Swann Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 Witajcie mam do was pytanie, jestem zapalonym rowerzystą, ostatnio szukałem jakiegoś urzadzenia do rejestracji, moich wyczynów na rowerze. Przez przypadek znalazłem Te urządzenie http://www.action.one.pl/product_info.php?cPath=79&products_id=852 Urządzenie wygląda fajnie z opisu winika ze ma pare bajeranckich funkcji. Przed zakupem Chciałbym poznać waszą opinię o tej kamerce. Może ktoś z was się już spotkał z tym urządzeniem, Jaka jest wasze zdanie o tej kamerce
OKO Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 ...nie wiem czy widziałeś te filmiki nakręcone tą kamerką, niestety nie w "akcji"
wikrap1 Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 Nie wiem, czy jakość jest dużo lepsza od md80? A md80 kosztuje ok.70zł. Tak żeby mieć zadowalającą jakośc, to by trzeba kupić gopro HD hero, a tak, to te kamerki do 200zł, to se można kręcić Ja do amatorskirgo filmu chcę użyć idiot camery Kodak dx6440, bo taką mam, lub jeśli się uda, to kupić jakąś lepszą. Toto kręci 320x240 i tylko 15fps, ale na razie mam tylko to i jeszcze słabszy telefon. Może któryś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z komapkatmi? Który w miarę tani będzie kręcił znośnie przynajmniej w VGA 30fps? Na tym kodaku jakieś zwolnione ujęcia są w ogóle bez sensu... Wiem, ze przy takim budżecie nie ma co mażyć o 60fps, ale 30 by się przydało. Także ma być coś jak najtańszego, powiedzmy do 150zł, może być używany, który kręci 30fps VGA, obsługuje SDHC i nagrywa w znośnej jakości. Coś jest godne uwagi, czy już lepiej brać md80?
cichy66 Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 To jest test i możliwosci porównawcze obecnie najlepszych kamerek: GoPro HD/Contour HD
wikrap1 Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Trochę kiepskie porównanie, bo niska rozdzielczość i wcale nie widać szczegółów, jakie kręcą te kamerki. Możliwości Hero widać np tu: Jestem pod wrażeniem dokładności dynamicznych scen. W komórce kręcisz, to byle ruch i wszystko sie rozmazuje, a tu sceny rzędu sekundy spowolnione i wszystko idealnie widać...
Ada93m Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 A jeśli patrzysz na koszt i masz już jakiś aparat cyfrowy co kręci filmy to zobacz to
ahmedsaid Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 GoProHD na ebay'u można dostac za około 200$. Za taką cenę dostajesz kamerkę idealną na rower - małą, poręczną, z dobrym uchwytem i z bardzo dobrą jakością. Najtańszy aparat kosztuje około 300zł + 70zł za mocowanie co daje prawie 400zł.
Ada93m Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 ahmedsaid cyfrówkę kupisz już od 200zł. A tą opcje zaproponowałem tylko jeśli ma się już jakiś aparat cyfrowy , najlepiej lekko przechodzony żeby nie było szkoda w razie czego.
wikrap1 Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Uchwyt, to koszt poniżej 1zł. Odlałem sobie podstawkę z kleju na gorąco i obwiązuję gumką. (Mam stary kask) A aparat na razie wykorzystałbym ten, który mam, ale mnie on nie satysfakcjonuje A też i nie mam tak poważnych planów, żeby od razu kupować Hero. Można się też pobawić w telefon. N95 ładnie kręci(VGA 30fps), czy Samsung Wave. Znacie jakieś tańsze urządzenie z pożądną kamerką?
Corny Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Uchwyt, to koszt poniżej 1zł. Odlałem sobie podstawkę z kleju na gorąco i obwiązuję gumką. (Mam stary kask) A aparat na razie wykorzystałbym ten, który mam, ale mnie on nie satysfakcjonuje A też i nie mam tak poważnych planów, żeby od razu kupować Hero. Można się też pobawić w telefon. N95 ładnie kręci(VGA 30fps), czy Samsung Wave. Znacie jakieś tańsze urządzenie z pożądną kamerką? A nie lepiej zakupić na przykład takiego Bullet HD? Dobra i niedroga kamera sportowa. Masz połączenie funkcjonalności i ceny, a nie musisz kombinować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.