Hubercik Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Mam pytanie co do jazdy zimą na tej oponie. Złożyłem rowerek i czeka na lato lecz mam tak wielką ochotę jeździć, że jutro mam zamiar pojeździć. Więc wiecie że to bardzo "chuda" opona i poweidzcie mi czy może jej sie coś stać na mrozie,jeździe po lodzie?? Możliwe też że temp. będzie na + wiec piszczie PS. Wiem że mogę się na niej zabić z powodu bieżnika xD
miskov17 Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Heh, jedyne co mi pozostaje to życzyć powodzenia, to połączenie może być katastrofalne w skutkach.
Cuberider Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Jak będziesz jeździł po lesie po śniegu na małym ciśnieniu i z prędkością do 20 km/h to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo że nić się Tobie nie stanie natomiast jak wyjedziesz na zaśnieżony asfalt to możesz liczyć na tętno ponad 130 uderzeń/min
Hubercik Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 Dobrze wiem ze sie zabije ale mi chodzi czy np opona sie nie zdeformuje...
beskidbike Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Spoko,dasz radę. Ja jeżdżę na Detonatorach 26x1,00 i po białej szosie ubitej "na gładko" dało się...oczywiście bez gwałtownych ruchów kierownicą i bez hamowania
Mod Team mrmorty Napisano 2 Lutego 2011 Mod Team Napisano 2 Lutego 2011 typowy semislick lub semigrip. Jazda nie będzie komfortowa dla kogoś kto zasmakował kolcowanych opon na oblodzonym asfalcie lub opon typu Maxxis Wetscream czy Kenda Knarly w luźnym śniegu. Z drugiej strony nie ma co demonizować - mój sąsiad na jakimś makrokeszu codziennie robi dwa kursy po kilkanaście km w jedną stronę - do pracy i do rodziców, a sam jeździ na oponach ok 1,75 bez bieżnika. Trochę mniej powietrza i bez szarżowania O deformację się nie bój.
Hubercik Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 ale detonatory sa drutowane.. a ff jest ultralighy chudy jak papie.. i jak sie go zgina to jakby tektura.. a jak papier on jest wytrzymalosciowo.. xD
beskidbike Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Jeżdżę na Detonatorach w wersji kevlar. Oponom nic nie będzie, wsiadaj i śmigaj, chyba że to szukanie pretekstu żeby nie jeździć, bo np.zimno?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.