Skocz do zawartości

[spodenki] Pomóżcie szukać ;)

rowerz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jako iż sezonu na jazdę jeszcze nie ma to bez pośpiechu szukam sobie zwykłych krótkich spodenek sportowych. Piszę tutaj temat bo nie mogę znaleźć takich jakie mnie interesują ... A spodenki muszą posiadać jeden istotny atut: kieszenie na zamki. Jak jeżdżę na rowerze boje się o swoją komórkę,klucze i drobniaki dlatego przydałyby mi się takie... Ale nie mogę znaleźć odpowiednich... Nawet na alledrogo :blink: Może pomożecie mi jakoś? Chciałbym aby były czarne/granatowe lub "hawajki"... Mogą być markowe ale dobrze by było jakby nie miały na pół dupska napisu NAJK :icon_cool: itp. Na alledrogo znalazłem tylko jedne,marki Umbro,czarne,mają zameczki,ale posiadają ogromny napis na nogawce co mnie odstrasza :rolleyes:

Także prosiłbym o pomoc. Myślę że wielu rowerzystów ma podobny problem co i ja. Czekam na propozycje,spodenki mają być też do użytku codziennego także obcisłe,typowo rowerowe odpadają. Z góry dziękuje! Pozdrawiam.

Witam! Jako iż sezonu na jazdę jeszcze nie ma to bez pośpiechu szukam sobie zwykłych krótkich spodenek sportowych. Piszę tutaj temat bo nie mogę znaleźć takich jakie mnie interesują ... A spodenki muszą posiadać jeden istotny atut: kieszenie na zamki. Jak jeżdżę na rowerze boje się o swoją komórkę,klucze i drobniaki dlatego przydałyby mi się takie... Ale nie mogę znaleźć odpowiednich... Nawet na alledrogo :blink: Może pomożecie mi jakoś? Chciałbym aby były czarne/granatowe lub "hawajki"... Mogą być markowe ale dobrze by było jakby nie miały na pół dupska napisu NAJK :icon_cool: itp. Na alledrogo znalazłem tylko jedne,marki Umbro,czarne,mają zameczki,ale posiadają ogromny napis na nogawce co mnie odstrasza :rolleyes:

Także prosiłbym o pomoc. Myślę że wielu rowerzystów ma podobny problem co i ja. Czekam na propozycje,spodenki mają być też do użytku codziennego także obcisłe,typowo rowerowe odpadają. Z góry dziękuje! Pozdrawiam.

Juz mam dla ciebie spodenki

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=40476

Endura Hummvee Baggy Shorts

Niedawno je kupilem i sa to bardzo dobrze skonstruowane krotkie spodnie ,schodzac z roweru bo zobaczyles swoja dziewczyne nie bedziesz wygladal jak twoj dziadek kulturysta w slipach obcislych

W tych krotkich spodnaich mozesz nawet isc na rave party

Maja duzo kieszeni z madrymi zamkami

Jesli jestes mlody i moze koszt jest wysoki (nie bierz mnie zle) to spojrz na zdjecie i mozesz szukac cos podobnego w kraju w Szum Gum

Jesli by sie je bral to musisz wziasc numer wiekszy ,swietna firma mozesz je wymienic i to bardzo szybko na inny rozmiar ,bardzo mili ludzie tam pracuja

Te spodnie maja wkladke ,ja nie lubie generalnie ale ponoc jak jezdzisz duzo na rowerze bez gabki w kroku to mozesz sobie zniszczyc dzieciaki ,ktore chcesz miec w przyszlosci

Pozdrawiam i zycze dobrej jazdy

w nowych spodniach

Krawiec Jacek :)

nie napisałeś ile pieniędzy chcesz przeznaczyć, rozumiem, że chodzi ci o krótkie spodenki, nadające się do jazdy na rowerze i do użytku codziennego, jednak elementy na ktorych ci zależy trochę się wykluczają, pieniądze klucze i komórka w kieszeni? lepszym patentem jest nerka, albo saszetki na pieniądze, na biodra, albo torebki na ramę roweru. Z reguły co do wszystkiego jest do niczego, więc radziłbym szukać spodenek typowo rowerowych, o luźnym kroju, np.:

http://centrumrowerowe.pl/007932/Shimano-Szorty_DEORE_XT_czarno_orzechowe_CW0U6013/Produkt.aspx

http://centrumrowerowe.pl/001797/Accent-Tanger_szorty_czarne_z_wypinana_wkladka_/Produkt.aspx

http://centrumrowerowe.pl/010382/ENDURA-Zyme_Shorts_spodenki_krotkie_szare_r_XL/Produkt.aspx

http://centrumrowerowe.pl/002305/Shimano-Szorty_SAINT/Produkt.aspx

http://centrumrowerowe.pl/002852/ENDURA-Singletrack_Shorts_spodenki_krotkie/Produkt.aspx

http://centrumrowerowe.pl/002856/ENDURA-Hummvee_Shorts_spodenki_krotkie_meskie__spodenki_Coolmax_czarne/Produkt.aspx

http://centrumrowerowe.pl/008935/ENDURA-Hummvee_Lite_Baggy_Shorts_spodenki_krotkie_meskie_czarne_rozm_L/Produkt.aspx

epza,dzięki za porady.

Arek03170,nie lubię się obwieszać zbytnio jakimiś innymi gadżetami. Nie bądźmy drobiazgowi. Drobniaki muszę mieć pod ręką,a one lubią wypadać z kieszeni szczególnie jak się "świruje".

Dzięki za podanie linków,twoje propozycje są bardzo ciekawe ale szukam czegoś tańszego... Max 80zł.

Fenthin,tych sklepów nie mam w pobliżu ale poszukam w innych sportowych,chodź nie będę ukrywał że już patrzyłem wielokrotnie i nic.

A co powiecie o tym? Tylko mi ich nie podkupcie :icon_mrgreen:http://allegro.pl/nike-krotkie-z-wkladka-xl-nowe-ostre-kolo-i1430838556.html

Ta gąbka będzie mocno widoczna jak będę się poruszał w tych spodenkach "bez roweru" ? Czy będzie ona przeszkadzała w normalnym chodzeniu? Trochę też jeżdżę na motorze więc myślę że powinny być dobre.

epza zgadzam sie z Toba,spodenki sa swietne mam je od 2 lat i nie narzekam.Trzeba dodac ze maja w zestawie spodenki z wkladka wpinane do spodenek.

Kieszenie na zamki ,z boku kieszen na komorke i z tylu nawet na mape miejsce,do tego jescze maly karabinczyk na klucze.

Cena nie mala ale warto!

pozdr

Pomijając już szlifowanie podłoża, gdzie poleci mięsko, polecam przewianie stawów. Wrażenia niezapomniane :P Co prawda trzeba na nie kilka lat poczekać, ale pozostają do końca życia :icon_mrgreen:

A trzymając się tematu. Rowerowe na codzień się nie nadają, szukaj po prostu normalnych krótkich spodenek.

Endura ma w ofercie model Zyme w wersji krótkiej i 3/4. Gacie typu casual z wieloma kieszeniami. Gdy pójdziesz w nich w miasto nikt się nie zorientuje, że są rowerowe, a jadąc na rowerze nic nie wypadnie Ci z kieszeni, masz tyłek wzmocniony potrójnymi szwami orac Cordurą (nie jest to widoczne), a do tego możesz wpiąć wewnętrzne spodenki z pampersem w systemie Clickfast. Link:

http://www.endura.pl/Product.aspx?dept_id=112&prod_id=107

Jaka jest różnica między szortami Endury: Hummvee, Zyme, a Singletrack? Np. Zyme najbardziej podchodzą pod "cywilne", ale czy spełnią dobrze swoją rolę jako rowerowe? Pomijam kwestię wkładki, bo wiem, że można ją podpiąć pod wszystkie te modele. Chodzi mi głównie o materiał z jakiego są uszyte.

Oj, temat na porządne wypracowanie :-).

Po pierwsze zajrzyj na naszą stronę i porównaj opisy, które są dość dokładne.

Ogólnie rzecz biorąc materiał w Hummvee najbardziej różni się od pozostałych - jest znacznie cieńszy, choć nie jest też "szmatką". Z pewnością będzie mniej wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne niż w pozostałych dwóch modelach.

Singletracki są w całości wykonane z oryginalnej Cordury, a więc są dość pancerne mimo grubości podobnej do materiału użytego w Zyme. Znam przypadki szorowania w Singletrackach po kamieniach, korzeniach, betonie i szutrze bez uszczerbku na spodniach, czego nie można było powiedzieć o użytkowniku. Zdarza się oczywiście, że ktoś przy glebie potarga materiał, lecz gdy trafi się na ostry kamień pod odpowiednim nachyleniem i przy odpowiedniej prędkości to nie ma siły ;-). Ja przez kilka miesięcy kiedyś jeździłem z powodzeniem w DH na Czarnej Górze w Singletrackach 3/4 z wieloma glebami i przetrwały.

Zyme są najbardziej cywilne. Materiał nie jest cienki, raczej dość mięsisty - do złudzenia przypomina bawełnę o tej gramaturze, choć jest w pełni syntetyczny. Ogólnie zapewnia naturalny feel i styl nie wyróżniający szortów w ruchu miejskim ;-). Materiał jest przy tym dość wytrzymały.

A ja poradzę poczekać na ofertę z Lidla i tam zakupić spodenki :) Cena to około 30,40 zł. Są z wypinaną wkładką i bez wielkich napisów, kolor: czarny. Dodam tylko, że w luźnych spodniach z wypinaną wkładką chodzi się tak, jakbyś narobił w gacie :D:D Ale nie widać, żeby było z wkładką :D

A ja poradzę poczekać na ofertę z Lidla i tam zakupić spodenki :) Cena to około 30,40 zł. Są z wypinaną wkładką i bez wielkich napisów, kolor: czarny. Dodam tylko, że w luźnych spodniach z wypinaną wkładką chodzi się tak, jakbyś narobił w gacie :D:D Ale nie widać, żeby było z wkładką :D

Piszesz o spodenkach z Lidla czy ogólnie o spodenkach z wypinaną wkładką?

Humvee są świetne: bardzo przemyślane, dużo sensownych kieszeni, fajny krój. Najlepsze szorty jakie kiedykolwiek miałem. Singletraki w wersji krótkiej - ze

względu na materiał z jakiego są wykonane (fakt, BARDZO wytrzymałego) jako spodenki na lato są -w moim odczuciu- za ciepłe.

Ja bym za te spodenki z Lidla nawet 10 zł nie dał:D Po pierwsze rozmiar, M`ka w pasie dobra ale ciasna w udach, L`ka jak na kaszalota. Do tego ta wkładka, śmiechu warte. Oddałem matce te pseudo spodenki z Lidla. Lepiej dołożyć trochę kasy i kupić porządne spodenki na lata, które nie będą krępować ruchów i będą porządnie uszyte.

które nie będą krępować ruchów i będą porządnie uszyte.

........i w których wkładka będzie lepsza bo niestety słabej jakości wkładka może nieźle odparzyć i obetrzeć tyłek, a nie ma chyba nic gorszego :confused: Niestety potem takie rany mogą się długo goić.

No tak wkładka to również bardzo ważna rzecz. Najlepiej właśnie jakby spodnie miały oddzielne gatki z wkładką, wtedy możemy używać tej, która nam bardziej pasuje. W ogóle to ta wkładka z Lidla to jakieś dziadostwo przyczepiane na rzepy do spodenek. Miałem zamiar używać ich z wewnętrznymi gatkami Foxa, ale trzeba by odpruć te nieszczęsne rzepy z wewnątrz spodenek. Jak dla mnie tragedia, nie polecam ciuchów z Lidla. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...