Grand231 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam prosiłbym o opinie osób używających tej kierownicy, w szczególności zależy mi na wadze czy rzeczywiście jest to 295 gram oraz czy kierownicę można bezproblemowo przyciąć do 660 - 685 wydaje się zdecydowanie za duże. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterForce5 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Ja też dorzucę się do prośby, niech ktoś napisze jak się sprawuje w DH ew. FR? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Miałem wersje 25,4. Waga bez przycinania 262g. Szerokość była zdecydowanie ok, nie było potrzeby przycinania. Przerzuciłem się na 31,8 i jest sztywniej, także lepsza będzie wersja 31,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 A czy ta kierownica o wzniosie 20 mm nadaje się na długie trasy na asfalcie oraz do XC ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Mógłby się ktoś wypowiedzieć bo jutro będę zamawiał ten sprzęt i nie chce się naciąć na niewłaściwy dobór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 A dlaczego ma się nie nadawać? Ze względu na szerokość? Kąty? To z założenia nie jest kierownica asfaltowa, a jakie kto ma preferencje to bardzo indywidualna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 To z założenia nie jest kierownica asfaltowa Wiem że nie jest, ale chodzi mi bardziej o jej właściwości, komfort jazdy, czy wznios będzie odpowiedni itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 czy wznios będzie odpowiedni itp. Już Ci Tobo napisał, to indywidualna sprawa, jak dla mnie wznios 20 mm był by ok do jazdy XC, jednak wolę trochę mniejsze gięcie do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 jednak wolę trochę mniejsze gięcie do tyłu. A powiedz mi czy ta kierownica ma mniejsze gięcia od Ritchey WCS, dla porównania Easton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Ritchey ma takie samo gięcie do tyłu 9* w górę nawet większe 6*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Ok wszystko wyjaśnione dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Tak wyglądają kąty eastona z góry i z przodu: Przy okazji ciekawostka - moja jest oznaczona jako mid-rise, mimo że geometrycznie jest to low-rise. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 To jest wznios 20 mm tak ?, jaka długość też 685 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Wszystkie EA30/50 i 70 są 685mm. A jeśli o wznios chodzi to: High - 40mm Mid - 30mm Low - 20mm Na Eastonach trochę pojeździłem. Ea50 i Ea70 na 25,4mm dziarsko sobie dawały radę w 4x cz fr. Teraz miałem Monkeylita DH i uważam ją chyba za najlepszą kierownicę jaką miałem do tej pory. Osobiście teraz czaję się na Havoca Carbon ale z dystrybutorem dogadać się nie idzie :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Nie jest powiedziane, że kąt 9* nie będzie Ci odpowiadał, ja używam Answera 8* do tyłu i 4* w górę, ale to akurat moje preferencje. A teraz chcę się przesiąść na Easton Minkey Lie XC z takimi samymi kątami 8/4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 To jest wznios 20 mm tak ?, jaka długość też 685 mm. Tak Poprzednio miałem 70cm więc szerokość mi nie przeszkadza, jak coś to zawsze można skrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.