Rulez Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Np. http://img255.imageshack.us/i/dscf5620.jpg/ http://img155.imageshack.us/i/dscf5618x.jpg/ http://img695.imageshack.us/i/dscf5622x.jpg/ Rower http://img12.imageshack.us/i/dscf5623f.jpg/
grabek Napisano 19 Lutego 2011 Autor Napisano 19 Lutego 2011 Różnica między ramami to 700PLN, pytanie czy jest sens dopłacać? Rock Machine 20,5" wydaje sie byc lepszym rozmiarem niz 21,5" Drössiger.
Rulez Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Praktycznie 20.5" to jest to samo co 21.5" Drössiger, tylko rura podsiodłowa jest dłuższa o 1" , jest inna mała różnica, zawias w Drössiger obejmuje dolne łożysko wahacza z obydwu stron, za to nie ma wzmocnienia obok mocowania dolnego łożyska., do tego inne połączenie górnego elementu wahacza, w Drössiger rurki połączone są ze sobą przed rura podsiodłową, a w Rockmachine za nią .
grabek Napisano 19 Lutego 2011 Autor Napisano 19 Lutego 2011 No właśnie zwróciłem uwagę na to mocowanie, nie wiem jak to wpływa na wytrzymałość. To że obejmuje wahacz z dwóch stron sprawia wrażenie mocniejszej konstrukcji, ale może we wzmocnienia w RM to rekompensują.
grabek Napisano 21 Lutego 2011 Autor Napisano 21 Lutego 2011 Wybierałeś kolor z tych musterów z Internecie? Czy widziałeś na żywo?
Rulez Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Wybierałem z netu, i nie byłem do końca zadowolony, połysk lepiej by wyglądał, ponadto w czasie kiedy ja zamawiałem (rama dopiero wchodziła na rynek), nalepek nie można było wybrać, dorzucali nalepki które trzeba było samemu kleić, były tylko czarne w wersji classic. Sama jakość wykonania ramy OK., naprawdę nieźle się na niej śmigało, ale teraz śmiga się lepiej
grabek Napisano 22 Lutego 2011 Autor Napisano 22 Lutego 2011 Ale chyba na pierwszego fulla będzie ok?
Rulez Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Tak, będzie jak najbardziej OK. , naprawdę porządna rama na pierwszego fulla allmountain, w dodatku za rozsądne pieniądze
grabek Napisano 22 Lutego 2011 Autor Napisano 22 Lutego 2011 Skoro już rama wybrana na 99% to jaki proponujesz do niej damper?
Rulez Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Z takich niezłych za rozsądną cenę Swinger x3. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=21360 Lub Monarch 4.2 , ma gorszą platformę, ale większą komorę przez co można go mniej napompować. http://allegro.pl/nowy-rock-shox-monarch-4-2-200g-190mm-okazja-i1384666783.html
grabek Napisano 22 Lutego 2011 Autor Napisano 22 Lutego 2011 Mogę mieć X-Fusion 02 RC w idealnym stanie za 350zł. To dobra oferta?
Rulez Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Dla mnie nie, wolę mieć coś co działa, za większe pieniądze, bo po co mam kupować 2 razy, jestem za biedny, żeby kupować coś co zaraz będę chciał zmienić.
grabek Napisano 22 Lutego 2011 Autor Napisano 22 Lutego 2011 No tu mam problem, bo boje się że kupię jakiegoś gniota. W ogóle nie znam się na damperach więc nawet nie wiem na co zwracać uwagę. Nie mówiąc o tym, że nawet nie wiem czego powinienem oczekiwać od niego jeśli chodzi o pracę.
Rulez Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 Przy ramie z zawieszeniem Hhorst Link dobrze gdy tłumik ma jakiś niezły system przeciwbujający, wtedy rower mniej "pompuje" na prostych odcinkach. Ten X-fusion nie ma systemu przeciwbujającego, ma regulację tłumienia ale to nie to samo, ma manetkę blokady, tyle, że w praktyce nie będzie ci się chciało co chwilę włączać/wyłączać blokady, a bez włączonej będzie pompował. Cena 570 zł (nie ma kosztów wysyłki), za Swingera z CRC jest bardzo dobra,a system SPV jest naprawdę efektywny i przeciwdziała nadmiernemu bujaniu na łatwiejszych trasach .
grabek Napisano 23 Lutego 2011 Autor Napisano 23 Lutego 2011 A czy warto zamówić na CRC tulejki do dampera? Czy lepiej poczekać na rame najpierw?
Gość Napisano 23 Lutego 2011 Napisano 23 Lutego 2011 Mogę mieć X-Fusion 02 RC w idealnym stanie za 350zł. To dobra oferta? bardzo dobra. Nie ma platformy, w all mountain nie wiem po co. Ja jedziesz z platformą to nie działa amortyzacja (głupio się na tym jedzie, taka stłumiona). Ja wolę zablokować. No właśnie kto co lubi, jedni preferują platformy inni są przeciwni. Zdania podzielone. Potarguj się do 299. Będzie miał gwarancję?
grabek Napisano 23 Lutego 2011 Autor Napisano 23 Lutego 2011 Potarguj się do 299. Będzie miał gwarancję? Bez gwarancji.
Rulez Napisano 23 Lutego 2011 Napisano 23 Lutego 2011 Moja dobra rada - nie słuchaj złych podpowiedzi Platformę można wyłączyć, i niczego nie tłumi, za to z platformą w łatwym terenie rower pozostaje aktywny ale nie buja, jak go zablokujesz to wcale nie będzie tłumił i co, cały czas będziesz machał wajchą? , blokada jest dobra do fulla o małym skoku służącego do ścigania. Akurat mam tą ramę z takim damperem i taki zestaw spisuje się bardzo dobrze , miałem też ramy z damperem z blokadą - więc wiem o czym piszę Mogę tylko powtórzyć, szkoda wydawać pieniądze na coś, co zaraz będziesz chciał zmienić . Tulejki zamów od razu, w ramie nie ma , wszak nie wiedzą jaki damper będziesz chciał montować.
Gość Napisano 23 Lutego 2011 Napisano 23 Lutego 2011 Nie w kazdym amorze da się wylaczyc platforme. Dobrze o tym wiesz!!!. I nie każdy ma kase i potrzebe na jajdrozsze rozwiazania. sent from my android using Tapatalk
Rulez Napisano 23 Lutego 2011 Napisano 23 Lutego 2011 rakers Dobrze wiem, że w Swingerze X3, można platformę ustawić na tak niski poziom, iż niczego nie zmula Wcale nie jest drogi, i zdecydowanie lepiej wydać 570 zł na Manitou niż nawet 300 na X-Fusion. I nie wciskaj, że namawiam do zakupu drogiego dampera A w Swingerze da się wyłączyć? Tak, ustawiasz na 1 i niczego nie zmula ale nawet na 3 zawieszenie jest aktywne .
grabek Napisano 23 Lutego 2011 Autor Napisano 23 Lutego 2011 A jak w tym wszystkim wygląda sprawa damperów sprężynowych? Wiadomo, że waga większa, domyślam się z charakterystyka pracy inna, a wytrzymałość? Przypominam, iż jeździec waży słusznie:) Czy jest ryzyko, że waga rowerzysty to czynnik który znacznie skróci żywot amortyzatora?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.