zvirek Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam wszystkich forumowiczów! Z racji zbiżającego sie sezonu rowerowego, zacząlem sie rozglądać za jakimś sprzętem. Interesuje mnie rower MTB, do jazdy po nieutwardzonych scieżkach, po lesie a także od czasu do czasu, po ścieżkach rowerowych. Mam 183 cm wzrostu i ok 100 kg wagi, wiec potrzebuje czegoś solidnego, żeby sie nie rozsypało po zjechaniu z krawężnika;) Moją uwagę zwróciły 3 rowery, mianowicie, CUBE ACID (20"), KTM tombstone (19") oraz unibike flite (21") Odwiedziłem kilka sklepów rowerowych i w zasadzie nie wiem tak do końca jaki rozmiar ramy dobrac. Według jednych doradców 19'' w KTM jest ok, według innych dla mojego wzrostu to min 21,5. Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje niż te, które wymieniłem powyżej to chętnie poslucham;) Dysponuje kwotą max 2500 PLN pozdrawiam i proszę o pomoc Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Na stronie KTM-a możesz jest tabela, w którą wpisujesz swój wzrost i pokaże jaki rozmiar ramy powinieneś wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 21.5??? Obejrzyj taki rower i pomysł jak byś na na nim wyglądał. dla ciebie okolice 19 Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekvolvo240 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 176 cm wzrostu moja rama to 19' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 witaj przy moich 176 cm miałem U Flite 17" i było ok, wazyłem wtedy 96 kg ..., tu masz Unibike http://allegro.pl/rower-unibike-flite-shimano-slx-elixir-5-zobacz-i1431987724.html , to jeszcze zaoszczędzisz na jakiś tuning. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Pomyśl nad renegade 0.6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 w unibiku pierwsza zmiana to montaz amortyzatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 6 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Unibike kosztuje ok. 1900zł, więc jeśli masz 2500zł do wydania, to zostaje ci 600zł na upgrade bika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Nie wiem jaki sens jest inwestować w flite, skoro renegade 0,6 jest o klasę lepszy i kosztuje poniżej 2500 ? + dodatkowo waga poniżej 12 kg zdecydowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Zgadzam się z @hps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zvirek Napisano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 witam! dziękuje bardzo za cenne rady i opinie;) w sumie nie bralem pod uwage renegada 0.6 a widze, ze to opcja warta przemyslnia... Panowie w takim razie co myslicie o ACIDzie i TOMBSTONie?? Dalej waham sie co do rozmiaru ramy 19, 20 czy 21. pozdrawiam Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Tombstona bym odrzucił, nie ta klasa. Płacisz za napis. Acid jest w miarę podobny do Renegade, tylko ponad kilogram cięższy ( ale za to ma hayesy ) Wg mnie renegade>acid>....>ktm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Chciałbym zobaczyć na wadze tego Mbike Renagade 0.6 i to 10,9kg... Jak dorzucisz pedały i zważysz to według mnie koło 11,5kg się zakręci. Co do rozmiaru to 19" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 A czy gdzieś napisałem że waży 10,9 kg ? Czytaj uważnie. Jest niebo lżejszy niż cube czy ktm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 W bB zważyli renagade 0.6 21" i wyszło im 11,7kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Tylko że 21 cali to i największa rama, producent podaje wagę przy najmniejszej ramie i przy braku pedałów. I racją jest, tak jak mówiłem że waży dużo poniżej 12 kg, rama 17 waży poniżej 11,4 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 W bB zważyli renagade 0.6 21" i wyszło im 11,7kg Rama 0,5 waży 2019 gram, a to chyba to samo co 0,6? Nie wiem jaka jest różnica wago pomiędzy 17 a 21 cali, ale biorąc pod uwagę że rowerek ten ma Tore i koła które nie wyglądają na najlżejsze to waga 11,5 bez pedałów to minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati21 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 We wrześniowym bikeBoard był test renegada 0.6 podali wagę w rozmiarze 21" wynaszącą 11 740 bez pedałów. Sama rama waży 2 053 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.