Skocz do zawartości

[opona] Furious Fred

Hubercik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie co do jazdy zimą na tej oponie. Złożyłem rowerek i czeka na lato lecz mam tak wielką ochotę jeździć, że jutro mam zamiar pojeździć. Więc wiecie że to bardzo "chuda" opona i poweidzcie mi czy może jej sie coś stać na mrozie,jeździe po lodzie?? Możliwe też że temp. będzie na + wiec piszczie :D

PS. Wiem że mogę się na niej zabić z powodu bieżnika xD

Napisano

Jak będziesz jeździł po lesie po śniegu na małym ciśnieniu i z prędkością do 20 km/h to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo że nić się Tobie nie stanie ;)

natomiast jak wyjedziesz na zaśnieżony asfalt to możesz liczyć na tętno ponad 130 uderzeń/min :)

Napisano

Spoko,dasz radę. Ja jeżdżę na Detonatorach 26x1,00 i po białej szosie ubitej "na gładko" dało się...oczywiście bez gwałtownych ruchów kierownicą i bez hamowania ;)

• Mod Team
Napisano

typowy semislick lub semigrip.

Jazda nie będzie komfortowa dla kogoś kto zasmakował kolcowanych opon na oblodzonym asfalcie lub opon typu Maxxis Wetscream czy Kenda Knarly w luźnym śniegu. Z drugiej strony nie ma co demonizować - mój sąsiad na jakimś makrokeszu codziennie robi dwa kursy po kilkanaście km w jedną stronę - do pracy i do rodziców, a sam jeździ na oponach ok 1,75 bez bieżnika.

Trochę mniej powietrza i bez szarżowania :icon_lol:

O deformację się nie bój.

Napisano

ale detonatory sa drutowane.. a ff jest ultralighy chudy jak papie.. i jak sie go zgina to jakby tektura.. a jak papier on jest wytrzymalosciowo.. xD

Napisano

Jeżdżę na Detonatorach w wersji kevlar. Oponom nic nie będzie, wsiadaj i śmigaj, chyba że to szukanie pretekstu żeby nie jeździć, bo np.zimno? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...