Skocz do zawartości

[2000-2500] MTB, cube acid, KTM tombstone, Unibike flite

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów!

Z racji zbiżającego sie sezonu rowerowego, zacząlem sie rozglądać za jakimś sprzętem. Interesuje mnie rower MTB, do jazdy po nieutwardzonych scieżkach, po lesie a także od czasu do czasu, po ścieżkach rowerowych.

Mam 183 cm wzrostu i ok 100 kg wagi, wiec potrzebuje czegoś solidnego, żeby sie nie rozsypało po zjechaniu z krawężnika;)

Moją uwagę zwróciły 3 rowery, mianowicie, CUBE ACID (20"), KTM tombstone (19") oraz unibike flite (21")

Odwiedziłem kilka sklepów rowerowych i w zasadzie nie wiem tak do końca jaki rozmiar ramy dobrac. Według jednych doradców 19'' w KTM jest ok, według innych dla mojego wzrostu to min 21,5.

Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje niż te, które wymieniłem powyżej to chętnie poslucham;)

Dysponuje kwotą max 2500 PLN

pozdrawiam i proszę o pomoc

Pawel

Napisano

21.5??? Obejrzyj taki rower i pomysł jak byś na na nim wyglądał.

dla ciebie okolice 19

Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk

• Mod Team
Napisano

Unibike kosztuje ok. 1900zł, więc jeśli masz 2500zł do wydania, to zostaje ci 600zł na upgrade bika. :)

Napisano

Nie wiem jaki sens jest inwestować w flite, skoro renegade 0,6 jest o klasę lepszy i kosztuje poniżej 2500 ?

+ dodatkowo waga poniżej 12 kg zdecydowanie.

Napisano

witam!

dziękuje bardzo za cenne rady i opinie;) w sumie nie bralem pod uwage renegada 0.6 a widze, ze to opcja warta przemyslnia... Panowie w takim razie co myslicie o ACIDzie i TOMBSTONie??

Dalej waham sie co do rozmiaru ramy 19, 20 czy 21.

pozdrawiam

Pawel

Napisano

Tombstona bym odrzucił, nie ta klasa. Płacisz za napis.

Acid jest w miarę podobny do Renegade, tylko ponad kilogram cięższy ( ale za to ma hayesy )

Wg mnie renegade>acid>....>ktm

Napisano

Chciałbym zobaczyć na wadze tego Mbike Renagade 0.6 i to 10,9kg... Jak dorzucisz pedały i zważysz to według mnie koło 11,5kg się zakręci. Co do rozmiaru to 19"

Napisano

A czy gdzieś napisałem że waży 10,9 kg ? Czytaj uważnie.

Jest niebo lżejszy niż cube czy ktm.

Napisano

Tylko że 21 cali to i największa rama, producent podaje wagę przy najmniejszej ramie i przy braku pedałów.

I racją jest, tak jak mówiłem że waży dużo poniżej 12 kg, rama 17 waży poniżej 11,4 kg.

Napisano

W bB zważyli renagade 0.6 21" i wyszło im 11,7kg

Rama 0,5 waży 2019 gram, a to chyba to samo co 0,6? Nie wiem jaka jest różnica wago pomiędzy 17 a 21 cali, ale biorąc pod uwagę że rowerek ten ma Tore i koła które nie wyglądają na najlżejsze to waga 11,5 bez pedałów to minimum.

Napisano

We wrześniowym bikeBoard był test renegada 0.6 podali wagę w rozmiarze 21" wynaszącą 11 740 bez pedałów. Sama rama waży 2 053 g.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...