michalliterski Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Witam. Zastanawiam się nad kupnem tarczówki hydraulicznej na przód do ok.500 zł. ( z tyłu zostawiam swój stary Shimano Alfine) Do tej pory miałem u siebie hamulce shimano Alfine ale niestety zniszczyłem całą klamkę więc pomyślałem że zrobię mały upgrade, poza tym strasznie szybko się grzały i nie powalały siłą ani modulacją. Ważę 85 kg, więc myślę o tarczach 185. Mój rower to Unibike Freeway. Przedni amortyzator SR SUNTOUR NCX-D LITE Problem w tym, że większość hamulców dostępnych na allegro mocowane są na 6 śrub, a ja posiadam mocowanie center lock. Moje typy to ELIXIR CR SHIMANO XTR M975 FORMULA RX Czy te hamulce będą pasowały do mojego roweru ? Ewentualnie jaką tarcze i adaptery dokupić.? Proszę o porady, opinie, lub ewentualnie inne typy. Przypominam że chcę na to przeznaczyć kwotę do ok.500 zł
Mod Team durnykot Napisano 4 Lutego 2011 Mod Team Napisano 4 Lutego 2011 Przed założeniem kolejnego tematu radzę skorzystać z wyszukiwarki. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.