afly Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam! Ostatnio przglądając projekty rowerów na naszym forum, natrafiłem na jeden dość ciekawy element. Chciałbym abyście mi pomogli ustalić, gdzie w polsce można taki nabyć. Od dwóch dni przeszukiwałem sieć, szukałem jakich kolwiek informacji, niestety się nie udało. P.S. Co do nazwy tematu, nie miałem pojęcia również jak go odpowiednio zatytułować. Problem polega również na tym, że nie pamiętam w którym projekcie to widziałem, aby ewentualnie z użytkownikiem się skontaktować. Liczę na was! Oczywiście podobne konstrukcje również mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Polecam zrobić samemu . Zero filozofii, dwa kawałki blachy 1-2mm, dwie/trzy rurki z czegokolwiek o średnicy ok 1cm, długości takiej jaka ma być odległość między kawałkami blachy, kilka śrubek i plastikowa obejma np od tylnego światełka. Koszty prawie żadne, zależy jakim warsztatem się dysponuje, projekt może ewoluować w oparciu o własne doświadczenia z testów, przez co sam możesz decydować o tym jakie ma wady i zalety. A z gotowych to chaindog rooxa, ale za te pieniądze można chociażby super łańcuch kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Czyli pewnie coś pokombinuje, o ile problemów z tym nie mam, to boję się ze podstawego zaplecza w garażu mi brakuje (imadło). Dalej czekam na linki napinaczów tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Możesz się rozejrzeć za MRP 1.x oraz: http://mikelevy.pinkbike.com/blog/e13-xcx-st-review.html Pytanie tylko, czy znajdziesz coś z tego w Polsce. MRP jest chyba na chainreactioncycles.com - gdzie wysyłka do Polski to 5 funtów, nie majątek (a jak weźmiesz coś więcej to może się na darmową załapiesz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Zawsze można wsadzić jakąś starą przednia przerzutkę i tez git Sis`a za 5zł na allegro dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Zawsze można wsadzić jakąś starą przednia przerzutkę i tez git Sis`a za 5zł na allegro dostaniesz. Obecnie właśnie tak jeżdzę, ale estetyka estetyka :D, chyba postawię na pełny napinacz, chociaż w rowerze do XC może to śmiesznie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 pełny napinacz jest o tyle gorszy, że hałasuje i zwiększa nieco opór kręcenia. Waga swoją drogą . Kombinuj sam, mówię Ci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 chyba rozwiązałem trochę nasz problem bo dziś bawiłem się w montowanie ogranicznika do mojego singla. Pierwsza myśl jaka mi przyszła to takie coś, ale ja zastosowałem obejmę z odblasku do roweru (który zamontowany był na sztycy lub rurze podsiodłowej ramy). Przykręciłem ją w miejscu przerzutki, a do niej przykręciłem blaszkę w kształcie litery L, która nagiąłem tak aby ograniczała spadek łańcucha. Do balata mam zamiar zamontować jeszcze osłonę korby żeby łańcuch nie spadał w drugą stronę i gotowe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dokładnie o takim rozwiązaniu mówię, jednak osłona na blat z drugiej strony to kawał klocka, lepiej rozwiązać to drugą blaszką na dystansach mocowaną do tej blaszki na mocowaniu odblasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 @afly, dalej szukasz tego napinacza? Jest do dostania w Cambriabike. Ja zastanawiam się nad 1 rzeczą z ich oferty, ale koszt przesyłki przewyższa ją 5x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Yyy Co to za cena Teraz jestem zdecydowany na jakąś samoróbkę Aż takimi funduszami nie dysponuje na ten cel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 O ciup, tyle kasy:) to lepiej kupić kilka kawałków blaszek do imadła, do tego młotek i do roboty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Bez spawarki się nie obędzie! Hehs. Przydała by się wiertarka i gwintownica i trochę szczerych chęci! Kawałek blachy 1mm-2mm. I jakiejś rurki lub pręta... W paincie to żaden projekt by nie był ale może by się udało coś wyskrobać. Problem może tkwić w sztywności i pewności mocowania. Można by zrobić Takie cudo montowane na jedną śrubę ampulową(?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 I o to jest, przerzutka szoszowa - przycięta prowadnica + usunięta sprężyna. Waga 75g. Dalsze modyfikacje nie są wykluczone Chain Keeper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 http://mozartt.com/pl/produkty Gdzieś widziałem, że niedługo do serii dołączy również tylko górna prowadniczka bodajże za 150zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.