Skocz do zawartości

[Szprychy] Nietypowe zaplatanie

Polaq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Buszując po internecie natknąłem się na coś takiego post-127170-0-15263200-1297021126_thumb.jpg Czy ktoś was spotkał się z takim splotem? Jeśli tak to czy nadaje się on do Xc czy tylko dla szpanu ? Jak sztywne jest koło z takim splotem? I oczywiście jak go zrobić ? Pozdrowerek ;]

• 2 miesiące temu...
Zaplot na kurzą łapkę, wygląda oryginalnie ale trudno to centrować i nadaje się tylko do miasta.

Nie zgodzę się z Tobą. Zaplot na kurzą łapkę wygląda tak.

Zaplot o który się rozchodzi wg mnie nadaje się jedynie na szosę i to wyłącznie na przednie koło mimo tego, że posiada niezłą sztywność boczną. Niestety gorzej z wytrzymałością w pionie.

Złożyć takie koło jest dość łatwo, wystarczy że się dobrze przyjrzysz i dobierzesz trochę dłuższe szprychy.Tu znajdziesz podobne koło złożone przeze mnie. Nie jeździłem na nim, po prostu miałem stare koło i trochę czasu.

Tu i tu kolejne nietypowe koło wykonane przeze mnie. Zastosowanie jak poprzednio.

Pozdrawiam

• Mod Team

Witam. Buszując po internecie natknąłem się na coś takiego gallery-87294344-500x500.jpg Czy ktoś was spotkał się z takim splotem? Jeśli tak to czy nadaje się on do Xc czy tylko dla szpanu ? Jak sztywne jest koło z takim splotem? I oczywiście jak go zrobić ? Pozdrowerek ;]

Przyjrzyjcie sie temu zaplotowi, są to bodajże 3 krzyże splątane po 2 szprychy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...