Skocz do zawartości

[napinacz] Chain Keeper / Paul USA

afly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio przglądając projekty rowerów na naszym forum, natrafiłem na jeden dość ciekawy element. Chciałbym abyście mi pomogli ustalić, gdzie w polsce można taki nabyć. Od dwóch dni przeszukiwałem sieć, szukałem jakich kolwiek informacji, niestety się nie udało.

chain-keeper-by-paul-components.jpg

P.S. Co do nazwy tematu, nie miałem pojęcia również jak go odpowiednio zatytułować.

Problem polega również na tym, że nie pamiętam w którym projekcie to widziałem, aby ewentualnie z użytkownikiem się skontaktować.

Liczę na was! :thumbsup:

Oczywiście podobne konstrukcje również mile widziane.

Polecam zrobić samemu :). Zero filozofii, dwa kawałki blachy 1-2mm, dwie/trzy rurki z czegokolwiek o średnicy ok 1cm, długości takiej jaka ma być odległość między kawałkami blachy, kilka śrubek i plastikowa obejma np od tylnego światełka. Koszty prawie żadne, zależy jakim warsztatem się dysponuje, projekt może ewoluować w oparciu o własne doświadczenia z testów, przez co sam możesz decydować o tym jakie ma wady i zalety.

A z gotowych to chaindog rooxa, ale za te pieniądze można chociażby super łańcuch kupić

chyba rozwiązałem trochę nasz problem bo dziś bawiłem się w montowanie ogranicznika do mojego singla. Pierwsza myśl jaka mi przyszła to takie coś, ale ja zastosowałem obejmę z odblasku do roweru (który zamontowany był na sztycy lub rurze podsiodłowej ramy). Przykręciłem ją w miejscu przerzutki, a do niej przykręciłem blaszkę w kształcie litery L, która nagiąłem tak aby ograniczała spadek łańcucha. Do balata mam zamiar zamontować jeszcze osłonę korby żeby łańcuch nie spadał w drugą stronę i gotowe:)

Bez spawarki się nie obędzie! Hehs. Przydała by się wiertarka i gwintownica i trochę szczerych chęci! Kawałek blachy 1mm-2mm. I jakiejś rurki lub pręta... W paincie to żaden projekt by nie był ale może by się udało coś wyskrobać. Problem może tkwić w sztywności i pewności mocowania. Można by zrobić Takie cudo montowane na jedną śrubę ampulową(?).

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...