Grand231 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam prosiłbym o opinie dotyczące mostka BBB Ultraforce takiego jak w linku LINK, waga jak na na mostek za 100 zł jest rewelacyjna niecałe 120 gram ważone w realu, co o nim sądzicie miał ktoś styczność z takim sprzętem?. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dodam że do tego została zakupiona kierownica Eastona EA50 MonkeyBar 20 mm - teraz czas na zakup mostka, BBB podoba mi się ze względu na wagę oraz cenę. Pozostaje mi dobór długości i tu chciałbym się poradzić czy przy ramie 19 cali Accenta El Nino oraz 185 cm wzrostu przy zastosowaniu 60% asfalt(głównie dojazdy na uczelnie) oraz 40% XC lepszym wyborem będzie długość 100 mm czy 110 mm?. Dodam że teraz używam mostka Zooma 80 mm i jest on zdecydowanie za mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Mógłby ktoś doradzić - najlepiej ktoś o takim samym wzroście oraz ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dobór mostka jest bardzo indywidualną sprawą i takie pytania na forum nic ci nie pomogą. Ja przy ramie o długości 625mm i moim wzroście 183cm dałem mostek 100mm na minus. Kumpel przy ramie 610mm i takim samym wzroście dał 90mm na plus.Każdemu z nas jeździ się wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Moja rama ma 580 mm - więc sam już nie wiem, mógłby ktoś wrzucić link do jakiegoś kalkulatora rowerowego dobierającego optymalna długość komponentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/56561-geometria-kalkulatory-do-jej-obliczania-i-roznice-w-wynikach/ W tej cenie i wadze masz też SMICA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Ok ale np na tej stronce http://www.wrenchscience.com/mountain gdzie mam wejść do kalkulatora - nie mogę go tam znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Trzeba się zarejestrować - dlatego nie mogłem tego znaleźć , wyniki które tam mi wyszły były dość dziwne, podaje link do wymiarów mojej ramy link. Może ktoś doradzi jaki zabrać, wiem że to indiwidualna sprawa lecz nie mogę się zdecydować, koledzy polecają mi mostek 110 mm - ze względu na duży wzrost oraz zasięg ramion, jednak sam nie jestem do tego przekonany na 100%. Cały czas waham się między 100 a 110 mm? - po prostu nie chcę wydać kasy na źle dopasowaną część, a muszę coś zakupić ze względu na to że na obecnej konfiguracji kokpitu bolą mnie nadgarstki(rzecz jasna przez zły dobór). roweru używam codziennie min 50km więc jest to tym bardziej uciążliwe. Byłbym wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Pożycz od kogoś 100 oraz 110 i będziesz wiedział. Zasada która sprawdza się u mnie i u kumpli, jak siadasz na rowerze to kierownica ma Ci zasłaniać piastę. Jeśli piasta jest przed kierownicą to mostek za długi, jeśli za kierownicą to za krótki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Znalazłem taką tabelkę ma ona odwzorowanie w rzeczywistości link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Moim zdaniem nijak do rzeczywistości. Mostek 120mm, a tak u mnie wychodzi wg tabelki, służyłby mi chyba do suszenia prania, bo do jazdy byłby zdecydowanie za długi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.