Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Sid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i pytam. Czy Sid podoła osobnikowi ważącemu 85-90 kg. Jeżdżę dosyć spokojnie, bez żadnych skoków i innych ekscesów. Nie będzie za wiotki dla mnie?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Napisano

Zasadnicze pytanie, o którym sidzie mówimy? Ten wcześniejszy do 2007 (z cienkimi goleniami) będzie po prostu pływał, nowy model powinien być w porządku.

Napisano

Zdecydowanie po 2007 roku. Z tego co kojarze, to ważysz podobnie jak ja i ujeżdzasz R7. Może ona być jakąś alternatywą w moim przypadku bez obawy o sztywność i trwałość?

Napisano

Spokojnie możesz brać R7, nie wyczułem różnic w sztywności między nim a wcześniejszym Reconem - oba na tarce lekko chodzą przód-tył, podobnie przy hamowaniu. Jednak przy naszej wadze każdy amor będzie się tak zachowywał ;)

Alternatywą może być jeszcze Minute, jednak już waga robi się mniej ciekawa.

Aha, odnośnie wytrzymałości, teraz będzie jego trzeci sezon, zero usterek :)

Napisano

Reba była najpoważniejszą opcją. Jednak po pewnych perturbacjach nic z niej nie wyszło. Kupiłem Manitou Minute. Waga nie była dla mnie aż tak ważna. Dużo nasłuchałem się o kulturze pracy Manitou, więc postanowiłem sprawdzić to osobiście;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...