Skocz do zawartości

[www.chainreactioncycles.com] Kto pomoże w zakupach ?

Dolli

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że łatwiej będzie zrobić Ci zamówienie samemu, jest to naprawdę proste.

Na początek proponuję znaleźć jakieś pierdoły za +8f - od 100f masz wysyłkę gratis do Polski. Sklep jest ogromny więc z tym problemów nie powinno być :) Teraz po kolei:

Sprawy związane z paypal:

1. Jeśli nie masz konta Paypal, zakładasz takowe na http://www.paypal.pl/pl . Robisz wszystko zgodnie z instrukcjami: kojarzysz paypala z kontem bankowym, potwierdzasz e-mail itd.

2. Po zakończeniu wszystkich wstępnych spraw, przelewasz na paypala przybliżoną kwotę zamówienia (lepiej większą niż mniejszą). Możesz użyć https://www.paypal-doladowania.pl/ wtedy zamiast 2 dni kasę na pp masz w 15min.

3. Aby zapłacić w funtach, potrzebujesz salda w takiej walucie: moje konto -> konwerter walut -> wybierz nową walutę (funt brytyjski) -> dodaj nową walutę.

4. Przeliczasz złotówki na funty w moje konto -> konwerter walut -> wymiana waluty

I z paypalem byłoby to na tyle.

Sprawy związane ze sklepem:

1. Tworzysz konto z takim samym mailem co w paypalu

2. Dodajesz wszystkie interesujące przedmioty do koszyka

3. Klikasz w "płać z paypal", przechodzisz do formularza zapłaty - 2 kliknięcia i po wszystkim.

Jeszcze odnośnie wymiany walut - przelewając z konta, nie patrz na kurs nbp, tylko na kurs na paypalu. Jak? moje konto -> konwerter walut -> wymiana waluty (z złoty polski na funt brytyjski). Wpisujesz dowolną kwotę, w dolnym okienku będzie:

x GBP

Kurs wymiany w systemie PayPal:

1 PLN = x GBP

Dzisiaj jest 1 PLN = 0,210479 GBP, czyli 1/0,2105=4,75zł

W razie pytań pisz :)

Edit: Jeśli masz kartę kredytową, zakupy można zrobić szybciej i prościej. Jak dokładnie to już nie powiem, osobiście wszystko robię za pomocą konta bankowego.

Ja robiłem zakupy za pomocą karty płatniczej. Sporo ludzi nie wie, że karty płatnicze np. VISA ELECTRON działają jak kredytówki, więc można robić zakupy za granicą. Sprawa jest banalna, zamówienie robisz jak w sklepie w PL. bank ściąga ci kasę z konta + oplata za przewalutowanie (w zależności od banku)parę złotych. W ciągu tygodnia kurier przynosi ci paczuszkę do domu :) Oczywiście cła i innych opłat nie ponosisz, jedynie trzeba będzie pokryć różnice stawki VAT (UK ma VAT jeśli się nie mylę 18%) +5% doliczone do ceny przedmiotu.

O to nie wiedziałem, super opcja, pytanie tylko czy nie wychodzi to drożej? Tak, jestem Poznaniakiem ;p

Powiedzmy zamówienie za 100f:

pp - 475zł

karta - 462zł + ("kilka złoty" powiedzmy 10zł) + różnica vat; 23,1zł = 495,1zł

Czyli coś za coś, jak komuś się spieszy to ok, ja jednak pozostanę przy paypalu.

Zaproponuj tańsze rozwiązanie to możemy zacząć dyskutować ;)Nie ma niczego za darmo, obojętnie czy chcesz kupić za pomocą paypala, karty czy przelewem zagranicznym, każde rozwiązanie kosztuje mniej albo więcej. Jak powyżej widać, paypal i tak wychodzi prawdopodobnie najtaniej...

• 1 miesiąc temu...

Mam pytanie: czy na CRC mam możliwość zapłacenia z Paypala mając zweryfikowane tylko konto bankowe? Po dodaniu przedmiotu do koszyka i próbie zapłaty Sklep/Paypal prosi mnie o dodanie karty dabetowej/kredytowej. Dodam że nie mam jeszcze wystarczających środków na Paypalu i dlatego nie wiem, czy jak dotrze przelew i kwota (w GBP) z Paypala wystarczy na zapłatę, to będę mógł to zrobić czy i tak muszę dodawać kartę.

Ja robiłem zakupy za pomocą karty płatniczej. Sporo ludzi nie wie, że karty płatnicze np. VISA ELECTRON działają jak kredytówki, więc można robić zakupy za granicą. Sprawa jest banalna, zamówienie robisz jak w sklepie w PL. bank ściąga ci kasę z konta + oplata za przewalutowanie (w zależności od banku)parę złotych. W ciągu tygodnia kurier przynosi ci paczuszkę do domu :) Oczywiście cła i innych opłat nie ponosisz, jedynie trzeba będzie pokryć różnice stawki VAT (UK ma VAT jeśli się nie mylę 18%) +5% doliczone do ceny przedmiotu.

Kiedy pokrywa się różnicę stawki VAT? Podczas zapłaty za przedmiot (mam na myśli zakupy przez Paypala)?

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...