Dolli Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam Znalazłem fajną okazję na crc, mianowicie http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=53052 , widelec CR1, cena niewielka, z chęcią wezmę, ale nie znam się na tym. I mam prośbę, może ktoś z Was będzie w najbliższym czasie coś kupował w crc, to by mi wziął widelca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Myślę, że łatwiej będzie zrobić Ci zamówienie samemu, jest to naprawdę proste. Na początek proponuję znaleźć jakieś pierdoły za +8f - od 100f masz wysyłkę gratis do Polski. Sklep jest ogromny więc z tym problemów nie powinno być Teraz po kolei: Sprawy związane z paypal: 1. Jeśli nie masz konta Paypal, zakładasz takowe na http://www.paypal.pl/pl . Robisz wszystko zgodnie z instrukcjami: kojarzysz paypala z kontem bankowym, potwierdzasz e-mail itd. 2. Po zakończeniu wszystkich wstępnych spraw, przelewasz na paypala przybliżoną kwotę zamówienia (lepiej większą niż mniejszą). Możesz użyć https://www.paypal-doladowania.pl/ wtedy zamiast 2 dni kasę na pp masz w 15min. 3. Aby zapłacić w funtach, potrzebujesz salda w takiej walucie: moje konto -> konwerter walut -> wybierz nową walutę (funt brytyjski) -> dodaj nową walutę. 4. Przeliczasz złotówki na funty w moje konto -> konwerter walut -> wymiana waluty I z paypalem byłoby to na tyle. Sprawy związane ze sklepem: 1. Tworzysz konto z takim samym mailem co w paypalu 2. Dodajesz wszystkie interesujące przedmioty do koszyka 3. Klikasz w "płać z paypal", przechodzisz do formularza zapłaty - 2 kliknięcia i po wszystkim. Jeszcze odnośnie wymiany walut - przelewając z konta, nie patrz na kurs nbp, tylko na kurs na paypalu. Jak? moje konto -> konwerter walut -> wymiana waluty (z złoty polski na funt brytyjski). Wpisujesz dowolną kwotę, w dolnym okienku będzie: x GBP Kurs wymiany w systemie PayPal: 1 PLN = x GBP Dzisiaj jest 1 PLN = 0,210479 GBP, czyli 1/0,2105=4,75zł W razie pytań pisz Edit: Jeśli masz kartę kredytową, zakupy można zrobić szybciej i prościej. Jak dokładnie to już nie powiem, osobiście wszystko robię za pomocą konta bankowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomalczak Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja robiłem zakupy za pomocą karty płatniczej. Sporo ludzi nie wie, że karty płatnicze np. VISA ELECTRON działają jak kredytówki, więc można robić zakupy za granicą. Sprawa jest banalna, zamówienie robisz jak w sklepie w PL. bank ściąga ci kasę z konta + oplata za przewalutowanie (w zależności od banku)parę złotych. W ciągu tygodnia kurier przynosi ci paczuszkę do domu Oczywiście cła i innych opłat nie ponosisz, jedynie trzeba będzie pokryć różnice stawki VAT (UK ma VAT jeśli się nie mylę 18%) +5% doliczone do ceny przedmiotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 I powyższe polecam. Jako antyPaypalowiec ostatnio tylko tak robię zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 O to nie wiedziałem, super opcja, pytanie tylko czy nie wychodzi to drożej? Tak, jestem Poznaniakiem ;p Powiedzmy zamówienie za 100f: pp - 475zł karta - 462zł + ("kilka złoty" powiedzmy 10zł) + różnica vat; 23,1zł = 495,1zł Czyli coś za coś, jak komuś się spieszy to ok, ja jednak pozostanę przy paypalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Czy aby użytkownicy nie są stratni na tej wymianie walut paypalowej? GBP Kupno 4,5689 Sprzedaż 4,6613 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Zaproponuj tańsze rozwiązanie to możemy zacząć dyskutować Nie ma niczego za darmo, obojętnie czy chcesz kupić za pomocą paypala, karty czy przelewem zagranicznym, każde rozwiązanie kosztuje mniej albo więcej. Jak powyżej widać, paypal i tak wychodzi prawdopodobnie najtaniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Stawka vatu w uk od stycznia to 20% nie 18% Nie zapominajcie ze zakupy w paypalu sa ubezpieczone, a ze nie jest to "charity" wiec przewalutowania beda kosztowac. Dokonujac transakcji kupna w tej samej walucie koszt jest zerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja tam wybieram walutę Euro i płacę kartą , szybko i sprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Rider Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Mam pytanie: czy na CRC mam możliwość zapłacenia z Paypala mając zweryfikowane tylko konto bankowe? Po dodaniu przedmiotu do koszyka i próbie zapłaty Sklep/Paypal prosi mnie o dodanie karty dabetowej/kredytowej. Dodam że nie mam jeszcze wystarczających środków na Paypalu i dlatego nie wiem, czy jak dotrze przelew i kwota (w GBP) z Paypala wystarczy na zapłatę, to będę mógł to zrobić czy i tak muszę dodawać kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Oczywiście, nie musisz dodawać karty kredytowej aby płacić Paypalem. Sytuacja, jaką podałeś powstaje gdy nie masz środków na koncie - po dodaniu odpowiedniej kwoty transakcja zakończy się bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Rider Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Dzięki, poczekam na przelew i będę badał sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ktoś chętny na wspólne zakupy z CRC? Wysyłkę mogę wziąć na siebie. Na trasie Stalowa Wola - Rzeszów będę mógł dowieźć części osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Rider Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ja robiłem zakupy za pomocą karty płatniczej. Sporo ludzi nie wie, że karty płatnicze np. VISA ELECTRON działają jak kredytówki, więc można robić zakupy za granicą. Sprawa jest banalna, zamówienie robisz jak w sklepie w PL. bank ściąga ci kasę z konta + oplata za przewalutowanie (w zależności od banku)parę złotych. W ciągu tygodnia kurier przynosi ci paczuszkę do domu Oczywiście cła i innych opłat nie ponosisz, jedynie trzeba będzie pokryć różnice stawki VAT (UK ma VAT jeśli się nie mylę 18%) +5% doliczone do ceny przedmiotu. Kiedy pokrywa się różnicę stawki VAT? Podczas zapłaty za przedmiot (mam na myśli zakupy przez Paypala)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Ktoś może będzie składał zamówienie w niedługim czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 A na ile funciaków masz zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 38,93 w sumie zakup jeszcze do przemyślenia więc jak na razie pytanie orientacyjne. Zamawiałbyś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja był bym chętny na jakieś 250-300plnów. Jeśli nie będzie nikt robił zamówienia, zrobię je myślę że do końca miesiąca lub na początku przyszłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 To może i ja bym coś skubnął na setke (w sensie 100zł ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 patrzac po cenach to ten sklep jest jak allegro. czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Niektóre części można wyrwać naprawdę tanio. np. przerzutka Sram X.9 2011 za 242 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Mnie wciąż czeka wymiana napędu i hamulców (hamulców? ) będzie trzeba porównać ofertę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frantisek Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jestem chętny na zakupy w crc. Moje zakupy przewiduje w okolicach 50/60 funciaków. Jest ktoś może chętny na wspólne zakupy z Poznania i/lub okolic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam Razem z zakupami dostałem voucher na 10 funciakow do CRC. Gdyby komuś brakowało do darmowej wysyłki, proszę o kontakt na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ja prawdopodobnie będę zamawiał na jakieś 70ł w przyszłym tygodniu może nawet więcej ale jak ktoś by chciał coś zamawiać proszę o info zwłaszcza osoby posiadające konta na crc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.