Bniu Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Zbliża się wiosna więc postanowiłem doprowadzić mój rower do stanu w którym da się go użytkować . Mój rower ma już prawie 9 lat więc występują z nim pewne problemy techniczne które trzeba poprawić . Przy wymianie klocków hamulcowych dokręciłem za mocno i gwintu nie ma w części której nie znam nazwy wiem tylko że służy do docisku klocków aby się w ogóle trzymały i tu chcę się dowiedzieć jak ta część się nazywa poniżej dodaję bezpośrednie linki do fotografii dla ułatwienia : http://img827.imageshack.us/i/dsc00041cp.jpg/ http://img88.imageshack.us/i/dsc00042of.jpg/ nie są może zbyt ostre ale mam nadzieje że to nic nie przeszkadza . Prosiłbym o informacje gdzie można nabyć taką część o ile to możliwe ponieważ w moim mieście nie ma takiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 W każdym serwisie rowerowym dadzą CI to za friko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bniu Napisano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 W każdym serwisie rowerowym dadzą CI to za friko No u mnie w mieście obszedłem 4 sklepy i każdy mówi że nie ma takiej części ... gdzie są takie serwisy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 A co to za typ hamulca? Cantilever czy V-brake? Bo być może lepszym wyjściem będzie zakup nowego zestawu(jeśli mówimy tu o V-kach) gdzie klocek dokręcasz tylko jednym imbusem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bniu Napisano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Bodajże V-brake , musiałbym dokładniej sprawdzić . A dokręca się na klucz 10 bodajże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Bodajże V-brake , musiałbym dokładniej sprawdzić . A dokręca się na klucz 10 bodajże . takim kluczem dokręcało się nakrętkę i w canti i w starych v-kach zobacz sobie w sieci jak wygląda canti to będziesz wiedział. Jeśli są to v-ki to nie baw się w szukanie, bo za niewielkie pieniądze możesz nowe kupić, a jeśli canti to raczej do kolekcjonera zabytków Jeśli nie znajdziesz to pogrzebię w garażu bo jakieś przyzwoite canti to miałem nawet na chodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bniu Napisano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Nie no aż tak zabytkowy to ten rower nie jest . Nawet chyba na dźwigni hamulca pisze V-Brake przynajmniej z tego co pamiętam . Dobra to nie będę się męczył z szukaniem tej części , wymieni się całość i po kłopocie , zresztą przyda się jakieś odświeżenie dla tego roweru :] . Z góry dziękuję za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 8 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Nie no aż tak zabytkowy to ten rower nie jest . Nawet chyba na dźwigni hamulca pisze V-Brake przynajmniej z tego co pamiętam . Dobra to nie będę się męczył z szukaniem tej części , wymieni się całość i po kłopocie , zresztą przyda się jakieś odświeżenie dla tego roweru :] . Z góry dziękuję za pomoc . Dokładnie, za niewielkie pieniądze kupisz nowe hamulce gdzie klocek regulujesz/dokręcasz za pomocą jednego imbusa. Pamiętam gdy miałem podobne rozwiązanie w starszych hamulcach V i trochę trzeba było pobawić się przy ustawianiu, plus konieczność wożenia dodatkowego klucza na każdą wyprawę(przód był na imbus). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.