaleźć cokolwiek lżejszego w rozsądnej cenie. Ewentualnie zawsze możesz zdemontować tą tarczę, jeśli jej nie używasz ;)

Albo ponawiercać trochę itp., ale wytrzymałość już nie ta sama będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...