mikjola1 Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam. Pomóżcie mi w wyborze odpowiedniego roweru z Allegro. Ma służyć do jazdy miejskiej, na zakupy i wycieczki z dziećmi. Ma być wygodny. Mam 160 cm wzrostu. Ja cały czas siedzę i oglądam te rowerki, ale nie wiem na co powinnam w ogóle zwracać uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikjola1 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam. Pomóżcie mi w wyborze odpowiedniego roweru z Allegro. Ma służyć do jazdy miejskiej, na zakupy i wycieczki z dziećmi. Ma być wygodny. Mam 160 cm wzrostu. Ja cały czas siedzę i oglądam te rowerki, ale nie wiem na co powinnam w ogóle zwracać uwagę. Halo! Jest tu kto? Wierzę, że znajdę tutaj pomoc. Taki laik jak ja sam sobie w tym temacie nie poradzi. Na pewną są tu mądrzejsi ode mnie. Bardzo Was proszę pomóżcie. Wiosna idzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Gdybyś chciała rower 90% miasto, 10% las ruszyłaby lawina propozycji różnych krossów lub MTB. Holenderki nie wzbudzają zainteresowania... (Tyle żartów). Prawda jest taka, że zbyt wiele poradzić nie można. Allegro to nie najlepsze miejsce na zakup roweru używanego. W rowerze używanym trzeba sprawdzić wszystko. Według mnie jedyna rozsądna opcja to przeglądać ogłoszenia z okolicy, a przed zakupem sprawdzić rower osobiście. Taki przykład (wyczytany na tym forum): co zrobisz jeśli twój tak długo wyczekiwany rower przyjdzie do domu ze skrzywioną ramą? Na zdjęciach tego nie zobaczysz a problem będzie duży. Jeśli chodzi o dobór komponentów, wygodę i użyteczność roweru to też trudno coś doradzić, bo za mało napisałaś czego oczekujesz. Nawet określenie "holenderka" jest bardzo nieprecyzyjne. Masz na myśli klasyczną damkę o charakterystycznej geometrii (w Holandii zwaną "Omafiets" - rower babci)? Jeśli podasz jakieś przykłady tego co Cię interesuje to prawdopodobnie dostaniesz więcej odpowiedzi. W ofertach polskich firm, są też rowery które naśladują holenderskie wzory. Poszukaj rowerów firmy Tolin. W ofertach bardziej znanych firm również znajdziesz podobne rowery. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Proszę podać swoje propozycję a ja ocenię czy to dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.