kosmonauta80 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Z przodu mam V-brake'i SD7. Mam także kiepski amortyzator z luzami (gdy hamuję czuć szarpanie). Czy można w jakiś sposób ustawić te przednie hamulce tak by dało się bezstresowo hamować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Jeśli masz luzy amortyzatora to nic nie ustawisz musisz pozbyć się tych luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Problem w tym, że te luzy wynikają z tego, że amor jest do dupy Więc dopóki nie zmienię go jakaś prowizorka by się przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Nie ma innej opcji, musisz zmienić ślizgi w amortyzatorze, albo jeździć bez przedniego hamulca. Ew. może ktoś ci pożyczy amora jakiegoś albo sztywny widelec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Niestety nic nie poradzimy,wymiana albo serwis amorka. Jakiś czas używaj tylko tylnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 a moze masz po prostu luzy na sterach:|? zlap reka pod mostkiem, zacisnij hamulec i ruszaj przod tyl, jak czujesz pod reka sie cos sie przesuwa, to skrec stery:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
extrimeamator Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ja w swoim Centurionie mam luzy na amorku i za wszelka cenę chciałem swoimi sposobami naprawić te luzy no ale nie udało się teraz przydałoby się kupić nowego amorka no i zainwestować w stery bo przy hamowaniu z dużej prędkości amor tak latał że po czasie ze sterów nic nie było nawet nie było mowy o dokręcaniu itd... Gdybym w porę zareagował to ciekawe czy nie odratowałbym amortyzatorów i sterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.