Skocz do zawartości

[Amortyzator] DJ 2 QR20 09"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamierzam kupić sobie amortyzator do leciutkiego fr, trochę street i dirt. Za amortyzator nie chciał bym dać więcej niż 650zł. Ważę 85kg, więc trochę dużo, także amortyzator powinien być dosyć mocny. Upatrzyłem sobie nowego DJ 2 09' pod oś QR20 za 650zł. Nie wiem czy to dobry wybór, dlatego piszę. Proszę o waszą opinię na temat tego amorka, oraz czy się nada na wyżej wymienione rodzaje sportu rowerowego.

Napisano

Te starsze modele Marzocchi miały po prostu lepszą pracę niż te co robią teraz.

Widzę że potrzebujesz dość uniwersalnego amortyzatora, bo jeździsz fr , street , dirt. Dobrym wyborem byłby tu RS Pike z regulacją skoku.

Napisano

Też chciałem to zaproponować, ale autor waży 85 KG, i nie wiem czy pompowany DJ 2 z 2006 , 2007 nie byłby lepszy. A do jakiej ramy ten amortyzator ?

Napisano

Obecnie mam wheller buddy 02 08', ale zamierzam kupić coś w rodzaju void 3,0, albo produgy 3,14. Pike jest ciężko dostać w 650zł w dobrym stanie, bo zawsze jest coś. Albo sprężyna zmieniona, albo pęknięty na boosterze itp. A je się nie znam na naprawach amortyzatorów i nawet nie wiem jak działają i co jest w środku. Na oku mam też używany RS Argyle 318 w dobrym stanie bez wycieków czy pęknięć za ok. 500zł. A w sumie to fr u mnie, to takie zjazdy z większych górek w lesie, bez żadnych hop (jeden drop h=30cm)Także skok tak jak w pike 140mm był by za duży.

Napisano

szczerze mowiac ciezko połączyc fr dirt i street ale jesli potrzebujesz juz amortyzatora taniego zeby spelnilo Twoje oczekiwania to polece Ci RS'a Pike. Praca niczego sobie (jak na ten przedzial cenowy) , posiada uturn'a tak wiec na fr ustawisz sobie 140 mm a na street 95 czy tam 100 :) Jesli choci o Twoja wage to nie martw sie... mozna dobrac odpowiednia sprezyne :)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...