Polaq Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam. Buszując po internecie natknąłem się na coś takiego Czy ktoś was spotkał się z takim splotem? Jeśli tak to czy nadaje się on do Xc czy tylko dla szpanu ? Jak sztywne jest koło z takim splotem? I oczywiście jak go zrobić ? Pozdrowerek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Zaplot na kurzą łapkę, wygląda oryginalnie ale trudno to centrować i nadaje się tylko do miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 To podepnę się pod temat. Składam ostre i ten zaplot również i mnie się spodobał... Są jakieś instrukcje jak to zrobić samemu? Obręcz 32h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebul08 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Zaplot na kurzą łapkę, wygląda oryginalnie ale trudno to centrować i nadaje się tylko do miasta. Nie zgodzę się z Tobą. Zaplot na kurzą łapkę wygląda tak. Zaplot o który się rozchodzi wg mnie nadaje się jedynie na szosę i to wyłącznie na przednie koło mimo tego, że posiada niezłą sztywność boczną. Niestety gorzej z wytrzymałością w pionie. Złożyć takie koło jest dość łatwo, wystarczy że się dobrze przyjrzysz i dobierzesz trochę dłuższe szprychy.Tu znajdziesz podobne koło złożone przeze mnie. Nie jeździłem na nim, po prostu miałem stare koło i trochę czasu. Tu i tu kolejne nietypowe koło wykonane przeze mnie. Zastosowanie jak poprzednio. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam. Buszując po internecie natknąłem się na coś takiego Czy ktoś was spotkał się z takim splotem? Jeśli tak to czy nadaje się on do Xc czy tylko dla szpanu ? Jak sztywne jest koło z takim splotem? I oczywiście jak go zrobić ? Pozdrowerek ;] Przyjrzyjcie sie temu zaplotowi, są to bodajże 3 krzyże splątane po 2 szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 A co powiecie na taki zaplot w kołach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Wydaje mi się że bez odpowiednich obręczy nie jesteś wstanie tak pozaplatać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Nie odkryłeś ameryki... Chodziło mi stricte o jego sztywność etc. A poza tym dałoby rade na obręczy 36h i być może na 32h, tylko czy ten zaplot ma sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.