Skocz do zawartości
  • 0

Jaki napęd - rower zjazdowy (napinacz)

Gość Maciek

Pytanie

Gość Maciek
Napisano

Witam próbowałem się zarejestrować na forum dwa razy ale nie umiem dalej z tym walczyć więc pisze tutaj .Chciałbym żeby ktoś mi doradził w 2 sprawach w których nie mam zielonego pojęcia a mianowicie :

1 Chciałbym złożyć napęd na pojedyńczej przedniej zębatce z napinaczem i tylnej kasecie 7 biegowej .I tutaj mam wątpliwości do czego jest mocowany napinacz przedniej zębatki chodzi mi o taki napinacz http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ89hVsYcsLLVduSg2w2Rm3VzeNPmjcWpdvWAf9kZkVBAiRt6v4 nie wiem czy dobrze kombinuje założyć na tył przy takim zestawie wolnobieg na 7 biegów czy to bedzie się sprawdzało z pojedyńczą przednią zębatką ?

2 Tak się zastanawiam kupując nowy amortyzator rura sterowa nie ma nigdy gwintu chyba tzw gwiazdka nie wiecie gdzie można takie coś zrobić , bo ja poprzednio wycinałek kółeczko robiłem gwint i wspawywałem w rurę sterową domyślam się ze nie jest to dobre rozwiązanie ?

Prosił bym o porady i naprowadzenie mnie na dobrą drogę .Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje ;)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aby zamontować napinacz, musisz mieć odpowiednie mocowanie do niego w ramie. W ramach zjazdowych są takie mocowania. Cokolwiek nie założysz na tył, nie będzie miało wpływu na pracę napinacza. Oczywiście napinacz trzeba wyregulować.

Niech Cię ręka szatana broni przed kombinowaniem przy rurze sterowej! To jest gwiazdka:

http://www.vincere.pl/sklep/galerie/z/zintegrowany-top-cap-swi_1466.jpg

koszt takiej to marne grosze. "Nabija" się ją do rury sterowej. Dzięki takiej a nie innej budowie (budowie gwiazdki) nie będzie się ona cofała z powrotem przy dokręcaniu.

Napisano

Napinacz, który podałeś jest mocowany między zewnętrzne miski suportu a ramę. Jak nie masz suportu z zewnętrznymi miskami to musisz zmienić suport na taki z zewnętrznymi miskami albo kupić napinacz pod mocowanie ISCG o ile masz takie w ramię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...